Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Η ΜΟΝΗ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ «ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ»

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
Η ΜΟΝΗ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ 
 «ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Σπάτα, 14 Νοεμβρίου  2012
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 80Η 
Προς 
Τους Ευσεβείς Χριστιανούς
Της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

ΘΕΜΑ·  «Περί της Μονής Μυρελαίου Υμηττού»


Αγαπητοί μου αδελφοί,

          Εδώ και μερικά χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας, στα όρια Παιανίας και Κορωπίου, στις υπώρειες του Υμηττού, κάποιοι μοναχοί, οι οποίοι μάλιστα έχουν ιδρύσει και μονή με το όνομα Μονή Μυρελαίου. Επειδή η όλη παρουσία τους έχει αρκετά απασχολήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος στο παρελθόν και τώρα τη Μητρόπολή μας, πολλοί δε εκ των πιστών είτε παρασύρονται είτε απορούν και διερωτώνται περί της παραπάνω Μονής, αισθάνομαι την ευθύνη ως ο κανονικός Μητροπολίτης των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, έξω από φατριασμούς και εμπάθειες, να απευθυνθώ στην αγάπη σας και να σάς ενημερώσω σχετικώς.

          Η εν λόγω υπόθεση αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας αυτόν τον καιρό και θα πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξετε. Και τούτο διότι οι συγκεκριμένοι κληρικοί με επικεφαλής κάποιον π. Ποιμένα δυστυχώς συγκαλύπτουν την ιδιόμορφη παρασυναγωγική τους εκκλησιαστική ταυτότητα, με αποτέλεσμα να παραπλανάται και να παρασύρεται πολύς ανυποψίαστος κόσμος, ακόμη και κάποιοι ιερείς. Να ξέρετε, πίσω από την γλυκύτητα των λόγων, τα τραπεζώματα, τις αφηγήσεις για εικόνες που μυροβλύζουν, τις παρηγορητικές προσευχές κρύβεται ένα μεγάλο και επικίνδυνο ψέμα: οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν ανήκουν σε καμμία κανονική Εκκλησία, στερούνται κανονικής επισκοπικής ευλογίας και ως εκ τούτου ούτε στον Χριστό, τον οποίο επαγγέλλονται, ανήκουν, οι δε μυστηριακές τους πράξεις δεν αναγνωρίζονται από καμμία κανονική Εκκλησία και από κανένα μοναστήρι του Αγίου Όρους. Δυστυχώς, ανήκουν στον εαυτό τους και καπηλεύονται την Εκκλησία και την πίστη του λαού.
          Οι μοναχοί αυτοί, αφού κυριολεκτικά αναστάτωσαν τη Μητρόπολη Χαλκίδος, εδιώχθησαν από τον κανονικό Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τελικώς εγκαταστάθηκαν στην Επαρχία μας. Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η Εκκλησιαστική τους αρχή. Λέγεται ότι έχουν σχέση με τον αυτοανακηρυχθέντα Πατριάρχη, σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο. Εμάς μας το διέψευσαν. [Σημ.Αντ.Εγκόλπιου: Εμάς μας το επιβεβαίωσαν!!! Αναφέρομαι στην επιστολή που μας έστειλαν σαν απάντηση στην ανάρτησή μας περί του αγιασμού στο άσραμ παιανίας. Στην επιστολή, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος της σελίδας, δηλώνουν μεταξύ άλλων: «ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΜΕΤΟΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ».] Εμφανίζονται εγγεγραμμένοι σε κάποια Μητρόπολη, αλλά ούτε ο Μητροπολίτης τους γνωρίζει ούτε με την άδειά του έχουν φύγει. Ακούμε ότι συχνά μνημονεύουν το δικό μου όνομα ως Αρχιεπίσκοπό τους. Αυτό όμως λειτουργεί μόνον παραπλανητικά, δεδομένου ότι δεν διακονούν κάτω από την ευλογία μου. Κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που τους εμφανίζουν με πετραχήλια να τελούν αγιαστικές πράξεις στο γκουρουϊστικό κέντρο Σατυανάντασραμ, το οποίο επίσης δραστηριοποιείται στην περιοχή μας παραπλανητικά.
          Θα ήθελα λοιπόν να σάς ενημερώσω υπεύθυνα και να καλέσω όλους σας να αποφύγετε κάθε επικοινωνία μαζί τους για το καλό της ψυχής σας. Αν σε ένα κακόφημο κέντρο κινδυνεύει η ηθική μας, σε τέτοια κέντρα πλάνης κινδυνεύει η πίστη μας και μολύνεται η σχέση μας με τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Όπως η Ουνία διατηρώντας τα εξωτερικά σχήματα αποτελεί «δούρειο ίππο» κατά της πίστεώς μας, κατά ανάλογο τρόπο και η Μονή Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι πραγματικός «λύκος με ένδυμα προβάτου».
          Κατόπιν τούτων, όποιος ενδιαφέρεται να διαφυλάξει την ακεραιότητα της πίστης του και την καθαρότητα της σχέσης του με την Εκκλησία, θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγει οιασδήποτε μορφής επίσκεψη στη λεγόμενη Μονή Μυρελαίου. Ούτε απ’ έξω να μην περνάτε, ούτε από περιέργεια. Όπως λέγει ο απόστολος Ιωάννης: «και χαίρειν αυτοίς μη λέγετε» (Β΄ Ιω. α΄ 10), ούτε καλημέρα δεν χρειάζεται. Κάθε επικοινωνία με τους εκεί ρασοφόρους, κάθε συμμετοχή σε προσευχές και άλλες δήθεν ιεροπραξίες η δείπνα και κοινές τράπεζες είναι παιχνίδι με τη φωτιά και διάλογος με την πλάνη. Φυσικά, να μην εμπιστεύεστε τις οικονομίες σας και πολύ περισσότερο να μην κοινωνείτε από τα χέρια τους.  Όπως λέγει ο Απόστολος της Αγάπης Ιωάννης ο Θεολόγος: «Αγαπητοί, μη παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα ει εκ του Θεού εστι» (Α΄ Ιω. δ΄ 1).
          Ευχή μας είναι η εν μετανοία επιστροφή τους στην αγκαλιά της κανονικής Εκκλησίας. Γι’ αυτό και προσευχόμαστε, αυτό και ελπίζουμε.
          Με την ευκαιρία δε του αρξαμένου Σαρανταημέρου των Χριστουγέννων, εύχομαι ο Θεός να σάς φωτίζει με την αλήθειά Του, να σάς προστατεύει με την αγάπη Του και να σάς ευλογεί με την χάρι Του.
Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως


Η επιστολή (σαν απάντηση στις αναρτήσεις μας που βλέπετε στο τέλος της σελίδας) που μας είχε στείλει, αλλά και κοινοποίησε στο facebook, πριν ένα χρόνο,  η μονή Μυρελαίου έχει ως εξής:
«Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν...ακούσαμε ή μάλλον διαβάσαμε και αυτό από το ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ: O Xριστός κατέβηκε στην γή για να σώσει τους κάνοντας μεγάλες μετάνοιες Χριστιανούς από τούς μετριοπαθείς Χριστιανούς...καί όχι τούς αμαρτωλούς και τούς πλανηθέντας από αιρέσεις καί από άλλα δόγματα...Να χαίρεστε την Θεολογική σας άποψη και να συνεχίσετε έτσι να σπέρνετε το μίσος , ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ και τον θρησκευτικό φανατισμό μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών, νεοημερολογιτών καί παλαιοημερολογιτών!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΜΕΤΟΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ.ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ Γ.Ο.Χ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΠΤΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...
Δεν έχουμε ιστοσελίδα πουθενά αλλού εκτός του μοναδικού προφίλ της Ιεράς Μονής μας στο Fb. Aυτή η σελίδα που αναφέρετε είναι χακαρισμένη καί έχει επιληφθεί η Υπηρεσία της Αστυνομίας (ηλεκτρονικών υποθέσεων). Ουδέποτε μνημονεύσαμε Επίσκοπο Γ.Ο.Χ στην Μονή μας. Δεν γνωρίζουμε τον Επίσκοπο Μαραθώνος Γ.Ο.Χ 
Εσείς πρέπει να ήσασταν συμβουλάτορες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας ο οποίος έχει να κάνει με κάθε λογής αιρετικόν. Σας πείραξε τόσο πολύ το ότι προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά εις την Ορθόδοξον πίστην πεπλανημένα πρόβατα? Μήπως είστε Μασόνοι? Μήπως είστε εχθροί της Ορθοδόξου Εκκλησίας? Ο πατέρας Αλεβιζόπουλος δεν είπε να μην κηρύτομεν τον λόγο του Θεού σε πεπλανημένους Χριστιανούς. Γιατί ενοχληθήκατε τόσο πολύ...Το ότι προσπαθήσαμε να εμπεδώσομεν την Ορθόδοξον Πίστην εις πεπλανημένους αδερφούς μας. Φοβόσαστε μήπως και βαπτιστεί κανένας αλλόθρησκος καί γίνει Ορθόδοξος? Εμάς το έργο μας αυτό είναι. Θα κηρύτομεν το Ευαγγέλιον πρός σωτηρίαν πεπλανημένων προβάτων. Όσο δε για τους Γ.Ο.Χ δεν έχουμε καμμία σχέση. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν σωστά τον αγώνα τους καί μην μας εμπλέκετε με αυτούς. Ο κάθε ένας θα λογοδοτήσει ενώπιον του Θεού για τίς πράξεις καί για τα έργα του. Ο Χριστός είπε: Όστις ομολογήσει εμένα ενώπιον των ανθρώπων θα τον ομολογήσω και εγώ ενώπιον του Πατρός μου του εν ουρανοίς. Ότι έκανε ο π.Ποιμένας τό έκανε για την αγάπη του Χριστού. Δεν μετέδωσε μυστήρια σε κανέναν αιρετικό. Προσπάθησε να αγκαλιάσει αυτούς τούς ανθρώπους για να τούς φέρει πιό κοντά στην Ορθοδοξία. Αλλά κοιτάχτε τα χάλια σας πρώτα που αναγνωρίζετε τα μυστήρια των Καθολικών καί αφήστε μας στην ησυχία μας πού η κακία και το μίσος σας διακατέχει διά Ορθοδόξους αδελφούς σας. Λυπούμαστε για το καταντημά σας...να διασύρετε έτσι μια αδελφότητα...αλλά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από εσάς τούς εμπαθείς και φιλοκατήγορους πού έχετε ξεχάσει το Ευαγγέλιο της αγάπης και έχετε δημιουργήσει έναν Χριστό πρωτοφανούς κακίας καί μίσους!!!»
http://www.egolpion.com