Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Να...μας ζήσουν! Οι Λουθηρανοί της Νορβηγίας είπαν ΝΑΙ στους γάμους ομοφύλων σε εκκλησία!


Η Γενική Σύνοδος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Νορβηγίας τη Δευτέρα ενέκρινε κείμενο περί του γάμου, το οποίο επιτρέπει στους Νορβηγούς ιερείς  να τελούν γάμο ομοφυλοφίλων σε εκκλησία.

        Η πρόταση, η οποία ήταν το αντικείμενο συζητήσεων επί δύο δεκαετίες, υποστηρίχθηκε από 88 από τους 115 αντιπροσώπους στη Σύνοδο, ενώ πριν από 2 χρόνια μόνο 55 αντιπρόσωποι ήταν υπέρ...
        Η Σύνοδος αναγνώρισε ότι το θέμα αυτό παραμένει ένα θέμα διαμάχης μέσα στην Εκκλησία, όμως,  πιστεύει ότι η απόφαση δίνει το δικαίωμα στην ύπαρξη δύο απόψεων.
        Για τους ιερείς οι οποίοι δεν υποστηρίζουν τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, υπάρχει το δικαίωμα να αρνηθούν την "ευλογία" των ενώσεων αυτών. Ωστόσο, εκείνοι που επιθυμούν να τελέσουν τέτοιο γάμο, θα είναι σε θέση να το κάνουν στη δική τους ενορία,ακόμη και καλώντας έναν άλλο ιερέα.
        Οι Λουθηρανοί της Νορβηγίας είναι η επίσημη εκκλησία του σκανδιναβικού βασιλείου, και τα μέλη της είναι επίσημα 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι - το 73% του πληθυσμού. Επί του παρόντος, οι περισσότεροι από τους επισκόπους της υποστηρίζουν ίδιου φύλου "γάμους".