Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Τελεσίγραφο Φίλη για το μάθημα των ΘρησκευτικώνΣυνεχίζει να προκαλεί ο Υπ. Παιδείας κ. Φίλης για το μάθημα των θρησκευτικών και τα όρια ανάμειξης  της Εκκλησίας στο  θέμα αυτό,  σε  συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Real News».

«Η αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών με κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές. Ηδη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει συγκροτηθεί επιτροπή, όπου αξιολογείται η δίχρονη πιλοτική εφαρμογή των προγραμμάτων, που έχουν τη θετική γνώμη μεγάλου μέρους των εκπαιδευτικών θεολόγων», είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Φίλης.
Εκείνο ωστόσο που αποτελεί ευθεία πρόκληση κατά της Εκκλησίας  και εναντίον όλων εκείνων που αντιδρούν με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Φίλη και των ομοϊδεατών του, είναι η άποψη που κατέθεσε με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ στέλνει τελεσίγραφο:»Η Εκκλησία– μας είπε–όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος θα διατυπώσει απόψεις αλλά είναι συνταγματική ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας να αποφασίζει για τα θέματα της εκπαίδευσης.» Δηλαδή όσο και να διαφωνεί η Εκκλησία η οποία συμμετέχει ισότιμα, υποτίθεται, στο διάλογο αυτό δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη οι διαφωνίες της. Θα κάνει αυτό που θέλει ο κ. Φίλης ως αρμόδιος υπουργός. Πολύ δημοκρατικά όλα αυτά.
Και για να μας πείσει ο  παντογνώστης Υπουργός για το καλώς έχειν των απόψεών του επισφραγίζει τις απόψεις του αυτές με την εύκολη αιτιολογία:» Αυτό, άλλωστε, συνέβη κατά το παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., όταν εγκρίθηκαν τα νέα βιβλία θρησκευτικών, παρά την αντίδραση της Εκκλησίας τότε».
Προς  τί λοιπόν η Εκκλησία συμμετέχει σε αυτό τον διάλογο- παρωδία; Μετά από όλα αυτά είναι ολοφάνερο οτι ο κ. Φίλης δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από αυτά που έχει εξαγγείλει εξ αρχής. Κοροϊδεύει την Εκκλησία και εκείνη του τείνει το χέρι της. Την φτύνει κατάμουτρα την Εκκλησία και εκείνη νομίζει οτι ψιχαλίζει…..Τί άλλο περιμένετε Αγιοι Αρχιερείς;