Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δείτε το επίσημο σύμβολο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Μια σύνθεση εμπνευσμένη από την εικόνα της «προετοιμασίας του Θρόνου» αποτελεί την βάση για τον επίσημο λογότυπο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ένας θρόνος, πάνω στον οποίο βρίσκεται το Ευαγγέλιο και το Άγιο Πνεύμα είναι τα κύρια στοιχεία του λογοτύπου της Συνόδου η οποία θα συγκληθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κρήτη και παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην προσυνοδική διάσκεψη των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα λάβουν μέρος.
Κάτω ακριβώς από το γραφικό αναφέρεται στην αγγλική γλώσσα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» στη συνέχεια «Πεντηκοστής 2016» και τέλος το «Εις ενότητα πάντας εκάλεσε». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info που φέρνει στη δημοσιότητα τον λογότυπο, υπήρξε αντίδραση από την Εκκλησία της Σερβίας για την χρήση μόνο της αγγλικής γλώσσας. Τελικά αποφασίστηκε να προστεθούν οι ίδιες αναφορές σε όλες τις γλώσσες της Συνόδου.
 
Μια σύνθεση εμπνευσμένη από την εικόνα της «προετοιμασίας του Θρόνου» αποτελεί την βάση για τον επίσημο λογότυπο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως αποκαλύπτει το orthodoxia.info