Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Με αφορμή το δημοσίευμα: “Ιδού ποιοι αποφασίζουν για τα θρησκευτικά”!

contributor columnist
Με μια σοβαρή αποκάλυψη κυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη η εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια. Κάπου κάτι με παραξένεψε και ξεκίνησα να σκαλίζω το θέμα στο διαδίκτυο. Τα πράγματα όντως είναι έτσι σχεδόν. Όντως ο κ. Βαλλιανάτος[1] είναι σχολικός σύμβουλος, όντως μετέχει στο επιστημονικό προσωπικό της ARIGATOU INTERNATIONAL, τμήμα της οποίας είναι και το Interfaith Counsil[2] ( βλ. σχετική φωτό)
Η μη κυβερνητική οργάνωση ARIGATOU INTERNATIONAL, αυτοπροσδιορίζεται ως faith based, με ιστορία από το 1950, ενδιάμεσο σταθμό το 1989 και τελικά το 2012 όπου και πήρε το σημερινό της όνομα[3], είναι όντως Βουδιστικής προέλευσης και έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους (βλ. σχετική φωτό)

Ο κ. Βαλλιανάτος ήρθε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη, ως ομιλητής στην ημερίδα:«Μάθημα Θρησκευτικών και Δημόσιος Χώρος» του γνωστού Θεολογικού συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ[4], ως υπέυθυνος της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος. 

Άρα ο εν λόγω επιστήμων, προϋπήρχε του κυρίου Φίλη!!!
Δεν έφτανε αυτό από μόνο του, αλιεύσαμε και δύο δημοσιεύματα του 2012!!!
Το πρώτο από το blog-χρυσωρυχείο Αναβάσεις, με τίτλο:
Ιμάμηδες στα ελληνόπουλα! Συμφωνεί ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Άγγελος Βαλλιανάτος”[5] 
Το δεύτερο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Στόχος :
“ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΡΦΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ; ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!”[6].
Προκύπτει λοιπόν ξεκάθαρα, πως ναι μεν είναι σκανδαλώδες, όπως πολύ σωστά αποκαλύπτει η εφημερίδα, ένα κεντρικό πρόσωπο της αλλαγής που επιχειρείται στο μάθημα των θρησκευτικών, να είναι ενεργό μέλος Βουδιστικής οργάνωσης που προωθεί τον οικουμενισμό στα παιδιά.
Από την άλλη όμως, ούτε ο Φίλης τον διόρισε, ούτε το νέο είναι φρέσκο. Είναι μάλιστα τόσο "μπαγιάτικο", που ίσως τελικά να αδικεί τις προθέσεις της εφημερίδας.
Υ.Γ. Κάποια σχόλια αναγνωστών που λαμβάνουμε, πως το θέμα βγήκε από τη ναφθαλίνη τεχνηέντως, για να αποσιωπηθεί το μείζον ζήτημα της ελεύσεως του πάπα, σχεδόν χειρουργικά με ένα ανώδυνο “χτυπηματάκι” στην πρώτη σελίδα για λόγους δημοσίων σχέσεων, δεν τα ενστερνιζόμαστε! Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, αφορά συνολικά τους εμπλεκόμενους (ινστιτούτο, υπουργείο κλπ), μόνο που ο Υπουργός, είναι χρόνια στο "κουρμπέτι" της δημοσιογραφίας και δε συγχωρεί τέτοιες αστοχίες.
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από τη Ρομφαία

Ιδού ποιοι αποφασίζουν για τα θρησκευτικά!

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα που έχει διορίσει ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης στις αρμόδιες επιτροπές για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών (και μάλιστα με κομβικό ρόλο) είναι ταυτόχρονα μέλος διεθνούς 11μελούς συμβουλίου του νεοβουδιστικού Ιδρύματος Arigatou που προωθεί την πανθρησκεία σε όλο τον πλανήτη.
Πρόκειται για τον σχολικό σύμβουλο κ. Αγγελο Βαλλιανάτο, αδελφό του γνωστού «ακτιβιστή» Γρηγόρη Βαλλιανάτου.
Στο ρεπορτάζ υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τις αιρετικές ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται το εν λόγω ίδρυμα και τις περίεργες συμπτώσεις που υπάρχουν με τα όσα έχει προτείνει ο κ. Βαλλιανάτος για τα θρησκευτικά στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης και λίγα για τη δράση της εν λόγω οργάνωσης στην Ελλάδα από επίσημο δικό τους φυλλάδιο.  


[1] Ο Άγγελος Βαλλιανάτος είναι Διδάκτωρ Θεολογίας, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συνέταξε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και τον Οδηγό για τον εκπαιδευτικό στα Θρησκευτικά και υπεύθυνος για την οργάνωση και το συντονισμό του επιμορφωτικού προγράμματος των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα Θρησκευτικά στα σχολεία που εφάρμοσαν πιλοτικά το νέο Πρόγραμμα Σπουδών κατά το σχολικό έτος 2011-2012. theologoi-kritis.sch.gr. στο “Ο διάλογος και η κριτική για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά”. Προσπελάστηκε 13/4/2016
[3] How a Small Buddhist Movement is Teaching Children in the Interfaith World to Live Together - Journal Articles - The Interfaith Observer. theinterfaithobserver.org. Προσπελάστηκε 13/4/2016
[5] http://anavaseis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_9628.html, Προσπελάστηκε 13/4/2016.
[6] http://www.stoxos.gr/2012/10/blog-post_9433.html, Προσπελάστηκε 13/4/2016