Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Μη σπρώχνεστε.. ποιος θα πρωτοφιλήσει την παντόφλα του πάπα Φραγκίσκου


contributor columnist

Όπως και επί μακαριστού Χριστοδούλου, o οποίος χρεώθηκε εις τον αιώνα την αμαρτία της πρώτης ελεύσεως πάπα στην Ορθόδοξη πατρίδα μας, η προεδρία της δημοκρατίας έπαιξε ύποπτο ρόλο με την πρόσκληση σαν αρχηγού κράτους που απηύθυνε στον ποντήφικα, έτσι και σήμερα ο πρόεδρος της (κατ'ευφημισμόν) δημοκρατίας μας, διαγκωνίζεται με την  εκκλησιαστική  (κατ'ευφημισμόν) ηγεσία μας, ποιος θα πρωτοφιλήσει την παντόφλα του πάπα.

Είμαστε μάρτυρες και θύματα, της πρωτοφανούς βιαιότητος και στυγνότητος επιχείρησης, "ειρηνικής" αλώσεως και αφανισμού ενός ολοκλήρου έθνους. Με πολιορκητικό κριό τα δάνεια που σκορπίζονταν αφειδώλευτα στην κοινωνία, την ατιμωρησία και την ανυποληψία της δικαιοσύνης, οι γενίτσαροι της νέας αλώσεως, διεφθαρμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι δίχως αξίες, ασελγούν σήμερα ατιμώρητοι πάνω στο ανυπεράσπιστο σώμα της κοινωνίας.

Με τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους κοινωνικής μηχανικής, απονευρώνουν, τρομοκρατούν  και χειραγωγούν ένα ολόκληρο έθνος, που η μεγαλύτερη ήττα του είναι τελικά η έλλειψη της  μόνης αυτογνωσίας του γένους μας: της πίστης μας. Απαρνηθήκαμε τον Χριστό μας. Όλα τα άλλα είναι φυσική συνέπεια της δικής μας άρνησης.   


Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Αγιώτατε,
Πολλές χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάζονται στις ημέρες μας να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμου, τρόμου και φτώχειας, βρίσκονται πλέον σε κατάσταση ακραίας περιθωριοποίησης. Αναζητώντας ένα μέλλον ασφάλειας και ειρήνης, μακριά από τις ερειπωμένες εστίες τους, αντιμετωπίζουν πολύ συχνά αδιαφορία και κλειστές πόρτες.
Το δράμα των προσφύγων δοκιμάζει τον ανθρωπισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης όλων όσων ενστερνίζονται τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας και θέτει κάθε άνθρωπο προ των ευθυνών του.
Γνωρίζοντας την μεγάλη ευαισθησία Σας για τις βασανιστικές κακουχίες των προσφύγων και έχοντας παρακολουθήσει τις συνεχείς εκκλήσεις Σας για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας, συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία Σας για την τύχη τους καθώς και την πεποίθησή Σας ότι η επίλυση του προβλήματος αποτελεί κοινή ευθύνη όλων μας.
Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, υποδέχεται καθημερινά εξαιρετικά μεγάλο αριθμό προσφύγων που αναζητούν τον δρόμο τους προς την Ευρώπη, αλλά συναντούν στην συνέχεια ανυπέρβλητα εμπόδια στην πορεία τους. Η απογοήτευση των ανθρώπων αυτών τους οδηγεί από την ελπίδα στην απελπισία, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τελικά δεν μπορούν να επιτύχουν τον στόχο τους.
Έχω την πεποίθηση, Αγιώτατε, ότι απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων των Λαών και των Κυβερνήσεων της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση αυτής της δραματικής κατάστασης και είμαι βέβαιος ότι η δική Σας συμβολή μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική.
Είμαι πεπεισμένος ότι η παρουσία Σας, στο πλευρό των προσφύγων όχι μόνο θα τους παρηγορήσει, αλλά και θα στρέψει τα βλέμματα όλων στην δραματική τους κατάσταση, αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με τη σκέψη αυτή, επιθυμώ να Σας απευθύνω πρόσκληση να επισκεφθείτε ένα από τα σημεία πρώτης εισόδου των προσφύγων, τη νήσο Λέσβο του Ανατολικού Αιγαίου, και να βρεθείτε, μαζί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δίπλα στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Η επίσκεψή Σας στη Λέσβο, θα ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια για συνειδητοποίηση του προσφυγικού δράματος και θα αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες του κοινού μας Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Παρακαλώ δεχθείτε, Αγιώτατε, την έκφραση των πλέον διακεκριμένων αισθημάτων μου.