Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Οι αχρείαστες διευκρινήσεις του Θεσσαλονίκης Άνθιμου, που σκανδάλισαν

Σφόδρα σκανδαλισμένος ο λαός της Τριανδρίας, από την διευκρινιστική παρέμβαση του παναγιωτάτου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κκ. Ανθίμου την Ε’ Κυριακή των νηστειών, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 

Εμείς ως Τριανδριώτες και εκ των διαχειριστών της Κατάνυξης, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της αποχώρησης αρκετών ενοριτών, που έφυγαν πικραμένοι και απογοητευμένοι. 

Μάλιστα ένας εξ'αυτών μας δήλωσε πως αποχωρεί για να μη κάνει φασαρία με τις διαμαρτυρίες του και προσβάλλει τον Άγιο. 

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Τριανδρία, να κουβεντιάζει αρνητικά, από άκρου εις άκρον, όλα όσα παράξενα και πρωτοφανή ακούστηκαν την Κυριακή και προκάλεσαν αλγεινότατη εντύπωση.
Στο δια ταύτα, ο φανερά καταβεβλημένος ο Ιεράρχης μας, δεν περιορίστηκε στο πνευματικό κήρυγμα της ημέρας και έκρινε σκόπιμο  πως θα έπρεπε να “διευκρινίσει” τα σχετικά περί της επισκέψεως του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Μάλιστα προέβη στη δήλωση αυτή γιατί έκρινε πως "κάποιοι αυστηροί, δεν τοποθετούνται σωστά".

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΗ
"..Εμείς δε θα τις κρίνουμε. Ούτε τις προκαλέσαμε σαν λαός. Ούτε τις διοργανώσαμε. Ούτε τις αποδοκιμάσαμε... κάπου κάπου κάποιες αποδοκιμασίες"."Να σας κάνω μια διευκρίνηση ώστε όλοι μεσ’την ψυχή μας όσοι μας ακούν και από το ίντερνετ να τοποθετηθούν σωστά",είπε στο προοίμιο της ομιλίας του ο Παναγιώτατος και συνέχισε:
"Το πιο σημαντικό, στο σημείο αυτό επειδή μερικοί αυστηροί δεν τοποθετούνται σωστά για την παρουσία του πάπα, ο οποίος ούτε ιεροπράκτησε, ούτε καμμία άλλη λατρευτική εκδήλωση ήταν στην οποία να συμμετέχει".
Είναι διάχυτη η αγωνία του Παναγιωτάτου, να πείσει τον πιστό λαό πως δεν υπήρξαν συμπροσευχές στη Λέσβο.
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗ, τι είδε με τα μάτια του, όλος ο κόσμος: 
Τη στιγμή που όλοι μας σε ζωντανή μετάδοση έχουμε ήδη παρακολουθήσει βίντεο με την κοινή δέηση, απ΄όπου η φωτογραφία και το βίντεο που σας παραθέτουμε:
Κοινή δέηση για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους”.
Δείτε το σχετικό αποκαλυπτικό βίντεο.

Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ !! - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ 
Συνεχίζοντας ο Παναγιώτατος, ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Ήρθε αποκλειστικά για την παρουσία την οποίαν είδατε. Είναι λάθος να φωνάζουμε κατά αυτού του γεγονότος. Διότι ο πάπας αδερφοί μου δεν ήρθε ως αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ήρθε ως ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού. Το Βατικανό είναι κράτος. Είδατε την άφιξή του, είδατε ότι ο πρώτος που τον καλωσόρισε ήταν ο πρωθυπουργός, ο κ.Τσίπρας. Δηλαδή ο κορυφαίος εκπρόσωπος του κράτους, υποδέχθηκε τον αρχηγό του κράτους του Βατικανού".
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ  (ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ)
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, τι λένε οι ίδιοι οι Καθολικοί:
        Την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο σχολίασε αποκλειστικά στο ΕΚΚΛΗΣΙΑonline o Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου- Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου, Νικόλαος:
"Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στο νησί της Λέσβου έχει σκοπό ανθρωπιστικό και οικουμενικό. Ανθρωπιστικό διότι έρχονται να συναντήσουν τον ανθρώπινο πόνο στο πρόσωπο των προσφύγων και μεταναστών που είναι μια εικόνα του Χριστού που και σήμερα υποφέρει στο πρόσωπο αυτών των συνανθρώπων. Οικουμενικό διότι γίνεται από τους δύο Προκαθημένους της Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκπροσωπείται από τον Μακαριότατο Ιερώνυμο."[1]
Ο ίδιος μάλιστα ο πάπας Φραγκίσκος, μετά την επιστροφή του στο Βατικανό, διαψεύδει πανηγυρικά τον Παναγιώτατο:
"Η επίσκεψή μου στη Λέσβο συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος το μεσημέρι στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Ποντίφικας ευχαρίστησε όσους τον συνόδευσαν με την προσευχή του, τονίζοντας ότι με την επίσκεψή του αυτή «μετέφερε την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο». Κάτι που, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, «συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, τι λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός
«Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας επισκέφθηκε τη χώρα μας γιατί το προσφυγικό πρόβλημα είναι… καθολικό».
Είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, σχολιάζοντας στη δημόσια τηλεόραση την επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών, προχώρησε στο παραπάνω λογοπαίγνιο, για το οποίο όπως μαρτυρά και το ύφος του, ήταν ιδιαίτερα περήφανος.[2]
Proto Thema[3]  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δυστυχώς εκτέθηκε για άλλη μια φορά ο Παναγιώτατος, προκαλώντας μεγάλο σκανδαλισμό στο εκκλησίασμα του Αγίου Σπυρίδωνα και μέσω του διαδικτύου, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με πόνο ψυχής παρακολουθεί κάθε πιστός, τον μητροπολίτη της πόλεως του Αγίου Δημητρίου, να προσπαθεί εναγωνίως να πάρει θέση στα γεγονότα της επικαιρότητος. Δήθεν για να κατευνάσει και να καθησυχάσει. Μόνο που η πικρή αλήθεια είναι πως.. τα γεγονότα τον προσπερνούν!
Ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, διαχρονικά,  δεν υπήρξε ποτέ, στην εκκλησιαστική ιστορία της Συμβασιλεύουσας ακόλουθος σε θέματα πίστεως και πατρίδος, αλλά μπροστάρης και εμπνευστής.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος, απομονωμένος και αποστειρωμένος, στην άξενη μητροπολιτική αυλή, που ο ίδιος επέλεξε, δείχνει να έχει χάσει κάθε ψυχική επαφή με το λαό της μητροπόλεώς του.

Τώρα που το έθνος, η πατρίδα και ο πιστός λαός, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία μας, ισχυρές προσωπικότητες, ακέραιους χαρακτήρες και ιεράρχες με γενναιότητα ψυχής, να ομολογούν ορθοδοξία, να καταδικάζουν με παρησία την παναίρεση του οικουμενισμού. 
Δυστυχώς η μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κάνει τα πάντα για να αποδειχθεί, κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων.  


[1] http://ekklisiaonline.gr, ανακτήθηκε 18/4/2016.

[2] http://www.reporter.gr, ανακτήθηκε 18/4/2016

[3] https://www.youtube.com, ανακτήθηκε 18/4/2016