Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

«Μην ξεχνάτε τον Θεό» Ένας άγνωστος στον ορθόδοξο ελληνικό λαό νεομάρτυρας στέλνει ένα αναστάσιμο επίκαιρο μήνυμα

   
Επειδή υπάρχει δυστυχώς ο κίνδυνος να σκανδαλισθούν αδελφοί μας από το ακόλουθο κείμενο λόγω του γεγονότος ότι η αγιοποίηση του τοπικού αγίου Αλεξάνδρου έγινε από οικουμενιστές ιερείς, θέλω σαν πρόλογο να ξεκαθαρίσω: Ας μην γίνουμε λάτρεις του νόμου και όχι της Αλήθειας. Αν οι οικουμενιστές αγιοποίησαν τον αγιο Παΐσιο, τον άγιο Προρφύριο, τον άγιο Αλέξανδρο για δικούς τους λόγους, ο Θεός θα τους κρίνει ανάλογα και προσευχόμαστε ως Χριστιανοί για την σωτηρίαν τους. Αυτό όμως δεν αναιρεί την αγιότητα και τον πνευματικό θρίαμβο των προσώπων εναντίον του εχθρού της Αλήθειας.
Γιατί τότε θα γίνουμε σαν τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες που δεν αναγνωρίζουν τους παραπάνω αγίους, επειδή αυτοί που τους αγιοποίησαν, αιρετίζουν. Ο άγιος Παίσιος ήταν ήδη στην συνείδηση του χριστοφόρου ποιμνίου άγιος πριν το επισημοποιήσει το Φανάρι. Έτσι και ο ακόλουθος άγιος Αλέξανδρος μόνο και μόνο επειδή συγχώρεσε αυτούς που τον πρόδωσαν, επειδή υπηρέτησε και υπεράσπισε την Αλήθεια, επειδή κράτησε την Ορθοδοξία σε ένα περιβάλλον, που μόνο ορθόδοξο δεν ήταν και επειδή κήρυξε Χριστό σαν την μοναδική Αλήθεια ακόμα και μετά τον θανατό του ανακηρύτεται αυτόματα σε ορθόδοξο μάρτυρα. Δεν ήταν ασκητής σε μοναστήρι, θαύματα δεν ξέρω αν έκανε, ομολόγησε όμως ανόθευτα Χριστό. Αδελφοί υπάρχει ο κίνδυνος, τον οποίο τόσο επιδιώκουν οι οικουμενιστές να γίνουμε οι ίδιοι τυφλοί, να διχασθούμε και να μείνουμε έξω του γάμου. Ας μην γίνουμε θύματα των πρακτικών του Οικουμενισμού, οι οποίοι έχουν χάσει τελείως το πνεύμα του Λόγου του Θεού.
Ο άγιος νεομάρτυρας Αλέξανδρος Σμορέλλ είναι ο πρώτος ορθόδοξος άγιος της Γερμανίας στον 20ο αιώνα. (αγιοποιήθηκε στις 4. Φεβρουαρίου 2012 από την Ρώσικη Εκκλησία της Διασποράς και η μνήμη του γιορτάζεται στις 13. Ιουλίου).
Ο άγιος γεννήθηκε στην Ρωσία το 1917. Ήταν γιός ενός Γερμανού προτεστάντη πατέρα και μίας ορθόδοξης ρωσίδας μητέρας. .Έχασε την μητέρα του έναν χρόνο αργότερα από τύφο. Το 1921 αναγκάστηκε η οικογενειά του λόγω της επικράτησης του μπολσεβικισμού να εγκατασταθεί στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο πατέρας του ξαναπαντρεύθηκε μία ρωμαιοκαθολική γερμανίδα με την οποία απέκτησαν και παιδιά. Ο Αλέξανδρος απέμεινε ο μοναδικός Ορθόδοξος στην οικογένεια και κράτησε την πίστη του μέχρι τον θανατό του (τα άλλα αδέλφια του ανατράφηκαν ρωμαιοκαθολικάη οικογενειά του προς τιμήν της ποτέ δεν τον πίεσε, να αλλάξει την πίστη του). Για αυτό φρόντισε και η νταντά του Φεοδοσία Κωνσταντίνοβα, η οποία του διηγούταν πάντα ιστορίες ορθοδόξων αγίων και προσευχές.. Στο σχολείο μάλιστα, όταν του είπε ο καθηγητής του να κάνει τον σταυτό του αλλιώς, επειδή ΄το σχολείο ήταν ρωμαιοκαθολικό, ο Αλέξανδρος απάντησε: « Εγώ είμαι Ορθόδοξος και έτσι θα κλάνω τον σταυτό μου».
Όσο μεγάλωνε, τόσο και βίωνε πιο πολύ την Ορθοδοξία. Στον Β΄ΠΠ ο Αλέξανδρος υπηρέτησε στην Βέρμαχτ ως νοσηλευτής στο ανατολικό μέτωπο. Παράλληλα όμως ίδρυσε με τα αδέλφια Σολ την αντιστασιακή οργάνωση «το λευκό ρόδο». Τον τίτλο της οργάνωσης τον εμπνεύστηκε ο Αλέξανδρος από τον αγαπημένο του βιβλίο «οι αδελφοί Καραμαζώφ» του Ντοστογιέφσκυ, όπου το λευκό ρόδο συμβολίζει την αγνότητα και καθαρότητα της ψυχής. Η οργάνωση καλούσε με προκηρύξεις τον γερμανικό λαό σε παθητική αντίσταση εναντίον του Ναζισμού. Ο άγιος, ο οποίος, όπως ομολόγησαν όλοι οι γνωστοί του, ποτέ δεν αποχωριζόταν την Αγία Γραφή από κοντά του, ήταν η πνευματική ψυχή της οργάνωσης. Στην προκύρηξη δ΄ γράφει:
«Όποιος σήμερα αμφισβητεί την αληθινή ύπαρξη των δαιμονικών δυνάμεων, δεν έχει καταλάβει διόλου το μεταφυσικό παρασκήνιο αυτού του πολέμου. Πίσω από την αισθητή πραγματικότητα υπάρχει η πνευματική, δηλ. η μάχη εναντίον του απεσταλμένου του Αντιχρίστου.»
Το 1943 και μετά από προδοσία γνωστών του τον συνέλαβε η Γκεστάπο και μετά από μία δίκη παρωδία καταδικάσθηκε εις θάνατον την ημέρα της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων στις 13. Ιουλίου του 1943. Ο Αλέξανδρος κατάφερε με την βοήθεια του δικηγόρου του, πριν να εκτελεσθεί, να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων, αφού πρώτα συγχώρεσε αυτούς, που τον πρόδωσαν και ζήτησε να μην τιμωρηθούν, όταν τελειώσει ο πόλεμος. Δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου και, όπως διηγήθηκε ο δικηγόρος του, ήταν απόλυτα ήρεμος λέγοντας, ότι δεν υπάρχει λόγος λύπης, επειδή για όλα έχει φροντίσει ο Θεός, ώστε να μας σώσει από το κακό. Στις 17:00 το απόγευμα εκτελέσθηκε στα 26 του χρόνια στην Γκιλλοτίνα. Λίγο πριν την εκτελεσή του έγραψε την ακόλουθη επιστολή στους γονείς του:
«Αγαπημένοι μου πατέρα και μητέρα,
τελικά δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα και σήμερα με το θέλημα του Θεού θα αποχωρήσω από την γήινη αυτή ζωή και θα υπάγω σε μία άλλη, η οποία δεν έχει τέλος και στην οποία θα ξαναβρεθούμε όλοι. Αυτή η αντάμωση ας είναι η παρηγοριά και η ελπίδα σας. Για εσάς είναι αυτό το χτύπημα δυσκολότερο από ότι για μένα, γιατί φεύγω με την ακλόνητη πεποίθηση, ότι υπηρέτησα την Αλήθεια. Αυτή η πεποίθηση μου επιτρέπει να αντιμετωπίσω την επερχόμενη ώρα του θανάτου με ήσυχη συνείδηση. Σκεφθείτε τα εκατομμύρια των νέων, που πεθαίνουν τώρα στα πεδία των μαχών. Το πεπρωμένο τους είναι και το δικό μου. Χαιρετίστε εγκάρδια όλους τους αγαπημένους μου γνωστούς...Σε λίγες ώρες θα είμαι σε μία καλύτερη ζωή, μαζί με την μητέρα μου και δεν θα σας ξεχάσω, θα παρακαλάω τον Θεό να σας χαρίσει παρηγοριά και γαλήνη. Θα σας περιμένω! Μόνο ένα θέλω να σας τονίσω: Μην ξεχνάτε τον Θεό!!
Ο Σούρικ σας (ρώσικο χαϊδευτικό για το Αλέξανδρος)!»
Ένας γερμανορώσος λοιπόν μεγαλωμένος μέσα στα δύο τραγικώτερα και σατανικώτερα γεγονότα του περασμένου αιώνα, την οκτωβριανή επανάσταση και τον ναζισμό, λέει σε μας τους σημερινούς ανθρώπους της καλοπέρασης, της τρυφής, και της προδοσίας:
Υπηρετήστε την Αλήθεια και δεν θα φοβηθήτε τίποτα. Γιατί η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει. Μην φοβάστε τον θάνατο. Γιατί ο Χριστός ανέστη και ο θάνατος είναι κέρδος. Δεν είναι αυτή η πραγματική ζωή μας. Γιατί η Ζωή μετά τον θάνατο δεν έχει τέλος. Μην φοβάστε τις αντιξοότητες. Γιατί δριμύς ο χειμών αλλά γλυκιά η άνοιξη. Μην βαρυγκομάτε. Γιατί δεν βιώνουμε τίποτα παραπάνω από ότι βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο. Μην φοβάσθε τον αποχωρισμό. Γιατί θα ξαναβρεθούμε. Μην περιμένετε πρόσκληση. Γιατί όλοι έχουμε ήδη κληθεί. Μην κρατάτε κακία και εκδικητικό πνεύμα. Γιατί τότε δεν υπάρχει παρηγοριά. Μην χαίρεστε με τα γήινα. Γιατί τα ουράνια είναι απέραντα πιο γλυκά. Μην σκλαβώνεστε στα πάθη σας. Γιατί ο Θεός μας έπλασε αληθινά ελεύθερους. Βιώστε την Ορθοδοξία. Γιατί η Ορθοδοξία είναι βίωμα και όχι προϊόν γνώσεων. Μόνο ένα σας ζητώ τάπεινα αδελφοί μου
Μην ξεχνάτε τον Θεό!!
Ταις πρεσβείαις του αγίου Αλεξάνδρου, Χριστός ανέστη.
Αδαμάντιος Τσακίρογλου