Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε...


Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Ακόμα και σαν φάρσα, οι δύο ηγέτες Ελλάδας και Ρωσίας, αναγκάσανε τα ΜΜΕ παγκοσμίως, να ακούσουν πολιτικούς ηγέτες να αναφέρονται στην Ορθοδοξία, σαν θεμέλιο και έμπνευση πολιτικής βιωτής. Να μιλούν με σεβασμό για τα Ιερά και τα Όσια του πιστού λαού. Είναι απολύτως αναγκαίο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, καιρούς αποδόμησης και ισοπέδωσης, να μένουμε ακλόνητοι στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας, πολύ δε περισσότερο στην περίπτωση των πολιτικών.    


Ο Παυλόπουλος στον Πούτιν: Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας.
«Κύριε Πρόεδρε, με ειλικρινή συγκίνηση σας υποδέχομαι εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας σε αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής Επικράτειας, τη Χερσόνησο του Άθω, το Άγιον Όρος» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, και συνέχισε λέγοντας:
«Το Άγιον Όρος, κοιτίδα και λίκνο της Ορθοδοξίας. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη. Κύριε Πρόεδρε, όπως είχα την ευκαιρία να σας τονίσω και χθες κατά τη συνάντησή μας, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς για ολόκληρη την ανθρωπότητα, εδώ είναι πραγματικά ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις αρχές και τις αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα του και το λαό του.
Κατά την Ορθοδοξία, αυτοί οι δείκτες δεν είναι άλλοι από τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη» τόνισε, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε στον Ρώσο Πρόεδρο «εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, να οδηγείτε τον φίλο ρωσικό λαό της μεγάλης και φίλης χώρας σας, στο δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας».
real.gr


Β. Πούτιν: «Ευχαριστώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, παίρνοντας τον λόγο, μετά την τέλεση της πανηγυρικής δοξολογίας, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές. Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε την Αθωνική Αδελφότητα για τη θερμή φιλοξενία που του επεφύλασσαν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στο Άγιο όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και αξίες».