Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΠΟΓΚΡΟΜ στην Λάρισα. Παιδιά της εκκλησίας (μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) συνελήφθησαν και προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αγωνιζόμενους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Λάρισας, χθες (Κυριακή 15/5/2016) το απόγευμα, ενώ αυτοί (150 περίπου άτομα) είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο ΕΚΤΟΣ της "ζώνης απαγόρευσης συγκεντρώσεων" της αστυνομίας, και διαμαρτυρόταν ειρηνικά

(ΣΧΟΛΙΟ:Για την απαγόρευση συγκεντρώσεων από τον τοπικό αστυνομικό Δ/ντή Λάρισας, γράψαμε προχθές -κάντε κλικ στον σύνδεσμο-: Χούντα είναι ... θα περάσει!
πέντε παιδιά (τα 4 από αυτά ανήλικα), μοίραζαν την Ορθόδοξη Χριστιανική εφημερίδα "ΑΓΩΝΑΣ" (εκκλησιαστικό έντυπο που κυκλοφορεί νόμιμα),
λέγοντας τον χαιρετισμό Χριστός Ανέστη στους ανθρώπους και δίνοντας τους την εφημερίδα δωρεάν (υπόψιν τα παιδιά ήταν με τα καλά τους ρούχα και προηγουμένως είχαν εκκλησιαστεί σε άλλο ναό και είχαν μεταλάβει)

Το τεύχος της εφημερίδας που μοίραζαν οι 4 ανήλικοι μαθητές, διαβάστε το εδώ.
Στην επιστροφή της πομπής, αστυνομικοί, απομάκρυναν βίαια και συνέλαβαν τα παιδιά (τα οποία προσπάθησαν αρχικά να προστατεύσουν το μικρότερο σε ηλικία παιδί -μόλις 11 ετών-, το οποίο τελικά τους ξέφυγε στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους μεγαλύτερους και έτρεξε να ειδοποιήσει τους γονείς του), και τα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών, κάποιοι αστυνομικοί με υπερβάλλοντα ζήλο (ασφαλίτες με πολιτική περιβολή και ένστολοι), κατά την σύλληψη τους τα έβρισαν, τους έστριβαν βίαια τα χέρια πίσω από την πλάτη, πίεσαν το κεφάλι ενός παιδιού πάνω στο υπέρθερμο μαύρο καπό του τζιπ της ασφάλειας (που έκαιγε από τον ήλιο-το τζιπ φαίνεται στην φωτογραφία),
τα ανήλικα παιδιά άκουσαν τους αστυνομικούς να αναζητούσαν να βρουν χειροπέδες(!) για να τους τις περάσουν αλλά από συγκυρία δεν έβρισκαν, κρατήθηκαν στο τμήμα και τελικά τα απελευθέρωσαν γύρω στις 2 το μεσημέρι μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων τους και την γενική κατακραυγή πλήθους ευλαβών ορθοδόξων πιστών.
Στη συνέχεια τα παιδιά αυτά πήγαν στο νοσοκομείο για τα χτυπήματα που είχαν υποστεί, όπου λήφθηκαν και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Στη φωτογραφία τα παιδιά μαζί με τον μικρό τους αδερφό , μαθητή Δημοτικού
Όλα τα παραπάνω χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε παράνομο. 
Ήταν ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω εντύπου που κυκλοφορεί απολύτως νόμιμα, με εκδότη κλπ.
Μαζί με τα παιδιά συνελήφθη και μια κυρία (την βλέπετε κι αυτή στη φωτογραφία μέσα στο νοσοκομείο, αφού η βία που της ασκήθηκε κατά την σύλληψη της προκάλεσε κάκωση στο χέρι της), για τον ίδιο λόγο : για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών !
Καμαρώστε πως αντιλαμβάνονται την ελευθερία του λόγου οι "αριστεριστές" και οι συνδαιτημόνες τους..,
Για να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία, παραθέτουμε τα αρχικά και τις ηλικίες των συλληφθέντων ανηλίκων μαθητών: Χ.Π. (11 ετών),  Π.Π. (13 ετών),  Π.Α.  (15 ετών),  Η.Π. (16 ετών)!
(Διευκρινίζουμε ότι ο 11χρονος ξέφυγε τελικά αλλά συνέλαβαν τον 20χρονο αδερφό του).
Φλώρινα
Παραδόξως, ίδια αντιμετώπιση εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είχαμε και σε 2 εικοσάχρονους νέους στην Φλώρινα, πριν 3 εβδομάδες (Κυριακή των Βαΐων), όταν διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επίσκεψη του οικουμενιστή μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου.
Επίσης συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για αρκετές ώρες, μέχρι να λήξουν οι εκδηλώσεις (για τις αντιδράσεις ευλαβών ορθοδόξων πιστών στην Φλώρινα, γράψαμε εδώ).
Πογκρόμ αναρχικών σε μοναστήρι με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ.;;;
Θυμίζουμε τα 2 απειλητικά προγκρόμ αναρχικών σε μοναστήρι όπου διαμένουν 4 μοναχές του πατρίου ημερολογίου στην Λάρισα (εδώ), την 1η φορά τα ξημερώματα Κυριακής των Βαϊων, και 2 εβδομάδες αργότερα,το Σάββατο 7 Μαίου 2016, στις 10:30 περίπου μμ.  Μάλιστα στην δεύτερη προσπάθεια εκφοβισμού, και ενώ παρέμειναν έξω από το μοναστήρι για πάνω από μισή ώρα, γράφοντας ακόμη και συνθήματα στους τοίχους και βλασφημώντας, απειλώντας και υβρίζοντας τις 4 μοναχές, η ΕΛ.ΑΣ., ήταν και πάλι προκλητικά ΑΠΟΥΣΑ, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμειναν εκεί.
Υ.Γ. Όπως μας διαβεβαίωσαν οι ίδιοι, παρά το ότι γονείς των συλληφθέντων μαθητών απευθύνθηκαν στον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος ήταν παρών στις εκδηλώσεις, ζητώντας του να επέμβει για τις συλλήψεις των ανηλίκων μαθητών, αυτός αδιαφόρησε.