Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Το φανάρι ακροβατεί στη σχέση του με τη Μόσχα, υπονομεύοντας την πραγματοποίηση ακόμα και αυτής της Πανορθόδοξης


                                                                        
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: "Την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο" επιδιώκει το Φανάρι, σε μια ακατανόητη και προκλητική τακτική, επίδειξης δύναμης. Η στάση του σχετικά με την Ουκρανία αλλά και την Τσεχία, προκαλεί το Πατριαρχείο Μόσχας, επιδιδόμενο σε ένα ανόητο μπαντεφέρ, με απρόβλεπτες όμως συνέπειες. Η Μόσχα προς το παρόν, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις αυτές, υπομονετικά αλλά σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς απομένουν 28 ημέρες για την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης.
Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα


Πληθώρα μηνυμάτων περιελάμβαναν οι ομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβ, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, την Κυριακή των Μυροφόρων, 15 Μαϊου 2016.
        Ολα όμως τα μηνύματα είχαν κοινό παρονομαστή την προσπάθεια Φαναρίου να αποσπάσει τους Τσέχους & Σλοβάκους από την επιιρροή της Μόσχας. Μεταξύ άλλων τόνισε πως μετά την τριετή σταύρωση επήλθε η Ανάσταση για την Εκκλησία της Τσεχίας & Σλοβακίας με ευθύνη της "πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως"
http://www.vimaorthodoxias.gr/all/item/81896