Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

¨Κλειδώνει¨ με υπερ-συστήματα παρακολούθησης, ΝΑ Αιγαίο, Κρητικό και Λιβυκό Πέλαγος, Ρώσοι πράκτορες παντού

Το μεγάλο στοίχημα της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίως, είναι πλέον η ασφαλής διεξαγωγή ενός παγκόσμιου γεγονότος, της πραγματοποίησης της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, μετά από ¨1000 χρόνια¨


Το γεγονός αυτό λαμβάνει χώρα, κυριολεκτικά σε ¨πολεμική ατμόσφαιρα¨ και ¨τονίζεται¨ ιδιαίτερα μετά και από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα. Το μεγάλο γεωπολιτικό παζλ που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την Συρία, και που θα επηρεάσει για χρόνια την ¨γειτονιά μας¨. Ο Διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που συνεχίζει να βομβαρδίζει από το Σεπτέμβριο του 2014 τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, χωρίς να ¨δίνει λογαριασμό¨ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κυβέρνηση της Δαμασκού, ούτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η «τιθάσευση» του ISIS που αργεί , η ¨τάση¨ του να προσδώσει θρησκευτική διάσταση ¨ως αίτιο για τις παρανοϊκές του επιδιώξεις¨, η διάχυση του προσφυγικού–μεταναστευτικού φαινομένου σε όλη την Ευρώπη, η σφοδρότητα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων που αναλήφθησαν από το ISIS, και οι γνωστοποιημένοι στόχοι του (όπου κι αν είναι).
Η μοιρασιά της πίτας και η αλλαγή συνόρων στη Μέση Ανατολή, η τακτική των ΗΠΑ και της Ρωσίας παράλληλα με την εμπλοκή τρίτων παικτών για ίδιο όφελος, σε μία επίδειξη ισχύος που συνθέτει ένα διαρκές σκηνικό πολέμου.

Και από την άλλη, η «αγαστή συνεννόηση» μεταξύ Ιράν–Κίνας-Ρωσίας, που δίνει νέα τροπή στην γεωπολιτική σκακιέρα… είναι λίγα από εκείνα, που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, ¨πάνω¨ από το παγκόσμιο αυτό γεγονός και ¨αναγκάζουν ¨ την ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργήσει στο ¨κόκκινο¨. Τα σενάρια που πρέπει να προβλεφθούν πολλά, τόσα, όσοι και οι ενδεχόμενες απειλές.

Οι ¨προβληματικές περιοχές ¨ που πρέπει να ¨κλειδώσουν ¨ τουλάχιστον 7 ημέρες πριν της ενάρξεως της Συνόδου. Οι διαπιστευμένοι, που θα πρέπει κινούνται σε συγκεκριμένους χώρους, δεκάδες εκατοντάδες. Ο έλεγχος σε οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν, σε φαγητά που θα καταναλωθούν, κατά τις μετακινήσεις τους κ.α. επίσης απαραίτητος.

Η μεταφορά Αστυνομικών Δυνάμεων από Αθήνα στα Χανιά, φαίνεται αναπόφευκτη. Οι συσκέψεις για το θέμα (πριν την τελική μεγάλη σύσκεψη) απαραίτητες. Ο συντονισμός όλου του μηχανισμού από ένα Ελληνικό ¨διοικητήριο¨ επιβεβλημένη. Για άλλη μια φορά τα σώματα ασφαλείας, πέρα και πάνω από τις παθογένειες της Ελληνικής πραγματικότητας... θα κάνουν το καθήκον τους.

Θα εγγυηθούν και θα επιβεβαιώσουν προς ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ότι, η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού, των αντιθέσεων και των έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Η μικρή αυτή χώρα που τόσοι λοιδορούν, που βρίσκεται στην γειτονιά των πλέον έντονων γεωπολιτικών ¨διεργασιών ¨ της εποχή μας. Είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.