Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ 2016: Σύνοψη ειδήσεων από το οικουμενιστικό μέτωπο

ImageHandler.ashx.jpg

Βαρθολομαίος: Όσοι Πατριάρχες λείπουν από τη Σύνοδο είναι «αιρετικοί»

 «Όσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αυστηρή απάντηση στις επιστολές των Πατριαρχών Ρωσίας Κυρίλλου και Αντιοχείας Ιωάννη, που εξηγούσαν τη μη συμμετοχή τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου, στο Κολυμπάρι Χανίων.

«Όσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο ίδιος χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη την 12η ώρα να αποσύρονται οι υπογραφές». Ο Πατριάρχης Ρωσίας στην επιστολή του, επικαλείτο την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στις 13 Ιουνίου. «Κωλύομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο Πατριάρχης Αντιοχείας επανέλαβε το θέμα που έχει προκύψει με το Κατάρ..

 Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Oι πρώτες μου εντυπώσεις από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

a4b89bded020acf4b36e92f651325289_L.jpg
                                                                
        Του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη
        Στην αρχή μια ανεξήγητη αμηχανία, μια παράξενη περιέργεια και μια αδιόριστη αγωνία. Στη συνέχεια με που πατήσαμε την Κριτική Γη, από εκεί που πέρασε ο Απόστολος Παύλος, πριν το Μαρτυρικό του θάνατο στην Ρώμη, η αρχική αμηχανία μου έγινε δέος και φόβος Θεού με τη συνειδητοποίηση ότι βρίσκομαι σε Αποστολική γη που ο άγιος Τίτος σε δύσκολες εποχές ποίμανε άριστα την πρώτη «Μία, Αγία, Αποστολική και Καθολική Εκκλησία» προστατεύοντας με τη βοήθεια του Θεού την διδασκαλία της και την ενότητα της.
 

Φθιώτιδος Νικόλαος: Να στηρίζουμε τις προσπάθειες του Οικ. Πατριάρχου- Κλείστε τα αυτιά σας σε ορισμένες φωνές φανατικών και ακραίων

                                                                        
«... Οι προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών υπό την προεδρεία του εμπνευσμένου και χαρισματικού Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προσπαθούν να σφυρηλατήσουν την Ενότητα των Ορθοδόξων, να υψώσουν τη φωνή και να προβάλλουν την Ορθοδοξία. Είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που επί των ημερών του επιτελείται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Κλείστε τα αυτιά σας σε ορισμένες φωνές φανατικών και ακραίων που προσπαθούν να κάνουν ζημιά στην Εκκλησία. Απέναντί μας υπάρχει ένα φανατικό Ισλάμ και μια Ευρώπη Πανθρησκείας που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα ..."

Πάπας: Προσευχηθείτε για τους Ορθοδόξους αδελφούς μας

Ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα  Κυριακή προέτρεψε τους Ρ/Καθολικούς να προσευχηθούν για τους ορθόδοξους ηγέτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο ελληνικό νησί της Κρήτης.

Πάπας Φραγκίσκος: Χαιρετίζει την έναρξη της Αγίας Συνόδου στην Κρήτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να χαιρετίσει, μέσω Τwitter, την έναρξη της Πανορθόδοξης Συνόδου.
Συγκεκριμένα, ο Πάπας έγραψε στο διαδίκτυο: «Ας ενωθούμε στην προσευχή με τους Ορθόδοξους αδελφούς μας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία αρχίζει σήμερα στην Κρήτη».

Μητρ. Δημητριάδος: Στην Ανατολή η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί μόνο Συνοδικά. Στην Ανατολή δεν έχουμε Πάπα

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τονίζοντας πως στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ενότητας: ήταν χαρακτηριστική η φράση του Πατριάρχη ότι «στην Ανατολή δεν έχουμε Πάπα. Αυτό αποτελεί την Πεμπτουσία του γεγονότος, ότι όντως στην Ανατολή η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί μόνο Συνοδικά και ο πατριάρχης σήμερα αυτό το τόνισε δίνοντας έμφαση και καλώντας όλους σε ενότητα και σε συνεργασία μέσα σε συνοδικά πλαίσια»

επιμέλεια Κατάνυξις Ιστολόγιο