Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Π. Νικόλαος Μανώλης, “Aποσύρω την Ομιλία μου, πειθόμενος στις διαβεβαιώσεις του π. Βαρνάβα”

patervarnavas.jpeg
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του πατρός Νικολάου Μανώλη:

“Κατόπιν της διαβεβαίωσης που έλαβα δια μέσου τρίτου προσώπου από τον π. Βαρνάβα Γιάγκου, πως εν αγνοία του συμμετείχαν στον εσπερινό που τελούσε ο ίδιος στην Ι.Μονή της αγίας Θεοδώρας, της εορτής της αποδόσεως του Πάσχα, πάστορες και μοναχοί της παπικής θρησκευτικής κοινότητας, παρακαλώ να μην δημοσιεύσετε ή να αποσύρετε από την δημοσιότητα σχετική ανάρτηση.
Ο π. Βαρνάβας θα προβεί ο ίδιος και σε κάποια επικοινωνία με το site που είχε το ρεπορτάζ (orthodoxia.info) για τις απαραίτητες διευκρινήσεις,
Ελπίζοντας να μην ξανασυμβούν τέτοια πράγματα στην Θεσσαλονίκη αλλά και όπου αλλού, έστω και εν αγνοία, και ευελπιστώντας ότι θα είμαστε εμείς οι ιερείς πιο προσεχτικοί κατά την ώρα των ακολουθιών για το ποιοι εισέρχονται στο ναό μας, αποσύρω και εγώ την Ομιλία μου, πειθόμενος στις διαβεβαιώσεις του π. Βαρνάβα”
Σχόλιο των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις: Σεβόμενοι αδιαπραγμάτευτα την επιθυμία του πατρός Νικολάου, αποσύρουμε και εμείς τη σχετική ανάρτηση.
Ο μαχητικός π. Νικόλαος αποδεικνύει περίτρανα πως ο δημόσιος έλεγχος που ασκεί, δεν γίνεται από εμπάθεια ή προσωπική φιλοδοξία, όπως τον κατηγορούν.
Παραμένουμε  ωστόσο σε πλήρη εγρήγορση. Η Κατάνυξη θεωρεί πως η θέση του π. Βαρνάβα για το περιστατικό, ελέγχεται και αποτελεί μια δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα. Μια τέτοια ενέργεια, όσο και να καλυφθεί από δικαιολογίες, αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για την μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έπειτα από άλλες σοβαρότατες ενέργειες με κορυφαία την προσκύνηση της Αγ. τράπεζας από τον μονοφυσίτη
Καταγγέλουμε την παρουσία των αιρετικών στον εσπερινό, καθώς σύμφωνα με τις δικές μας δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν γνωστή στην μητρόπολη και κυρίως στον ηγούμενο της μονής π. Βαρνάβα, η επίσκεψη και η συμμετοχή τους στον εσπερινό στα πλαίσια "της γνωριμίας" με την ορθόδοξη λατρευτική ζωή. 
Το γεγονός που αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι "μια ομάδα σπουδαστών θεολογίας σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, μεταξύ αυτών ιερείς και μοναχοί της Καθολικής Εκκλησίας, συμμετείχε στην εσπερινή δέηση" αναδεικνύει το πρόβλημα και δεν εξαλείφει τις όποιες ευθύνες. 
Θερμοπαρακαλούμε την οσία Θεοδώρα να συγχωρέσει την πόλη μας, την πολύπαθη-αγιοτόκο Θεσσαλονίκη μας, για τη νέα ανομία.