Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Ατλάντας Αλέξιος, Η Σύνοδος της Κρήτης με οικουμενιστική ματιά!!

atlantas-alexios.jpg
«Nα σκεφτούμε ως ενωμένη Εκκλησία, και όχι μόνο για τη δική μας» ζητάει σε παρέμβασή του για τη Σύνοδο της Κρήτης ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος.

Καταρχάς τονίζει πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου «αισθάνθηκα την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, σε όλη τη διάρκεια της Συνόδου: πριν αρχίσουμε, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, και ειδικά κατά τη διάρκεια των Θείων Λειτουργιών»
«Απωλέσαμε την παρουσία των άλλων Εκκλησιών: οι Αντιοχείς, οι Ρώσοι, οι Γεωργιανοί και οι Βούλγαροι, οι οποίοι επέλεξαν να μην συμμετάσχουν για προσωπικούς λόγους» σχολιάζει σχετικά με τις 4 απουσίες.
Για την αντιπαράθεση αναφορικά με το Κατάρ η οποία κράτησε το Πατριαρχείο Αντιοχείας εκτός Συνόδου ο Μητροπολίτης σχολίασε: «Πράγματι, είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό που αφορά σε ένα σχετικά μικρό κομμάτι της ερήμου εμπόδισε την Εκκλησία της Αντιόχειας», και παρομοίασε την Εκκλησία της Αντιόχειας με ένα χωρικό που επειδή έχει αντιπαράθεση με μια εταιρεία στερεί το νερό από τους υπολοίπους χωρικούς.
Κατα τα λοιπά επισήμανε πως στη Σύνοδο «όλοι ήταν ελεύθεροι να εκφράσουν τις σκέψεις τους, και είχαν την ευκαιρία να πείσουν τους άλλους για την άποψή τους». Τόνισε επίσης την ανάγκη «να σκεφτούμε ως ενωμένη Εκκλησία, και όχι μόνο για τη δική μας».