Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Τι γράφτηκε για την ψήφιση στη Βουλή του άρθρου, για τη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους


Οι υποκριτές Έλληνες πολιτικοί χωρίστηκαν σε εκκλησιολάτρες και εκκλησιομάχους

Μια νέα περίοδο εκκλησιομαχίας διανύουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με αφορμή τις επιθέσεις σε ναούς αλλά και την ψήφιση της ρύθμισης για το τζαμί στο Βοτανικό οι πολιτικοί ταγοί αυτού του τόπου χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα.

Μια νέα περίοδο εκκλησιομαχίας διανύουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με αφορμή τις επιθέσεις σε ναούς αλλά και την ψήφιση της ρύθμισης για το τζαμί στο Βοτανικό οι πολιτικοί ταγοί αυτού του τόπου χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα: στους εκκλησιομάχους ψευτοπροοδευτικούς και στους εκκλησιολάτρες ψευτοθεοσεβούμενους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ψήφισαν για το τζαμί, αλλά δεν μας είπαν: Θα είναι σιιτικό ή σουνιτικό;


Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τόσο το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όσο και το άρθρο για την δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.
Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τόσο το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όσο και το άρθρο για την δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, συμμετείχαν 230 βουλευτές και ψήφισαν:
Επί της αρχής: 210 «ναι» και 20 «όχι»
Επί του άρθρου 35 (για το τέμενος): 206 «ναι», 24 «όχι».
Ωστόσο, υπάρχει ένα φλέγον ερώτημα. Το τέμενος στο Βοτανικό θα είναι για Σιίτες ή για Σουνίτες μουσουλμάνους;
Οι βουλευτές που το ψήφισαν τους απασχόλησε αυτό το άκρως σημαντικό ζήτημα;
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Όχι ένα, αλλά τέσσερα τζαμιά από την κυβέρνηση

«Το Ισλάμ είναι εδώ» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας ότι δίνοντας τέσσερις άδειες λειτουργίας τζαμιού απομακρύνεται ο κίνδυνος τρομοκρατίας στη χώρα μας.
H κυβέρνηση έχει δώσει άδεια λειτουργίας σε 4 τζαμιά, ένα εκ των οποίων στη Θήβα, είπε ο υπουργός Παιδείας και υποστήριξε ότι η κατασκευή του τεμένους απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία από την Ελλάδα.
Ο υπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να σταματήσει η λειτουργία άτυπων τζαμιών που αποτελεί ντροπή για την χώρα και τους μουσουλμάνους» και πρόσθεσε «όσοι δυσπιστούν με το τέμενος ας σκεφτούν: Να λειτουργεί άτυπο τζαμί ή να υπάρχει επίσημα με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ;».
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ψεύδεται ωμά ο Φίλης για την συγκατάθεση της Εκκλησίας για το τζαμί

«Να χτίσουμε το τζαμί για να μην έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου» υποστήριξε…εκβιαστικά ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης μιλώντας στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Π. Σκαλτσής: «Επωμιζόμαστε το βάρος της διδαχής της παράδοσης του Ισλάμ»

Συνέντευξιν εις την κ. Τζένην Κατσαρή-Βαφειάδη παρεχώρησεν ο Πρόεδρος του Τμ. Κοινωνικής Θεολογίας κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, εις την οποίαν υπήρξεν υπέρμαχος της νέας κατευθύνσεως Ισλαμικών Σπουδών. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα paratiritis-news της 21ης Ιουλίου 2016:
«ΠτΘ: Βλέπουμε ότι το Τμήμα Θεολογίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και γίνεται επίκεντρο αντιθέσεων και «επιθέσεων» που εστιάζονται στη λειτουργία της «Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών»… Εσείς πως αυτό το εξηγείται;
Π.Σ: Είμαστε ακαδημαϊκό ίδρυμα και έχουμε ευθύνη να μελετούμε όλες τις πτυχές και όλες τις εκφάνσεις του θρησκευτικού «φαινομένου»...
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το τέμενος της Αθήνας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΤΑΚΤΙΚΗ «ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό αποτελεί από χθες, Πέμπτη (04/08/2016) και επίσημα πλέον απόφαση της ελληνικής Βουλής, καθώς υπερψηφίστηκε από 206 βουλευτές έναντι 24, σε σύνολο 230 παρόντων στην ψηφοφορία.
Το ζήτημα, όμως, είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, καθώς η κυβέρνηση, αν και υπέστη το πρώτο σοβαρό ρήγμα, μετά και την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από  τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δείχνει να προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, αγνοώντας επιδεικτικά τα περίεργα παιχνίδια των Τούρκων τόσο στη Θράκη όσο και στο Αιγαίο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ