Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ Ο ΛΟΥΛΑΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

 ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.jpg
- Όταν οι αιρετικοί αποτιμούν,
οι Ποιμένες σιωπούν ! -

Φαντάζεστε να ακούσετε αύριο ότι ο Ολυμπιακός διοργάνωσε ημερίδα στην οποία διατυπώθηκαν απόψεις, εμπειρίες και συμπεράσματα για τον ομάδα του Παναθηναϊκού;
Όσο τρελό και αν ακούγεται  αυτό όμως να! και έγινε  ημερίδα στην Χάλκη(1) από διαφόρους αιρετικούς και τον προαλειφόμενο για Οικουμενικό Πατριάρχη Μητρ. Προύσσης Ελπιδοφόρο προκειμένου να αποτιμήσουν την «Ορθόδοξο» σύνοδο της Κρήτης.
Οχι πως πήρε ο πόνος για την Εκκλησία μας τους αιρετικούς που αρνούνται το σύμβολο της Πίστεώς μας και την αειπαρθενία της Θεοτόκου,αλλά για να συσπειρώσουνε ακόμη τις δυνάμεις και τα σχέδιά τους για την υποδούλωση της Ορθοδοξίας σε αυτούς.(Χάλκη : από το χαλκεύω)
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουμε εμείς και ιδιαιτέρως οι Ποιμένες της Εκκλησίας μας.
Παντού σιωπή στον κάμπο βασιλεύει… Οι Μητροπολίτες μας καθώς και οι 20 Ηγούμενοι του Αγίου Όρους τηρούν την σιωπή του προφήτου Ζαχαρία .
AIRETIKOI 1.jpg
Και ενώ τόσα   χρόνια μας έπειθαν με αδιαμφισβήτητο δέος για τα πνευματικά τους ύψη και την μοναδική τους θέση ως Θεματοφύλακες  και εγγυητές της Ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως τώρα σιωπούν και λουφάζουν ωσεί στρουθία μονάζοντα επί δώματος(2)
Έγραφε ο Παπαδιαμάντης στο Μυθιστόρημα « Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΙΣ» τα εξής για τους Δεσποτάδες:
«,… καὶ δὲν ὡμοίαζε πρὸς τοὺς σεβασμίους ἐκείνους ποιμενάρχας, οἵτινες,ἀφοῦ ἡ φήμη τῶν ἀρετῶν αὐτῶν πληρώσῃ τὰς αἰθούσας καὶ τοὺς θαλάμουςἐν καιρῷ γαλήνης καὶ ἡσυχίας, ἀποσύρονται κατὰ τὰς δυσχερεῖς περιστάσεις εἰς εὐάερόν τι ἐξοχικὸν μοναστήριον, ἵνα προσευχηθῶσιν ἐν σιγῇ ὑπὲρ τοῦ ποιμνίου αὐτῶν.»
Ευτυχώς όμως που έχει και ο Θεός τους δικούς του ανθρώπους .
Μαζί με τον π.Σάββα ,π.Χερουβίμ και άλλους κελλιώτες Μοναχούς από τον Άθωνα και ο Γέροντας Ευθύμιος από την Καψάλα του Αγίου Όρος καθώς και οι Πατέρες της Παναγούδας, π.Αρσένιος και π.Ησαϊας όπως και άλλοι Αγιορείτες Μοναχοί δηλώνουν(3) πλέον δημόσια και ευθαρσώς την αντίθεσή τους και την διαφωνία τους στην Οικουμενιστική Σύνοδο του Κολυμπαρίου της οποίας οι αποφάσεις θεωρούνται υποχρεωτικές.
Και αν οι σημερινοί Ποιμένες σιωπάν ,θα κράξουνε όμως και αυτές οι πέτρες αλλά και τα αίματα τόσων εκατομμυρίων Μαρτύρων και Ομολογητών που με τρόπο θρασύ και ανόσιο ακυρώνονται και παλαιώνονται (4)από την παναίρεση του Οικουμενισμού.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ !

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


(2)ὡμοιώθην πελεκᾶνι ἐρημικῷ, ἐγενήθην ὡσεὶ νυκτικόραξ ἐν οἰκοπέδῳ, 8ἠγρύπνησα καὶ ἐγενόμην ὡς στρουθίον μονάζον ἐπὶ δώματος.(Ψαλμ.101-7,8,9,)


(4)(Ο ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΣ) λόγους πρὸς τὸν ῞Υψιστον λαλήσει καὶ τοὺς ἁγίους῾Υψίστου παλαιώσει καὶ ὑπονοήσει τοῦ ἀλλοιῶσαι καιροὺς καὶ νόμον.» (Δανιὴλ ζ', 25)
Πατήστε εδώ και ακολουθήστε την Κατάνυξη στο twitter. Ενημερωθείτε άμεσα για τις αναρτήσεις μας!!!