Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στη δημοσιότητα η λίστα με τους κληρικούς που σύμφωνα με τη μεγάλη Στοά υπήρξαν τέκτονες

Παλαιότερα κυκλοφορούσε ως αστικός μύθος. «Στην μεγάλη Στοά της Ελλάδας, υπάρχουν πίνακες με κληρικούς που υπήρξαν τέκτονες» έλεγαν όσοι υποστήριζαν ότι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα

Η πρόσβαση στο κτίριο της οδού Αχαρνών βέβαια δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Από την άλλη, η «Μεγάλη Στοά» ουδέποτε έδωσε επίσημα στοιχεία στην δημοσιότητα σχετικά με το ποιοι ήταν μέλη της. Έτσι ουδείς είχε στα χέρια τους «αποδείξεις και ονόματα» για να επιβεβαιώσει του λόγου του το αληθές.
Παρά ταύτα η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε αποδέχθηκε πως κληρικοί της υπήρξαν τέκτονες. Τελευταία φορά που η Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε κείμενο σχετικά με το ζήτημα του τεκτονισμού στις τάξεις του Κλήρου ήταν τον Μάρτιο του 2014. Τότε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωση της, αφού ξεκαθάρισε πως καταδικάζει τον τεκτονισμό θεωρώντας «ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος» τόνισε πως «… ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς».

Κι όμως… γυρίζει;

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, τα μέλη της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας» σήκωσαν ένα μεγάλο μέρος του πέπλου μυστηρίου που κάλυπτε τις ενέργειες τους μέχρι σήμερα και στην επίσημη ιστοσελίδα της Στοάς που δημιούργησαν, ανάμεσα στα άλλα δημοσιοποίησαν μια εκτεταμένη λίστα με «διακεκριμένους Έλληνες Τέκτονες».
Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το orthodoxia.info ήταν οι Οικουμενικοί Πατριάρχες Αθηναγόρας (+1972), Βασίλειος Γ΄(+1929) και Ιωακείμ Γ΄ (+1912) ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος (+1980), ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Φώτιος Πέρογλου (+1925), οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών Χρύσανθος Φιλιππίδης (+1949) και Μελέτιος Μεταξάκης (+1935) (μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης) και οι μητροπολίτες, ο από Δαρδανελίων, Σάμου και Ικαρίας Ειρηναίος (+1963) και ο Τρίκκης Χερουβείμ (+1952).
Ανάμεσα στη λίστα με τους διακεκριμένους Έλληνες τέκτονες βρίσκει κανείς εκτός από τους παραπάνω κληρικούς, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Γεώργιο Κολοκοτρώνη, τον Παύλο Μελά, τον Ιωάννη Μεταξά και πάρα πολλούς Έλληνες με θέση περίοπτη στην ελληνική Ιστορία.
«Ποιος από αυτούς μπορεί να ερωτηθεί» ήταν το σχόλιο που έκανε στοorthodoxia.info ο εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Ι.Σ. μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε πως εκτός από τους απελθόντες κληρικούς, «ουδείς από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ανήκει σε κάποια Στοά».
Πλέον το βάρος της απόδειξης των λεγομένων της φαίνεται πως έχει η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, στην επίσημη ιστοσελίδα της οποίας βρίσκονται οι σχετικές αναφορές.
Ολόκληρη η λίστα με τους επιφανείς τέκτονες. Ανάμεσα τους και Έλληνες Ιεράρχες
Ολόκληρη η λίστα με τους επιφανείς τέκτονες. Ανάμεσα τους και Έλληνες Ιεράρχες
tektones_4
tektones_1
tektones_7
tektones_2
tektones_3
tektones_5
tektones_6