Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Χειροπιαστή Απόδειξη της εκτροπής που εισήγαγε η Σύνοδος του Κολυμπαρίου

16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2112
Από 7-10 Σεπτεμβρίου 2016 στο γνωστό Ρωμαιοκαθολικό μεικτό και διομολογιακό οικουμενιστικό «μοναστήρι» του Μπόζε στη βόρεια Ιταλία, διοργανώνεται το 24ο Διεθνές Συνέδριο για την «Ορθόδοξη Πνευματικότητα» με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία».
Στο Συνέδριο απέστειλαν μηνύματα: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το μήνυμά του ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,

Προέδρος του Τμήματος των Εκκλησιαστικών Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο  Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και πάρα πολλοί άλλοι.
16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2124
16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2000
16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2040
16_09_09_am_CEISOIMG_2353_2
IMG_1609
IMG_1654

Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Ηθικά υπεύθυνοι όσοι δεν μίλησαν για εγκλήματα άλλων εθνών''

kroatia-10.JPG
Στο Ζάγκρεμπ έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: "Νεομάρτυρες: Προοπτική Β" που λαμβάνει χώρα στο Σερβικό Ορθόδοξο Λύκειο "Καντακουζίνα Καταρίνα Μπράνκοβιτς".
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο, παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου και Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας.
Στη συνέχεια στο παρεκκλήσι του Αγίου Σάββα που βρίσκεται εντός του Ορθοδόξου Λυκείου, τελέστηκε σύντομη δοξολογία παρουσία εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του Μουφτή, εκπροσώπων άλλων ομολογιών, επιστημόνων και καθηγητών.
Ακολουθήσε η έναρξη του συνεδρίου με ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος αναφέρθηκε στα θύματα της γενοκτονίας από το ναζιστικό καθεστώς.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταδίκασε όλους εκείνους που είναι "ηθικά υπεύθυνοι" ακόμα και αν δεν πήραν τα όπλα, και επέλεξαν να μην μιλήσουν για τα εγκλήματα εναντίον άλλων εθνών, και υπό αυτή την έννοια είναι υπεύθυνοι.
Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε την αναγνώριση του κάθε αθώου θύματος, ανεξαρτήτως εθνικότητας η θρησκείας, φυλής η φύλου.
"Μόνο όταν καταφέρουμε να νιώσουμε τον πόνο των άλλων, θα είναι ένα σημάδι ότι μάθαμε κάτι από αυτούς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.
Αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Σερβίας στη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων του Γιασένοβατς στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Γιασένοβατς.

kroatia-1

kroatia-2

kroatia-3

kroatia-4

kroatia-5

kroatia-6

kroatia-7

kroatia-8

kroatia-9

kroatia-11

kroatia-12

kroatia-13

kroatia-14