Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Δαμασκηνός στηρίζει Φίλη: «Απρεπείς και απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί «εκκλησιαστικών» προσώπων εναντίον σας»

didimot.jpg
Προϋπόθεση δημοκρατίας και χριστιανική εντολή αποτελεί ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου τονίζει ο μητροπολίτης Δαμασκηνός σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας.

Στο πλευρό του Νίκου Φίλη στέκεται ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, στην σφοδρή επίθεση που έχει δεχτεί ο υπουργός Παδείας όλο το τελευταίο διάστημα με  αφορμή τον τρόπο διαδασκαλείας των θρησκευτικών στο σχολείο.
«Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων «εκκλησιαστικών» προσώπων ακούσθησαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που οπωσδήποτε σας προσβάλλουν» σημειώνει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, φωτογραφίζοντας όσα ανέφερε το φυλλάδιο του μητροπολίτη Αιγιαλείας, Αμβρόσιου.
Στην ίδια επιστολή ο μητροπολίτης Διδυμότειχου Ορεστιάδας και Σουφλίου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι «χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας».
Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Παιδείας σημειώνει ότι «δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος κ δεν εκφράζουν όλους μας».
Ολόκληρη η επιστολή