Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ: ''Αναξιόπιστες οι πληροφορίες για τους απαχθέντες Ιεράρχες''

balashof.jpeg
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν διαθέτουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την τύχη των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, που απήχθησαν από τους Τζιχαντιστές το 2013 στη περιοχή του Χαλεπίου. Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ:

"Κατά τη διάρκει των τριών τελευταίων ετών κατ΄επανάληψη, υπάρξαν διάφορες αναφορές σχετικά με την τύχη των απαχθέντων Μητροπολίτων του Χαλεπίου. Διάφορα δημοσιεύματα ισχυρίστηκαν ότι σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι απαχθέντες Μητροπολίτες είναι εν ζωή, και βρίσκονται στη αιχμάλωτοι στη Ράκα στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Νικόλαος Μπαλασώφ.
Επίσης ο π. Νίκολαος τόνισε: "Καμία πληροφορία και κάνενα μήνυμα μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, γι΄ αυτό και κρίνονται αναξιόπιστα."
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει να "προσεύχεται για τον Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο ώστε να επιτρέψει ξανά στο ποίμνιο του, και την επισκοπή του. Αλλά και για τον Συροιακωβίτη Επίσκοπο Ιωάννη Ιμπραήμ".
"Το Πατριαρχείο Αντιόχειας δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την τύχη των απαχθέντων Μητροπολιτών,όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νήφωνας, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα" πρόσθεσε ο π. Νικόλαος.
Κλείνοντας ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ της Ρωσικής Εκκλησία δήλωσε: "Το γεγονός ότι οι απαγωγείς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν προεβάλει κανένα αίτημα, μειώνει τις πιθανότητες και την βαθιά ανησυχία μας για τις ζωές των Μητροπολιτών".
apaxthenes

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητος

Sputnik: Αιχμάλωτοι στη Ράκα οι δύο ορθόδοξοι ιερείς που είχαν απαχθεί το 2013

Νέες ελπίδες για τους δύο ιεράρχες.
Τα ίχνη τους είχαν χαθεί έξω από το Χαλέπι, τον Απρίλιο του 2013 και από τότε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.
Αιχμάλωτοι, αλλά πάντως ζωντανοί, είναι οι δύο ορθόδοξοι ιερείς που είχαν απαχθεί τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik.
Οι δύο ιεράρχες είχαν πέσει θύματα απαγωγής το 2013, έξω από το Χαλέπι και από τότε δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, βρίσκονται στην πόλη Ράκα, την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η κατάστασή τους.
Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο Γιαζίγκι και τον συροϊακωβίτη μητροπολίτη Γιοχάνα Ιμπραήμ, για τους οποίους υπήρχαν φόβοι ότι οι απαγωγείς τους είχαν δολοφονήσει.
Το πρακτορείο Sputnik επικαλείται ως πηγή την ηγουμένη της μονής του Αγίου Ιακώβου, η οποία βρίσκεται στη δυτική Συρία. Η πληροφορία βγήκε στην επιφάνεια λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του αμερικανικού σχεδίου για έφοδο στη Ράκα.

http://www.protothema.gr/world/article/622980/sputnik-aihmalotoi-sti-raka-oi-duo-orthodoxoi-iereis-pou-eihan-apahthei/