Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

timthumb.jpg
Στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Βουδισμός ως παράγων της αναπτύξεως της κοινωνίας των πολιτών, της δρομολογιακής ειρήνης και αρμονίας στη Ρωσική Ομοσπονδία» πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2016 στο Συμβούλιο Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας.

Τη συνεδρίαση συντόνισε ο κ. Ο Τσέπκιν, μέλος της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας και Οικοδομήσεως του Κράτους της Άνω Βουλής. Επίσης παρουσιάσθηκαν διάφορες εισηγήσεις επί του θέματος τόσο από εκπροσώπους του κράτους και της επιστημονικής κοινότητας, όσο και από τους βουδιστές της Ρωσίας.
Στην ομιλία το ο κ. Σ. Μέλνικ, στέλεχος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Πατριαρχείου Μόσχας για διαθρησκειακές επαφές, ενημέρωσε για τη δράση του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Ρωσίας, μέλος του οποίου τυγχάνει η Βουδιστική παραδοσιακή κοινότητα της Ρωσίας.
Οι σύνεδροι τόνισαν ότι, ως αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας των πολιτών, οι βουδιστικές θρησκευτικές οργανώσεις συμμετέχουν στο διεθνικό και διαθρησκειακό διάλογο, συνεργαζόμενες με κρατικές και δημοτικές αρχές και θεσμικά πρόσωπα,  τις δημόσιες οργανώσεις και δραστηριοποιούνται στους τομείς όπως το φιλανθρωπικό, της παιδείας, του πολιτισμού και της διαφύλαξης της ιστορικής κληρονομιάς.