Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Οι Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης ψήφισαν συντριπτικά Τραμπ

trump-greek-orthodox-blessing1.jpg
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την ανατροπή και κέρδισε στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών εγκαινιάζοντας μια νέα και αρκετά απρόβλεπτη εποχή για τον κόσμο και την Αμερική.

Το αποτέλεσμα της κάλπης προκαλεί σοκ και δέος παγκοσμίως, ενώ καταγράφεται σημαντική αλλαγή στον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Νικητής εκμεταλλεύοντας την "αντισυστημική" ψήφο ο «σεξιστής και ρατσιστής» Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ
Τον Τραμπ ψήφισαν και οι έλληνες ομογενείς της Αστόρια. Στην εκπομπή "Ιστορίες" στον ΣΚΑΪ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, φαίνεται το ισχυρό ρεύμα που έχει ο Τραμπ στους έλληνες ομογενείς!
“Το 90% των ομογενών θα ψηφίσει Τράμπ"! Μια συνέντευξη με σημαντικό πολιτικό ενδιαφέρον έδωσε ο Πέτρος Γαλάτουλας, πρόεδρος της Oμοσπονδίας Eλληνικών σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης, στην δημοσιογράφο του CNN Ειρήνη Ανδρουλάκη.
Θυμίζουμε πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές διοργανώθηκε Συγκέντρωση «Ελληνοαμερικανών Φίλων Τραμπ» για τις εκλογές στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια με θέμα «Τι αλλαγές θα φέρει η προεδρία του Τραμπ στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, σύμβουλο του κ. Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ο κ. Θέμης Κωνσταντινίδης, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο, επισήμανε ότι ψηφίζει για τέσσερις δεκαετίες και ότι είναι η 9η φορά που ψηφίζει για πρόεδρο.
«Οι εκλογές είναι αμφίρροπες και οι δύο υποψήφιοι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη σε τίποτε, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε το κατεστημένο. Οσοι κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε για την Ελλάδα και την Κύπρο. Πάντοτε ψήφιζα Δημοκρατικούς, αλλά αυτή τη φορά ψήφισα Τραμπ, διότι την Χίλαρι την είχαμε δοκιμάσει. Οι Δημοκρατικοί μιλάνε για το Social Security, αλλά δεν μιλάνε για τα εκατομμύρια του ‘welfare’ που έχουν τα πάντα από το κράτος».
Ο κ. Πίτερ Δούκας είπε πως «ζω στην Αμερική 52 χρόνια και τους έχω δοκιμάσει όλους. Πρέπει να ψηφίσουμε αυτόν τον μεγιστάνα, τον λεφτά για να δούμε τι θα γίνει. Οι Δημοκρατικοί από χρόνια υπόσχονται και ξανά υπόσχονται, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτε ούτε για το Κυπριακό, ούτε για το Βορειοηπειρωτικό και ούτε για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων».