Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Μαέστρος Σπυρίδων Μπόχαλης: “..Ουδεμία ανάμειξη είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος..” BINTEO

serresii.png

Ιστολόγιον Κατάνυξις: Σχόλιο του μαέστρου της Εκκλησιαστική χορωδίας της Κέρκυρας (με αρμόνιο), στην ανάρτησή μας: “Ι.Μ. Σερρών: “Εκφυλιστικά φαινόμενα λατρευτικού νεωτερισμού στον Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών (ΒΙΝΤΕΟ)”

Λάβαμε ως σχόλιο και δημοσιεύουμε τιμητικώς σε ξεχωριστή ανάρτηση, την τοποθέτηση του μαέστρου κ. Μπόχαλη για την σχετική ανάρτησή μας. Θα παραθέσουμε επίσης στη συνέχεια αυτούσια την ανάρτηση με το βίντεο του μέλους της χορωδίας, κ. Γεωργίου. Φανερώνεται έτσι πως αν ο Μαέστρος διαψεύδει κάποιον, αυτός είναι το μέλος της χορωδίας του και όχι την Κατάνυξη.
Σε προσωπική αντιπαράθεση δε θα έλθουμε, γιατί στο Ιστολόγιό μας δεν κάνουμε πολιτική, αναζητούμε, αποκαλύπτουμε και ερμηνεύουμε την αλήθεια των πραγμάτων, υπό το φως των Πατέρων της Εκκλησίας μας, σε μια εποχή πολύ πονηρή.
Που είναι όμως η συκοφαντία και που το ψεύδος;
Με το άρθρο μας αναδείξαμε το γεγονός, ουσιαστικά με ρεπορτάζ από μέλος της δικής σας χορωδίας*. Σεβόμαστε ειλικρινώς τη μουσική παράδοση της νήσου και γνωρίζουμε πως έχει πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα.
Η εισαγωγή όμως μουσικών οργάνων στη Θεία Λατρεία,  στην εποχή που εισάγεται βίαια ο οικουμενισμός, δηλ. ο θρησκευτικός συγκρητισμός, δηλ. η με κάθε κόστος παγκοσμιοποίηση των Θρησκειών, είναι απαράδεκτη πρακτική.
Μας τιμά η απάντησή σας, αν και το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ήταν και είναι στη διάθεσή σας (πολλώ δε μάλλον στη διάθεση του Σεβασμιότατου) και σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την προσωπική σας συνεισφορά, στο ρεπορτάζ.
Όσον αφορά την μη γνώση του δεσπότη για το συγκεκριμένο γεγονός, ισχύει το ίδιο και για τις άλλες εμφανίσεις της χορωδίας μετά του αρμονίου, στην ίδια μητρόπολη όπως λέγει το ρεπορτάζ; Ούτε τότε γνώριζε ο μητροπολίτης; Ούτε για τις εμφανίσεις στον άγιο Νικήτα;
Ρωτούμε τον Μαέστρο: υπήρξαν άλλες εμφανίσεις της χορωδίας σε Ναούς της μητροπόλεως Σερρών; 
Ερωτούμε τον Μαέστρο αλλά και τον σεβ. Μητροπολίτη: Μόνον αυτήν την φορά συνέβει το γεγονός ή αρκετές ακόμη φορές όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ; Εν αγνοία του Μητροπολίτου και αυτήν και οι προηγούμενες;
Τελικά δεν γνωρίζει ο μητροπολίτης τι συμβαίνει στους Ναούς της μητροπόλεως του, ούτε καν στον μητροπολιτικό Ναό;
Ποιο ακριβώς είναι το ψέμα του Ιστολογίου μας;
Σεβασμιότατε σας παρακαλούμε να απαντήσετε προς αποκατάστασιν της αληθείας. Θα δίνατε τελικά την ευλογία σας?
Το Ιστολόγιο Κατάνυξις επιμένει να θεωρεί επαίσχυντη, αντικανονική, αντιπατερική και ακραιφνώς εκκοσμικευτική πρακτική την εισαγωγή οργάνων στη Θεία Λειτουργία, χωρίς να αναλύσουμε τις παρερμηνείες και τις προεκτάσεις που θα λάβει μια τέτοια πρακτική, από τα παπαγαλάκια του οικουμενισμού.
Γνωρίζουμε επίσης πως απάντηση δε θα λάβουμε. Γιατί αν η απάντηση είναι όχι, αυτή θα έφτανε και μέχρι το Φανάρι. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το σχόλιο του Μαέστρου: [..Όλα όσα γράφονται είναι ψευδή και αποκυήματα φαντασίας κάποιου ή κάποιων κύκλων που στόχο έχουν να συκοφαντούν και να κατηγορούν Αξιοσέβαστους Ιεράρχες. Εμείς τα μέλη και Χορωδίας του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος της Κέρκυρας διαψεύδουμε τον συντάκτη ή τους συντάκτες του κειμένου που μας προκαλεί αηδία!.], πέφτει στο κενό. Μεταξύ του Πατριάρχου και της Κατάνυξης, εσείς στη θέση του Μητροπολίτου Σερρών τι θα επιλέγατε;
Διαβάστε το σχόλιο του μαέστρου κ. Μπόχαλη και ολόκληρη την αρχική ανάρτηση στο facebook:  

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΟΧΑΛΗΣ 19 Νοεμβρίου 2016 - 1:16 π.μ.
Η συμμετοχή της χορωδίας,του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας στην Θεία λειτουργία, στις 13 του Νοέμβρη στον Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών, έγινε σε ανταπόδωση της επίσκεψης της Βυζαντινής Χορωδίας Σερρών στην Κέρκυρα.
Η χρονική στιγμή της επισκέψεως λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων της Κερκυραϊκής χορωδίας καθώς και η χρήση αρμονίου, έγινε κατόπιν συνεννοήσεως, μεταξύ των υπευθύνων των χορωδιών. Καθότι η εκκλησιαστική χορωδία της Κέρκυρας είναι τετράφωνη πολυφωνική και απαραίτητη η χρήση αρμονίου.
Ουδεμία ανάμειξη είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος στις μεταξύ μας συνεννοήσεις. Όλα όσα γράφονται είναι ψευδή και αποκυήματα φαντασίας κάποιου ή κάποιων κύκλων που στόχο έχουν να συκοφαντούν και να κατηγορούν Αξιοσέβαστους Ιεράρχες.
Εμείς τα μέλη και Χορωδίας του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος της Κέρκυρας διαψεύδουμε τον συντάκτη ή τους συντάκτες του κειμένου που μας προκαλεί αηδία!
Για την Εκκλησιαστική Χορωδία
του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας
Ο Μαέστρος
Σπυρίδων Μπόχαλης

* H ανάρτηση στο facebook, του κ. Κωνσταντίνου Γεωργίου μέλους της Χορωδίας καθώς και το βίντεο που ανάρτησε
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ !!!!! ΕΓΩ
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ... ΨΑΛΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ !!!!!
Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΑΣ) !!!!
ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΞΑΦΝΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!!!
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ , ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ !!!!!!!
ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ , ΗΡΘΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ , ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΚΑΤΑΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΤΑΔΕΣ !!!!
ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΡΜΟΝΙΟΥ , ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΕΤΡΑΦΩΝΕΣ ΚΑΝΤΑΔΕΣ emoticon smile emoticon smile ΑΡΜΟΝΙΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΦΕΡΑΜΕ ΦΟΡΗΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ !!!!!
ΜΑΕΣΤΡΟΣ : ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΜΠΟΧΑΛΗΣ (Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ) ..... ΑΡΜΟΝΙΣΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΥΦΑΝΤΗ (Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΜΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ) .....
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΦΙΛΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΟΥ (ΔΥΟ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ) ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ !!!!!!