Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ ANDRE VINGT-TROIS

timthumb.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Ο οικουμενισμός δεν έχει σύνορα. Η ηγεσία της Ρωσικής εκκλησίας με τη σειρά της, συναγωνίζεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις "δημόσιες  σχέσεις" με αιρετικούς. Κρατάει ακόμη βέβαια τα προσχήματα, χωρίς αγκαλιές πολυχρονισμούς και συμπροσευχές, την ώρα της Θείας Λειτουργίας.


Με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Παρισίων Καρδινάλιο André Armand Vingt-Trois είχε συνάντηση στη Γαλλική πρωτεύουσα, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Αρχιεπίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ κ. Σέργιος, Προϊστάμενος της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Χερσώνος κ. Νέστωφ και ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ κ. Αντώνιος, Προϊστάμενος της Διευθύνσεως του Πατριαρχείου Μόσχας επί Ιδρυμάτων Εξωτερικού.
Ο Καρδινάλιος André Vingt-Trois καλωσόρισε θερμώς τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλος και του ευχήθηκε για τα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος, τα οποία τέλεσε ο Ρώσος Προκαθήμενος την παραμονή στην προκυμαία Μπρανλί Παρισίων. Σύμφωνα με τον Ρωμαιοκαθολικό Ιεράρχη, τούτο αποτελεί δείγμα αγαθών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας, ενώ ο Ναός είναι σύμβολο αυτών των σχέσεων.
Από την πλευρά του ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Καρδινάλιο για την υποστήριξη της κατασκευής του Ναού.
Ακόμη συζητήθηκε πρόβλημα παραμερίσματος των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών από τη σύγχρονη Ευρώπη. Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Καρδινάλιο André Vingt-Trois για τη θέση, την οποία ακολουθεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Γαλλία επί του θέματος των ομοφυλοφιλικών ενώσεων. Όπως τυγχάνει γνωστό οι Ρωμαιοκαθολικοί Γάλλοι τάχθηκαν δυναμικά κατά της υιοθετήσεως του νόμου, διά του οποίου όχι μόνο αποδόθηκε η νομική υπόσταση στις αυτού του είδους ενώσεις, αλλά και χορηγήθηκε σε αυτές το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών.
Εκφράζοντας την αλληλεγγύη προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Γαλλίας επί του θέματος ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: «Είδαμε το πρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Γαλλίας στα συλλαλητήρια κατά του ψηφίσματος νόμου για την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια».