Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Αναπόφευκτες συγκρίσεις

BAPTISEIS-AFRIKH-2.jpg
Ο Επίσκοπος κ. Παντελεήμων και οι δεκάδες των προσήλυτων που αναμένουν να βαπτιστούν. Φωτογραφία: Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Η είδηση μας έρχεται από την ομογένεια της Αμερικής. Ο αρθρογράφος δικαιολογημένα κάνει τη σύγκριση στο τέλος του άρθρου. Η αξία για όλους εμάς βρίσκεται σε έναν απλό και συνάμα αποκαλυπτικό συλλογισμό: Τι πηγαίνει λάθος στην πίστη των ομογενών; Γιατί να ζηλεύουν, οι πιστοί Ορθόδοξοι και ευκατάστατοι ομογενείς της Αμερικής, την δίψα για Ορθοδοξία στη... Γκαμπόν; 
Η πολυδιαφημιζόμενη αγαπολογία των φιλενωτικών οικουμενιστών, χρησιμοποίησε τις πρακτικές των ομογενών, για να μας πείσει πως δεν κινδυνεύει η πίστη, δεν απειλείται η Ορθοδοξία, από τις συμπροσευχές και τα οικουμενιστικά αίσχη. Ιδού λοιπόν! Ομολογία αυθόρμητη, δίκαιη και αποκαλυπτική: Εκεί μας οδηγεί ο οικουμενισμός. Στην άμβλυνση του Ορθοδόξου αισθητηρίου μας, που όλα θα τα αποδεχόμαστε παθητικά, στο όνομα μιας Πατριαρχικής αγάπης, πέρα και πάνω από την αγάπη των Πατέρων για τον άνθρωπο. 
Η είδηση αγαπητέ αρθρογράφε είναι όντως συγκλονιστική, επαναστατεί το Ελληνορθόδοξο γονίδιο, στις οικουμενιστικές μεθοδεύσεις τους και φανερώνει όσα εναγωνίως προσπαθούν να κουκουλώσουν. Θερμά συγχαρητήρια.
    
Η είδηση που δημοσιεύτηκε στην έκδοσή μας, της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2016, είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική: Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων τέλεσε τις βαπτίσεις πενήντα δύο νεοφώτιστων γηγενών όλων των ηλικιών. Οι νεόφυτοι στην Ορθόδοξη Πίστη όπως λέγονται στη Θεολογική γλώσσα, προέρχονταν από τις Ενοριακές Κοινότητες του Pointe-Noire, στο υπαίθριο βαφτιστήρι του υπό ανέγερση Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου της ιδίας πόλεως.
Το φαινόμενο αυτό των ομαδικών βαπτίσεων γίνεται πολύ συχνά κι είναι πραγματικά φαινόμενο εντυπωσιακό συγκρινόμενο με τα συμβαίνοντα σε αρκετές εδώ δικές μας κοινότητες που σπάνια πια γίνονται βαφτίσεις, αλλά μόνο κηδείες, δυστυχώς. Ιερείς μου λέγουν ότι έχουν ξεχάσει πώς γίνεται η βάφτιση. Κι εκεί μέσα στην Αφρική και μάλιστα στο Κονγκό υπάρχει αθρόα προσέλευση στην Ορθοδοξία. Κι εμείς εξαντλούμαστε στα ελληνικά φεστιβάλ, στα σουβλιστά αρνάκια, κατσικάκια γουρουνάκια και άλλα σφάγια. Προτεραιότητά μας οι φωτογραφίες και τα πλαστικά χαμόγελα των εντιμολογιοτάτων οφικιάλιων Αρχόντων.
Δυστυχώς φθίνουμε διαρκώς. Δείτε τους ναούς που άδειασαν. Δείτε το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή με μόνο 180 φοιτητές και δώδεκα εκατομμύρια έξοδα τον χρόνο, δηλαδή ένα εκατομμύριο το μήνα. Δείτε και τη ζωντανή Πίστη και λαχτάρα για Ορθοδοξία στην Αφρική και συγκρίνετε.
Θ.Κ.