Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Απαράδεκτη διαφήμιση της εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία: Ι.Μ. Σύρου


Σχόλιο του Ιστολογίου Κατάνυξις: Επειδή ο εκκοσμικευτικός κατήφορος, κάποιων Αρχιερέων δεν έχει τέλος, τούτην την τελευταία εβδομάδα θα αναδείξουμε απαράδεκτες, νεοεποχίτικες, εκκοσμικευτικές πρακτικές Ορθοδόξων ποιμένων, Ιερέων και Αρχιερέων, που μπερδεύουν και επιβαρρύνουν τις παιδικές ψυχές.


Πρώτη θλιβερή στάση, η Μητρόπολις Σύρου που έχει αποδείξει πως η εκκοσμίκευση στην Εκκλησία είναι προαπαιτούμενο για την επιβολή της παναιρέσεως, του οικουμενισμού. Όταν όλα εξαγιάζονται και εξαγνίζονται στο όνομα μιας αγάπης, που δεν είναι η αλήθεια της Ορθόδοξης πίστεως, δηλ. ο Χριστός, τότε η αλήθεια των δογμάτων, οι Οικουμενικές Σύνοδοι και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας στέκονται εμπόδιο και "πρέπει" να ξεπεραστούν.

Καλή μετάνοια.


Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Ερμουπόλεως, πραγματοποιήθηκε απόψε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Ομάδων των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, κατά την οποία τα παιδιά παρουσίασαν επίκαιρα θεατρικά δρώμενα, με θέμα το Χριστό ως οδηγό της ζωής μας και απέδωσαν Χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγούδια, παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Χριστιάννας Πάπιτση, Μελών του ΔΣ του Ισιδωρείου Ιδρύματος και εργαζομένων σ` αυτό, και πλήθους γονέων και Ενοριτών, που είχαν κατακλύσει το Ναό, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του απουσιάζοντος στην ιερά νήσο Τήνο Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' και αναφέρθηκε με συντομία στο έργο που, υπό την καθοδήγησή του, επιτελεί η τοπική
Εκκλησία.
  Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γωργίου, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο και τις Κατηχήτριες, κυρίες Μαρία και Ηλέκτρα Φραγκογιαννη, Ασπασία Χάλαρη και τη Διακόνισσα Βασιλική Κοτσοκώστα, και τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, καθώς και όλους τους παρισταμένους, το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ.Γεώργιο Μαργκό, ο οποίος,όπως είπε, βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας, και τέλος τα παιδιά, που αγκαλιάζουν το Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας.
  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Γεώργιος Μαραγκός,ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τους Κατηχητές, υπογράμμισε την υποστήριξή του στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Συρου Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε σε όλους για τις εορτές.
  Η εορτή έληξε με την προσφορά δώρων στα παιδιά.