Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη»

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις:  Μια παρέμβαση επιεικώς βεβιασμένη έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, στο κήρυγμά του την Κυριακή προ των Φώτων. Ενώ έχει κάνει στο παρελθόν αρκετά σοβαρές τοποθετήσεις, για κοινωνικά και Εθνικά θέματα, είναι πρόδηλο πως για την παναίρεση του Οικουμενισμού, επιχειρεί να αμβλύνει την Πατριαρχική εκτροπή. 
Όταν το ζήτημα που τίθεται ανοιχτά πλέον για τον ίδιο τον οικουμενικό Πατριάρχη είναι η αίρεση, δια της Συνόδου του Κολυμπαρίου, τότε οι βιαστικές δημόσιες τοποθετήσεις, μάλλον φαίνεται πως γίνονται για να “κουκουλώσουν” το πρόβλημα.

Με 4 απουσίες στο Κολυμπάρι, για ενότητα μπορεί να ομιλεί μόνον κάποιος αστειευόμενος. Με την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, (ούτε Αγία, ούτε Μεγάλη, ούτε Σύνοδος), την αναμενόμενη της Εκκλησία της Γεωργίας και την απόφαση της Εκκλησίας της Αντιοχείας (...”συνέλευση”  την ονομάζει), ο Σεβασμιότατος, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτεί σοβαρά, ποιος προσφέρει αρνητικές υπηρεσίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία: όσοι αμετακίνητοι υπερασπίζονται τα δόγματα και τις παραδόσεις ή όλοι οι άλλοι 
Καλούμε τον μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο να πάρει ξεκάθαρη θέση: ο Οικουμενισμός είναι παν-αίρεση; Όλα τα άλλα ρίχνουν νερό στο μύλο του Οικουμενισμού.
Διαβάστε το δημοσίευμα στη συνέχεια.

    
Την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στον οποίο προσήλθαν αρκετοί πιστοί, παρά το δριμύ ψύχος εξαιτίας του παγετού και του χιονιά που πλήττει αυτές τις ημέρες και την Φθιώτιδα.Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφερόμενος στην Ενότητα της Πίστεως μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.
Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.
Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Διευθυντή και τους υπαλλήλους του «STAR Κεντρικής Ελλάδος», χάριν στο οποίο κάθε Κυριακή μεταδίδεται ζωντανά  η Θεία Λειτουργία και ο Λόγος του Θεού από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και μέσω του δορυφόρου μπορούν να την παρακολουθούν οι πιστοί σε όλο τον κόσμο.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως