Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτο : Οι πατέρες της Ρουμάνικης Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου στο Άγιον Όρος, διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Με πληροφορίες από τους ερημίτες πατέρες της βίγλας ενημερώνουμε τούς αγαπητούς μας αναγνώστες, ότι κατόπιν ψηφοφορίας στην Σκήτη και σε σύνολο 50 πατέρων, αποφάσισαν τη διακοπή του μνημόσυνου.

Η Ιερά Σκήτη πληροφόρησε την κυρίαρχο Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και οι πιέσεις είναι φοβερές και πλέον εντατικές, η αγωνία των Λαυριωτών  δε είναι, να μην ανακοινωθεί προς τα έξω, στον κόσμο δηλαδή αυτή η απόφαση της Σκήτης!

Ήταν τέτοιο το μένος του Ηγουμένου Προδρόμου τηςΜεγίστης Λαύρας, που με φασιστικό το τρόπο καταπατώντας την χιλιόχρονη τυπική δημοκρατική διαδικασία είπε ότι: “από σήμερα καταργώ την μορφή διοικήσεως της Σκήτης”!

Άξιο λόγου είναι επίσης πως τις μέρες αυτές στάλθηκε από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ο επίσκοπος Ανδρέας μητροπολίτης Σκλούζ για να δει την κατάσταση από κοντά και να λειτουργήσει, οι πατέρες του ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται δεκτός εκτός εάν αποκηρύξει την Σύνοδο του Κολυμπαρίου.