Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Θεάρεστη σχέση...


ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ  Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ!
            « Ίνα πάντες εν ώσι » - « ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ »
και ΟΧΙ ΤΟΥΡΛΟΥ: διαβόλοι, τριβόλοι, μασόνοι, παν-αιρετικοί  οικουμενιστές, προτεστάντες, αγγλικανοί και κάθε καρυδιάς καρύδι…

«Εγώ περί αυτών ερωτώ ου περί του κόσμου ερωτώ, …» (Ιωαν. ιζ’  9)
«Ου περί τούτων δε ερωτώ μόνον, αλλά και περί των πιστευόντων δια του λόγου αυτών εις εμέ.» (Ιωαν. Ιζ ‘ 20)
«Ίνα πάντες εν ώσι, καθώς συ, πάτερ, εν εμοί  κ’αγώ εν σοι, ίνα και αυτοί εν ημίν εν ώσιν, ίνα ο κόσμος πιστεύση ότι συ με απέστειλας»( Ιωαν.ιζ’ 21)
«Εγώ εν αυτοίς και συ εν εμοί, ίνα ώσι  τετελεσωμένοι εις εν, και ίνα γιγνώσκη ο κόσμος ότι συ με απέστειλας και ηγάπησας αυτούς καθώς εμέ ηγάπησας.»( Ιωαν.ιζ’23)
«Και εγώ την δόξαν ην δέδωκας μοι δέδωκα αυτοίς, ίνα ώσι εν καθώς ημείς εν εσμέν» (Ιωαν.ιζ 22).
«Και υπέρ αυτών εγώ αγιάζω εμαυτόν, ίνα και αυτοί ώσιν ηγιασμένοι ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ».(Ιωαν.ιζ΄19)
Το «ίνα πάντες εν ώσι» μας το αναλύει ο Ιησούς μας, προσεγγίζοντάς το από κάθε πλευρά και μας το εξηγεί λεπτομερώς  και πολλές φορές, έτσι ώστε να μην παρερμηνευθεί. Διευκρινίζει πως πρέπει να είμαστε μέσα στην ΑΛΗΘΕΙΑ για να αγιασθούμε, συνάμα!
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ! Δεν προσευχήθηκε για τους αμαρτωλούς, προσευχήθηκε για ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΣΟΥΝ-ΔΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ- ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ.
Ο διάβολος,όμως, από κάπου πρέπει να «πιαστεί» για να ξεγελάσει τους ανθρώπους, παραβλέπει, λοιπόν, το «εν αληθεία» και προτάσσει ένωση  «κάλπικης αγάπης» 
C:\Users\Matina\Downloads\papas.jpg
και ας μην πιστεύουν όλοι στην ΑΛΗΘΕΙΑ  που είναι ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ! Πώς να ενώσεις τον μακράν  του ΘΕΟΥ κόσμον (αμαρτωλούς) τους χωρίς ΜΕΤΑΝΟΙΑ, με τους ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;
Γι’ αυτό αλλού  είπε στους αμαρτωλούς:
«Δεύτε πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι  κ’αγώ αναπαύσω υμάς» (Ματθ.ια’28).
C:\Users\Matina\Downloads\καλος σαμαρειτης.jpg
Δεν τους είπε πηγαίνετε «αλλού» και εγώ θα σας βγάλω από τα βάσανα και την ταραχή των αμαρτιών σας. Τους είπε σε ΕΜΕΝΑ ΕΛΑΤΕ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΜΟΥ, ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ και τότε ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΩ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ, αλλά  βασική προϋπόθεση… να πάνε σε αυτόν ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ!
«Τον δια της μετανοίας εναγκαλίσθη». ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!
C:\Users\Matina\Downloads\o ασωτος υιος.jpg
Τον περίμενε, τον αγαπούσε, δεν μπορούσε όμως να τον σώσει αν δεν γύριζε σε αυτόν μετανοημένος.
Δεν θέλει να παραβιάσει το αυτεξούσιό μας.
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.
ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (τη δέχεται), αλλά ΤΗΝ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑΖΕΙ!
Γι’ αυτό και του φόρεσε καινούργια ενδύματα, του έβαλε καινούργια υποδήματα, του φόρεσε και δακτυλίδι! Πολύ συμβολικά όλα αυτά!
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ είναι ως σταγόνα στον ωκεανό του ελέους του Θεού, δια της μετανοίας.
Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ είναι ικανή να μας στερήσει τον παράδεισο άνευ μετανοίας.
Να γιατί μας λέει ότι θα σωθούμε μόνο: «Δια της ακριβούς τήρησης της διδαχής».
Μα είναι δυνατόν ως άνθρωποι  να είμαστε τέλειοι και ακριβείς; Όχι βέβαια. Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ο «τόκος του ενός ταλάντου».
Αν υπάρχει δηλαδή η καλή προαίρεση τότε ότι δεν μπορούμε εμείς το αναλαμβάνει ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ! Διαφορετικά τι ΠΑΤΕΡΑΣ θα ήταν;
Γι’αυτό μας είπε: «Άνευ εμού ου δύνασθαι  ποιείν ουδέν.»
Οι παντοτινοί  Άγιοι, μας δείχνουν  το δρόμο που ακόμα και αν είναι στενός μπορεί να περπατηθεί, δια της καλής προαιρέσεως, επιμονής και υπομονής. «Οι βιαστές εφαρπάζουν τη βασιλεία.»
C:\Users\Matina\Downloads\ασκητης μοναχος.jpg
Λέει η γραφή: Η υπερηφάνεια οδηγεί στη φιλαυτία, στη συνέχεια στη φιλαργυρία και τότε ανοίγει τις πόρτες της ψυχής και εισέρχονται (μπουκάρουν) όλοι οι δαίμονες.
Ο Θεός να ελεήσει, γιατί μετά έρχεται η αλαζονεία, η τρέλα και η απώλεια! Ό,τι κάνουμε στη ζωή μας, με ό,τι ασχολούμαστε και ο λόγος για τον οποίο ζούμε είναι για να δοξάζουμε τον Θεό και για να σώσουμε την ψυχή μας. Όλα τα άλλα είναι πάρεργα και τα εναποθέτουμε στη θεία πρόνοια (δεν εννοώ πως πρέπει να είμαστε οκνηροί, το αντίθετο μάλιστα).
«Ζω για να σωθώ και να μη κολαστώ».
Πόσο περίεργο και οξύμωρο όμως είναι, αυτήν την ψυχή μας, για την οποία αγωνιζόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας να την αφήσουμε εν λευκώ, στα χέρια κάποιων τυφλών οικουμενιστών της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ; Αγνοώντας αυτό που λέει για την ασφάλεια της ψυχής μας ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος (ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ Δ΄ σελ.18)
32 «Αν θελήσεις να απαρνηθείς τον κόσμο και να διδαχτείς τον Ευαγγελικό τρόπο ζωής, μη παραδώσεις τον εαυτό σου σε άπειρο  ή εμπαθή δάσκαλο, για να μη διδαχτείς αντί Ευαγγελική τη διαβολική ζωή. Γιατί των καλών δασκάλων είναι καλά τα μαθήματα, ενώ των κακών, κακά. Και οι κακοί σπόροι οπωσδήποτε δίνουν κακούς καρπούς.»
33 «Να ικετεύεις το Θεό με προσευχές και δάκρυα να σου στείλει οδηγό απαθή και Άγιο. Αλλά και συ ο ίδιος να μελετάς τις θείες γραφές, και μάλιστα τα πρακτικά συγγράμματα των Αγίων Πατέρων για να αντιπαραβάλεις σε αυτά τη διδασκαλία και τις πράξεις του Διδασκάλου και γέροντα σου, βλέποντάς τες όπως σε καθρέπτη και εξετάζοντάς τες. Και όσα είναι σύμφωνα με τις γραφές, να τα εγκολπώνεσαι και να τα κρατάς στο νου σου, τα νόθα όμως και ξένα να τα διακρίνεις και να τα απορρίπτεις για να μην πλανηθείς!!»
«Γιατί να ξέρεις, πολλοί πλάνοι και ψευδοδιδάσκαλοι υπάρχουν σήμερα!»
Το είπε περί το 1000μ.Χ. Αντιλαμβάνεστε μετά από 1016 έτη πόσοι έχουν μπει αλλαχόθεν εις τον χώρο του ποιμνίου (τη μάνδρα) και κατασπαράζουν με τη διεστραμμένη διδασκαλία τους τα πρόβατα!
Μας θλίβει και μας πονάει αυτό που συμβαίνει αλλά είναι η πραγματικότητα, είναι η αλήθεια και είναι γραμμένη στις γραφές.
34 «Εκείνος που δε βλέπει και υπόσχεται να οδηγεί άλλους, είναι πλάνος και οδηγεί στην απώλεια εκείνους που τον ακολουθούν, σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου»: «Όταν ένας τυφλός οδηγεί άλλον τυφλό, θα πέσουν και οι δυο σε λάκκο». (ΦΙΛΟΚ.Δ σελ.18).
Αλλά ούτε και ο δάσκαλος πρέπει να ενοχλείται όταν ο μαθητής εξετάζει τη διδασκαλία και τις πράξεις  του με την πρέπουσα διάκριση. Είναι ακριβώς ως εξής: Ο πατέρας χαίρεται και θαυμάζει την επιφυλακτικότητα και προσοχή που δείχνει ο  υιός του ώστε  να προστατευτεί, άλλωστε ο ίδιος του το έχει διδάξει, πρωτίστως!
Αντιθέτως, λυπάται όταν ο υιός του είναι επιπόλαιος, βιαστικός και απερίσκεπτος και εκτίθεται σε κινδύνους, εκτός και εάν δεν είναι πατέρας του και δεν ενδιαφέρεται για τον υποτιθέμενο υιό του!!
Αλλά και στη δεύτερη περίπτωση, οφείλει ως ξένος πατέρας να βοηθήσει το ξένο παιδί και όχι να το οδηγήσει στην απώλεια! Γιατί τότε δεν ονομάζεται πατέρας, αλλά κάπως αλλιώς …ο νοών νοείτο!
Το παράδειγμα αφορά σαρκικό πατέρα! Φανταστείτε πόσο σοβαρότερο είναι όταν ο πατέρας είναι πνευματικός και οδηγεί… ψυχές! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ!
Αλλά και οι πατέρες μεταξύ τους, ως δούλοι Ενός Κυρίου πρέπει να είναι ενωμένοι, αφού ακριβώς τον ίδιο λόγο του Θεού έχουν εντολή να διδάσκουν και μόνον αυτόν, όχι για δική τους δόξα αλλά για τη δόξα του Κυρίου και την ωφέλεια των ψυχών του ποιμνίου και όχι να διαφωνούν διώκοντας οι «ισχυρότεροι» τους συνδούλους τους!
Ερώτηση: «οι δούλοι» του Κυρίου που υποκλίνονται στον πάπα και σε κάθε αιρετικό, διδάσκουν τα ίδια λόγια; Ασχολούνται μόνο με το Λόγο του Κυρίου; Οι πράξεις τους είναι ανάλογες του Ευαγγελίου;
C:\Users\Matina\Downloads\xειροφιλημα παπα.jpg
Η απάντηση βρίσκεται στην ιστορία, στο πως έχουν συμπεριφερθεί μέχρι τώρα οι παναιρετικοί! Σήμερα, δυστυχώς συνεχίζουν χωρίς μετάνοια. Προδόθηκαν όμως πανηγυρικά όπως πάντα και έβγαλαν τις μάσκες τους. ( Διαβάζουμε αυτά που πέρασαν με νόμους στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης, που ούτε ο διάβολος δεν θα τολμούσε..!) Αλήθεια, πολλές φορές ο διάβολος μαθαίνει από τους ανθρώπους! Τέτοιοι είναι αυτοί και οι υποστηρικτές τους, διδάσκαλοι των δαιμόνων.
Η δική μου απορία είναι τι δουλειά έχουμε εμείς οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ με αυτούς τους «προβατόσχημους» και «απατεώνες»;
Έχουμε τίποτα κοινό; Μας συνδέει κάτι;
C:\Users\Matina\Downloads\μοναχος προσευχη.jpg    C:\Users\Matina\Downloads\papikoi.jpg
Τι να συγκρίνεις; Είναι δύο κόσμοι διαφορετικοί «σας εξέλεξα από τον κόσμο» «δεν ανήκετε στον κόσμο αυτό». Εύχομαι όλοι μας να κάνουμε αυτό που μας παροτρύνει ο Άγιος Συμεών: «αν θελήσεις να απαρνηθείς τον κόσμο και να διδαχτείς τον Ευαγγελικό τρόπο ζωής!»
Η μήπως, όσοι τους πλησιάζουν έχουν κοινές απόψεις; Ασπάζονται δηλαδή, τις κακοδοξίες τους;
Γι’ αυτό, προσέξτε παιδιά μου αυτά που θα ακούτε… γιατί ποτέ ο διάβολος δεν έρχεται με το φρικτό του πρόσωπο, αλλά μεταβάλλεται ακόμη και σε άγγελο  για να παραπλανήσει και τους εκλεκτούς ενώ μιλεί για αγάπη που φυσικά δεν την εννοεί!!
Γι’αυτό λέει ο Κύριος εν στόματι Αγίου Παύλου : «και Άγγελος να παρουσιαστεί και να σας πει κάτι που είναι αντίθετο του λόγου μου να μη τον ακούσετε» διότι θα είναι «Άγγελος» του σκότους.
Ο Κύριός μας από αγάπη προς εμάς και για την σωτηρία μας, ήρθε να μας διδάξει και να μας διακονήσει! Οι δούλοι τώρα του Κυρίου ήρθαν να διακονήσουν; Ή να άρχουν και να εξουσιάζουν;
Με εν Χριστώ αγάπη για όλους τους πνευματικούς αδελφούς και όστις θέλει «ίνα πάντες εν ώσι» «ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» όμως.
Είθε ο Θεός να φωτίζει τον νου μας για να ορθοτομούμε τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.


Γεώργιος Φλώρος