Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Απαράδεκτη διαφήμιση της εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία: Ι.Μ. Διδυμοτείχου

IMG_8663.jpg

Σχόλιο του Ιστολογίου Κατάνυξις: Επειδή ο εκκοσμικευτικός κατήφορος, κάποιων Αρχιερέων δεν έχει τέλος, την τελευταία εβδομάδα του 2016, αναδείξαμε απαράδεκτες, νεοεποχίτικες, εκκοσμικευτικές πρακτικές Ορθοδόξων ποιμένων, Ιερέων και Αρχιερέων, που μπερδεύουν και επιβαρύνουν τις παιδικές ψυχές.

Επόμενη θλιβερή περίπτωση, η Μητρόπολις Διδυμοτείχου, που έλαβε σειρά για να μας αποδείξει πως, η εκκοσμίκευση στην Εκκλησία είναι προαπαιτούμενο, για την επιβολή της παναιρέσεως του οικουμενισμού. Όταν όλα εξαγιάζονται και εξαγνίζονται στο όνομα μιας αγάπης, που δεν είναι η αλήθεια της Ορθόδοξης πίστεως, δηλ. ο Χριστός, τότε η αλήθεια των δογμάτων, οι Οικουμενικές Σύνοδοι και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας στέκονται εμπόδιο και "πρέπει" να ξεπεραστούν.


Καλή μετάνοια.

Το σήμαντρο της καρδιάς μας ξαναχτύπησε

Με δύο Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου το διήμερο 17 και 18 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. Συγκεκριμένα το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου ε.ε., το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος η Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως, η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία, και η Χορωδία του Μουσικοπολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Ορεστιάδος απέδωσαν χριστουγεννιάτικους εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδια.
Την επομένη, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ε.ε., το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, που πλαισίωσε η Ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης«, με Χοράρχη τον κ. Χρήστο Κισσούδη, απέδωσαν αντίστοιχα εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα. Ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις ήταν ο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού Καθηγητής της Λαογραφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνάς Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε επίκαιρα με θέμα «Από την εθιμολογία του Αγίου Δωδεκαημέρου».
Στο Διδυμότειχο ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών παράλληλα σε εκδήλωση ανθρωπιστικής βοήθειας συγκέντρωσε τρόφιμα, ρούχα και χρήματα για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Αναστάσιος Σπανός, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Κλείνωντας την εκδήλωση η παρουσιάστρια δημοσιογράφος Μαρία Μανάκα σημείωσε «έχει καιρό το σήμαντρο της καρδιάς μας να χτυπήσει χαρμόσυνα! Έχει καιρό να αισθανθεί την ζεστασιά της απλότητας που δημιουργεί ο ερχομός Εκείνου. Την ομορφιά μιας αληθινής γιορτής γι’ Αυτόν και για μας τους ταλαίπωρους που χαθήκαμε στην θύελλα των περιστάσεων. Μιας γιορτής όπως η σημερινή που δίνει αυτό που χάσαμε. Που ξεχάσαμε. Ελάτε όλοι μαζί να νιώσουμε ό,τι αφήσαμε να ξεθωριάσει. Τα κομμάτια της παράδοσης, της λαογραφίας, της βυζαντινής υμνογραφίας, ήρθαν σήμερα εδώ σε αυτή τη γιορτή να δυναμώσουν την προσμονή μας…»