Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Κοντοπός, απάντηση στον ρωμαιοκαθολικό ιερέα της Μυτιλήνης

κ. Κισκίνη,
Διάβασα με προσοχή την απάντηση σου σχετικά με την αντίδραση του πατρός Αθανασίου Γιουσμά, προϊσταμένου του ιερού ναού του Αγίου Θεράποντος για τις εορταστικές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη πόλη της Μυτιλήνης.
Διέκρινα αήθη επίθεση στους διαμαρτυρόμενους ονομάζοντας τους "στενόμυαλους και φονταμενταλιστές". Έχω να παρατηρήσω επί των λεγομένων σου τα εξής: Ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς διαμαρτυρήθηκε διότι στην αφίσα σας δεσπόζει ο τρούλος του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ιερού ναού του Αγίου Θεράποντος και είναι δικαίωμα του να προβεί σε διαμαρτυρία όπως και συ ανέφερες ότι είναι δικαίωμα σας να προβείτε σε εκδηλώσεις. Είναι και δικό μου όμως δικαίωμα να αποκαλέσω αυτές "καραγκιοζιλίκια" και μοντερνισμοί που μόνο οι αιρετικοί έχετε επινοήσει.
Είπες ότι είμαστε [Ορθόδοξοι και καθολικοί] αδέλφια που μάλωσαν...[εδώ γελάμε] και ότι θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα για να γνωριστούμε...[και εδώ γελάμε].
Τα αδέλφια σε πληροφορώ ότι πρώτα γνωρίζονται και μετά μαλώνουν. Σας γνωρίζουμε πολύ καλά! Εμείς οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ δεν μαλώσαμε με κανέναν. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο επί τούτου απλά γιατί διαπίστωσα ότι είσαι θεολογικώς βαθιά νυχτωμένος και αν δεν συμβαίνει αυτό,τότε ψεύδεσαι ασύστολα.
Μπορείς να κάνεις όσες τελετές επιθυμείς αρκεί να μη προσβάλλεις. Η απάντηση σου στον πατέρα Αθανάσιο ήτο προσβλητική όταν τον αποκαλείς στενόμυαλο και στο πρόσωπο του προσβάλλεις όλους τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ιερείς.
Καλό είναι να είσαι περισσότερο προσεκτικός. Εν κατακλείδι θα ήθελα να σου προτείνω για την επόμενη αφίσα που θα επινοήσεις και φυσικά ελπίζω ότι δεν θα περιλαμβάνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ εκκλησία. Μπορείς κάλλιστα να έχεις φόντο το κάστρο της Μυτιλήνης και μάλιστα της βορειοανατολικής πλευράς του. Αν ρωτήσεις θα σου πούν οτι εκεί υπήρχαν "τα σπίτια του έρωτα".
'Ισως σας ταιριάζει περισσότερο....!!!!!