Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

katanixis.blogspot.gr, Πέντε εκατομμύρια views... Σας ευχαριστούμε!

Αν θα είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε στατιστικά το ορόσημο των πέντε εκατομμυρίων θεάσεων, θα καταγραφόταν η προτίμηση που έχουν στην Κατάνυξη... τα γραφεία των Μητροπόλεων σε όλη την επικράτεια.

Πως ένα μικρό Ιστολόγιο, καταφέρνει να γίνει ένα ισχυρότατο μέσο, για την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του;
Πως καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των απλών ανθρώπων και να τους δίνει βήμα έκφρασης, μέσω άρθρων, επιστολών αλλά κυρίως μέσω του ουσιαστικού σχολιασμού της επικαιρότητας;
Πως επιβιώνει, ενώ έχει πολεμηθεί, κυνηγηθεί, συκοφαντηθεί, για την άποψη και την ελευθερία του λόγου και των αναγνωστών του; (Σε ουκ ολίγες δίκες, εκκλησιαστικές αλλά και του Ποινικού δικαίου, χιλιάδες φωτοτυπημένες σελίδες με σχόλια των αναγνωστών μας, στοιχειοθετούν κατηγορητήρια).

Η απάντηση είναι απλή, υπηρετούμε με καθαρή τη συνείδησή μας, την αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Έχουμε έμπνευση και αναφορά, τους αταλάντευτους αγώνες του πνευματικού μας πατέρα, του μαχητικού (και γιαυτό συνεχώς και ποικιλοτρόπως εν διωγμώ), πρωτοπρεσβυτέρου π.Νικολάου Μανώλη, που κυρίως εκείνος ξέρει τον αδυσώπητο πόλεμο που υπομένει. Τις διδαχές του και τις ομιλίες του, που μας ανάθρεψαν Ορθόδοξα μπορείτε να τις βρείτε στο Ιστολόγιο Κατήχησις και στο YOUTUBE εδώ και εδώ. 
Οι πέντε εκατομμύρια θεάσεις, με όρους στατιστικών του Internet, μας δίνουν το κύρος και τη δύναμη της ουσιαστικής παρέμβασης. Όλους εμάς όμως, τους διαχειριστές  του Ιστολογίου, μας κάνει να ονειρευόμαστε, κόντρα στο ρεύμα.
Όταν στην Εκκλησία “πουλάει” ο οικουμενισμός, η μεταπατερική Θεολογία, οι selfies στις πανηγύρεις, τα οικουμενιστικά συνέδρια και τα σεμινάρια, οι συμπροσευχές, η ανεκτικότητα, η ανοχή στα διαφορετικότητα, η οικολογία, η ομοφυλοφιλία και τα πρότυπα της νέας εποχής, η Κατάνυξη δεν “πουλάει”, είναι ντεμοντέ, είναι μη εμπορικό μέσο.
Η δύναμή μας, η φωνή μας, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μας και ο καταλυτικός ρόλος μας, δεν είναι προϊόν marketing, αλλά η ειλικρινής, σταθερή και εντυπωσιακή στήριξή σας. Είναι το κοινό μας βίωμα.          
Έχουμε όνειρα για την Κατάνυξη. Η υλοποίησή τους είναι στην Πρόνοια του Θεού. Εμείς θα φροντίζουμε να είμαστε κάθε μέρα πιο προσεκτικοί, πιο ακριβείς και πιο υπεύθυνοι, ώστε η εμφάνιση, το περιεχόμενο, η εγκυρότητα και η σοβαρότητα των αναρτήσεών μας, να ενημερώνουν, να εκπαιδεύουν, να πληροφορούν και γιατί όχι να κατηχούν τους αναγνώστες μας, στην Ορθόδοξη αλήθεια για την καθημερινότητα και όχι μόνο, χωρίς συμβιβασμούς.
Ζούμε στην εποχή της αμεσότητας. Οι πραγματικοί ρεπόρτερς είστε εσείς. Μια φωτογραφία με το κινητό, ένα βιντεάκι, μια ηχογράφηση, είναι ντοκουμέντα που μπορούν να αναδείξουν θέματα, όταν οι Ταγοί της Εκκλησίας μας, επιχειρούν να τα κουκουλώσουν.
Το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com είναι στη διάθεσή σας 24ώρες το 24ωρο. Η ομάδα μας στο facebook καθώς και η επίσημη σελίδα μας στο Facebook, σας περιμένουν να γίνετε μέλη κατ’αρχήν αλλά και να ενημερώνεστε, να σχολιάζετε και να επικοινωνείτε μαζί μας και μεταξύ σας. Υπάρχει και ο λογαριασμός του Ιστολογίου μας στο twitter για να μας ακολουθήσετε, αλλά και το G+, ώστε να μας βρίσκετε εκεί στην καθημερινότητά σας, ανάλογα με το μέσον κοινωνικής δικτύωσης που εσείς χρησιμοποιείτε.
Σε όλους εσάς, αναγνώστες και φίλους, ομολογούμε πως το ορόσημο των πέντε εκατομμυρίων θεάσεων, μας άνοιξε την όρεξη για... άλλα τόσα! 

Καλή φώτιση, Καλόν αγώνα.
Υ.Γ. Στα σχόλια γράψτε ελεύθερα, ευχές, συμβουλές, ιδέες.. 
Σας ευχαριστούμε