Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Λύγισε η Άννα Βαγενά στη Βουλή: Η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα

βαγενα.jpeg

Εμφανώς συγκινημένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, λύγισε και δάκρυσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη δημιουργία ιδιωτικών Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών.
«Εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου, προσεύχομαι στην Παναγία» εξομολογήθηκε η γνωστή ηθοποιός και τόνισε ότι η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα.
Η κ. Βαγενά μοιράστηκε τη δική της πρόσφατη εμπειρία, όταν ταξίδεψε στην γειτονική Βουλγαρία όπου αποτεφρώθηκε η σορός του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όπως επιθυμούσε ο μεγάλος τραγουδοποιός.
«Δεν θα ξεχάσω όταν στο κέντρο αποτέφρωσης είδα έναν νεαρό Βούλγαρο να του δίνουν την τεφροδόχο και να την αγκαλιάζει με μεγάλη αγάπη. Είναι τεράστια ανακούφιση. Ελπίζω να βρουν το θάρρος οι δήμαρχοι και να συγκρουστούν με αυτό το σκοταδισμό» είπε η κυρία Βαγενά για να προσθέσει: «Και οι Βούλγαροι έχουν ισχυρό αίσθημα πίστης. Η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και σε όσους πιστεύουν το αντίθετο τους λέω ότι εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου προσεύχομαι στην Παναγία».