Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

''ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' κ.Άνθιμε

Σχ. Διαχ. Δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή που μας απεστάλει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

"Αναστάσεως ημέρα.... συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει"
Υπενθυμίζω σε σένα "παναγιότατε"[;] μητροπολίτα Θεσσαλονίκης το δοξαστικό των αίνων του Πάσχα.
Ούτε αυτό σε συγκίνησε. Άλλη μια φορά θα απευθυνθώ σε σένα και θα ρωτήσω αν και κατά πόσον σε επηρεάζουν οι αναφορές της υμνωδίας στην αγάπη και την συγχώρεση.
Πόσο αλήθεια σε επηρεάζουν τα λόγια του Χριστού όταν πάνω από το Σταυρό Του συγχώρεσε τους σταυρωτές Του. ."Πάτερ, άφες αυτοίς''.
Αυτοί Τον σταύρωναν και Εκείνος τους συγχωρούσε. Εύχομαι να σου επιτρέψουν οι υποτακτικοί σου να διαβάσεις αυτή την επιστολή μου η οποία για άλλη μια φορά αναφέρεται στον πνευματικό μου πατέρα, στον πνευματικό μας στον οποίον εξάντλησες όλο σου το μίσος και τα "σώψυχα" σου…
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την πρόσφατη ανάρτηση του ειδικά εκεί που αναφέρεται ότι του στέρησες τέτοιες μέρες την κοινωνία και το πετραχήλι του και μόνο δάκρυα αναβλύζουν στα μάτια μου· αφ' ενός μεν για την αδικία απέναντι του, αφ' ετέρου δε για την κατάντια των επισκόπων να τιμωρούν παπάδες που αγωνίζονται ενάντια στον οικουμενισμό. Πιστοί στους Αγίους και Θεοφόρους πατέρας της εκκλησίας μας και αντιστεκόμενοι στην λαίλαπα της μεταπατερικής πλάνης στην οποία ενέδωσες και εσύ ασπαζόμενος τη ψευτοσύνοδο της Κρήτης την ενορχηστρωμένη από τον μέγαν αιρεσιάρχην Βαρθολομαίον.
Θέλω να σε ρωτήσω κ.Άνθιμε, πώς λέγεται αυτός που αντιβαίνει τους λόγους και τις διδαχές του Χριστού;;; Αντίχριστος ίσως;; Αθεόφοβος μήπως;;; Πες μου εσύ πως να αποκαλέσω αυτόν που ενώ τάχθηκε να ορθοτομεί τον λόγον της Αυτού Αληθείας κηρύττει "γυμνή τη κεφαλή" αίρεσιν;;;;
Απλά πράγματα ερωτώ… "Αγαπήσωμεν αλλήλους ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν ΠΑΤΕΡΑ ΥΙΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΧΩΡΗΣΤΟΝ".
Πώς λοιπόν εσύ αποκαλείς μη αιρετικούς αυτούς που προσβάλλουν την Αγία Τριάδα;;;
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, τιμωρείς ιερείς που ορθοτομούν τον λόγον Αυτού.
Αυτό το Πάσχα, τούτες τις Άγιες μέρες, τις βιώνω διαφορετικά, μιας και ευρίσκομαι μακρυά των αγαπημένων μου προσώπων πολύ δε περισσότερο γίνονται πικρές που δεν μπόρεσα να είμαι δίπλα στον πνευματικό μου.
Στη μοναξιά του ναυτικού προσέθεσες μερικά ακόμη αφρισμένα κύματα αισθημάτων λύπης και πόνου.
Να ξέρεις όμως ότι κάθε φορά που περνάμε μια τρικυμία, η μπουνάτσα μας γαληνεύει και προχωράμε κάνοντας το σταυρό μας, ευχαριστώντας Αυτόν για τη δύναμη Του που μας προστάτευσε.
Έτσι και ο παπα-Νικόλας μας θα βγει δυνατός και δικαιωμένος γιατί τον προστατεύει η Δύναμις Του…
Κατέβα από το καλάμι της δεσποτοκρατίας σου, κοίτα τριγύρω σου το πόνο και τη δυστυχία, αλλά και τη πλάνη του κόσμου, περιμάζεψε τους επαγγελματίες παπάδες σου που στη πλειοψηφία τους το μόνο που έχουν κατά νου είναι το χρήμα και η προσωπική τους προβολή, άκουσε τους ψαλμούς "δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης...", ακολούθησε τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη, τον πράο και άγιο μακαριστό Σισανίου Αντώνιο, παράτα τις κολακείες και τους εναγκαλισμούς με τους πολιτικούς που ισοπεδώνουν θρησκεία πατρίδα και οικογένεια, πιάσε το φραγγέλιο και βάρα τους και επιτέλους απόδωσε δικαιοσύνη εκεί που πρέπει.
Άκουσε και το διάκο σου όταν αναφωνεί "χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών…''.
Κανείς μας δεν ξέρει και φυσικά ούτε και εσύ, αν το επόμενο Πάσχα θα βρισκόμαστε εν ζωή για να ακούσουμε "συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει''.
Κάντο πράξη τώρα και απόδωσε δικαιοσύνη...                           
Γιάννης Κοντοπός