Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθούν μαζί την Αίγυπτο

popee-708_0.jpg
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Σαν να μην έφτανε η σκανδαλιστική παρουσία του οικουμενικού Πατριάρχη στο  Taize, το γνωστό Οικουμενιστικό μόρφωμα που αυτοαποκελείται μοναστική αδελφότητα, στις 25 Απριλίου, έπεσε σαν βόμβα και  ακόλουθη είδηση:
«O Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Αίγυπτο μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 και 29 Απριλίου», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.
Για άλλη μια φορά ο ανθρώπινος πόνος, που προκαλούν οι πόλεμοι και η τρομοκρατία, τα ειδεχθέστερα των επιτευγμάτων του πολιτισμού μας, χειραγωγεί τη συνείδηση των πιστών και θεμελιώνει την Οικουμενιστική Βαβέλ της Παγκοσμιοποίησης, δηλαδή τον Οικουμενισμό.
Η θλίψη η προσευχή και η συμπόνοια στον πάσχοντα συνάνθρωπο, δεν πρέπει να ταυτίζεται με την επιχειρούμενη ισοπέδωση των δογματικών μας διαφορών με τους αιρετικούς και την ομογενοποίησή μας με τους αλλοθρήσκους.
Πώς εννοεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης την προσφορά του εκεί, ποδοπατώντας τους Ιερούς κανόνες και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΩΣ;
Ποια η ευαισθησία που ευαγγελίζεται, όταν με την Συνοδική εισαγωγή της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, την οποία ο ίδιος εισάγει, θα είναι υπεύθυνος για την απώλεια χιλιάδων ψυχών;  
''τί γὰρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδήσῃ, τὴν δὲ ψυχὴν αὐτοῦ ζημιωθῇ; ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;'' (Ματθ. 16, 25)
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθούν μαζί την Αίγυπτο
«O Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Αίγυπτο μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 και 29 Απριλίου», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.
Όπως γράφει η εφημερίδα του Τορίνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκλήθηκε από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ. «Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία, για μια κοινή μαρτυρία ενότητας των χριστιανών, με ένα μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, σε αυτή την δύσκολη φάση, κατά την οποία πνέουν άνεμοι πολέμου», γράφει η Λα Στάμπα.
«Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα σταθούν δίπλα στον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, Πάπα Θεόδωρο τον Β', η χριστιανική κοινότητα του οποίου επλήγη θανάσιμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των φονταμενταλιστών», προσθέτει η ιταλική εφημερίδα.
Στο άρθρο αναφέρεται, επίσης, ότι ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσκλήθηκε από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ να πάρει μέρος στην διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, κατά την οποία θα πάρουν τον λόγο και ο Πάπας με τον ίδιο τον ιμάμη.
Η είδηση της μετάβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κάιρο επιβεβαιώθηκε στην εφημερίδα και από πηγές που διατηρούν στενές σχέσεις με το Φανάρι.