Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Η κυβέρνηση ζητάει χωρισμό από την Εκκλησία και οι Μητροπολίτες απαντούν με ενότητα!

Του Άγγελου Ρούσσου
Τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ορέγονται διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους και μαγειρεύουν σχετικές αλλαγές στο Σύνταγμα και ζητούν και κατάργηση του άρθρου 3, η Εκκλησία ως φιλόστοργη μάνα και όχι ως κακιά μητριά καλεί σε ενότητα τον λαό.

Γιατί απλούστατα από τη μια έχουμε εκείνους που έμαθαν να διχάζουν τον λαό με εμφυλίους σπαραγμούς και να εκμεταλλεύονται το εθνικό μας μικρόβιο, τον διχασμό, και από την άλλη υπάρχει η Εκκλησία, η οποία όσο και να πλήττεται όχι μόνο δεν λυγίζει η ίδια, αλλά στηρίζει την πατρίδα μας και τον λαό της προσευχόμενη για ενότητα κόντρα στα διχαστικά κηρύγματα των εθνοπατέρων…
Χθες Κυριακή αρκετοί Ιεράρχες από άμβωνος έστειλαν τέτοια μηνύματα ενότητας…

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τόνισε ότι « Ό,τι πιο ζωντανό υπάρχει σήμερα στον τόπο μας είναι η Ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία μας, που ενώνει, διακονεί και σώσει τον λαό… Γι΄ αυτό θα ζήσει η Εκκλησία, όπως έζησε στους αιώνες κι ας την τρομοκρατούν κι ας την απειλούν με χωρισμούς. Ένα πράγμα είναι γεγονός: ότι η Εκκλησία είναι του λαού και ο λαός είναι της Εκκλησίας. Αυτή την αλήθεια κανείς δε μπορεί να την αλλάξει…».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας τονίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι καθώς σε λίγο διάστημα θα εορτάσει όλος ο Ελληνισμός αλλά και όλος ο ορθόδοξος κόσμος την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος στο κήρυγμα του στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου Λαρίσης παρότρυνε τους πιστούς να συμπορευθούν μαζί με τον Χριστό ώστε το φετεινό Πάσχα να είναι το Πάσχα της ελπίδας, της ειρήνης και της ενότητας.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης από την πλευρά του με αφορμή με αφορμή την επέτειο για τα γεγονότα του ξεριζωμού των Θρακών από τις αλησμόνητες πατρίδες την 6η Απριλίου του έτους 1914, τα οποία και έχουν μείνει στην μνήμη όλων των Θρακιωτών ως το «Μαύρο Πάσχα», τόνισε πως ο ξεριζωμός που έζησε ο Ελληνισμός ήταν μία απόφαση από εκείνους που μέχρι και σήμερα μεθοδεύουν με πολλούς και ποικίλους τρόπους τον αφανισμό του Γένους μας. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα Μνήμης που μας διδάσκει και που θα πρέπει να μας κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση και πάντοτε σε υψηλή ετοιμότητα. Χωρίς την μνήμη της Ιστορίας κανένα Έθνος δεν μπορεί να σταθεί και να επιβιώσει.