Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ψήφισμα – διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης - Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο

αρχείο λήψης (2).jpg       
Το στάδιο των αρετών της Μεγάλης τεσσαρακοστής κλείνει και η μετάνοια του λαού δεν φάνηκε…
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ"
       Σεβασμιότατε,
            Εδώ και 100 και πλέον χρόνια, στους κόλπους της Εκκλησίας μας, συντελείται βαθμιαία μία μεγάλη προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως. Αποκορύφωμά της είναι η ονομαζόμενη «Αγία και Μεγάλη Σύνολος», που έγινε στο Κολυμπάρι της Κρήτης 19-26 Ιουνίου 2016, όπου ψηφίστηκαν και υπογράφηκαν κείμενα, μόνον από τους εκπροσώπους των 10 Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, χωρίς την συμμετοχή (4) τεσσάρων Πατριαρχείων, δηλαδή άνευ της συμμετοχής των 2/3 των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών.
            Στα κείμενα αυτά αναγνωρίστηκε ο όρος «εκκλησία» για όλες τις ετεροδοξίες, χωρίς πουθενά να αναφέρεται ο όρος αίρεση. Κατά συνέπεια αποδόθηκε επίσημα (σύμφωνα με τα κείμενα) εκκλησιαστικός χαρακτήρας, έγκυρα μυστήρια και αποστολική διαδοχή σε όλες τις αιρέσεις και φυσικά και στην αίρεση του Παπισμού.
            Αναγνωρίστηκε ο θεσμός του προτεσταντικής προέλευσης Π.Σ.Ε. (Παγκοσμίου Συμβουλίου «Εκκλησιών») σαν «Αδελφότητα Εκκλησιών», όπου η «Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» (που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως), ταυτίζεται με την «Εκκλησία του Οικουμενισμού», δηλαδή την ενότητα μέσα στην διαφορετικότητα των πίστεων!.
            Δεν αναγνώρισε (αυτή η Σύνοδος) τυπική, ως όφειλε, σαν Οικουμενικές Συνόδους την Η΄(ογδόη) επί Μεγάλου Φωτίου και την Θ΄(ένατη) επί Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου σ΄αυτές καταδικάζονται οι κακοδοξίες της αιρέσεως του Παπισμού (Φιλιόκβε, πρωτείο του Πάπα κ.λ.π.).
            Εν κατακλείδι, αυτή η Σύνοδος, αντί να καταδικάσει τον Οικουμενισμό ως επικίνδυνη αίρεση, αναγνώρισε και επικύρωσε επίσημα την φοβερή αυτή παναίρεση του Οικουμενισμού, η οποία και επιβάλλεται υποχρεωτικά να την αποδεχθούν όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί!.
            Ο άξιος και αγαπητός σας προκάτοχος π. Αυγουστίνος Καντιώτης έλεγε: «Εγώ τουλάχιστον, ο ιερομόναχος, δεν θέλω να ζω στον κόσμο, για να δω την Ορθοδοξία να προδίδεται. Δεν θα δεχθώ να ζω στον κόσμον αυτόν. Εάν αντιληφθούμεν, αδελφοί μου, να γίνεται προδοσία, τότε θα κηρύξωμεν επανάστασιν και με τους επισκόπους τους πιστούς, τους ολίγους που έχει η Αγία ημών Εκκλησία και με τους πρεσβυτέρους και με τους καλόγερους και τους πτωχούς θα κηρύξωμεν επιστράτευσιν, θα κηρύξωμεν συναγερμόν! (18-1-1967 Αθήνα).
            Εσείς, σεβασμιότατε, πολύ σωστά με υπόμνημά σας που στείλατε στην Ιερά Σύνοδο, θέσατε κόκκινες γραμμές στα θέματα πίστεως πριν αποφασιστούν στην Σύνοδο της Κρήτης  και οι οποίες (κόκκινες γραμμές) παραβιάστηκαν ασυστόλως, δηλαδή ούτε Ορθόδοξη ήταν (αυτή η Σύνοδος) ούτε αναγνώρισε την Η΄και Θ΄ Οικουμενικές Συνόδους, αλλά κυρίως ονομάστηκαν όλες οι αιρέσεις και ομολογίες «εκκλησίες»!
            Γι΄αυτό λοιπόν παρακαλούμε να επιληφθείτε ορθοδόξως του θέματος, δίνοντας την δική σας ομολογία στην άμεσα προγραμματιζόμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι ο λαός σας εξουσιοδοτεί και σας προτρέπει να υποστηρίξετε την μη αποδοχή αυτής της Συνόδου ως «Αγίας και Μεγάλης», και την μη εφαρμογή των αποφασισθέντων και ψηφισθέντων, αντικανονικώς, προδοτικών κειμένων, που κλονίζουν και σκανδαλίζουν πρωτοφανώς το σώμα της Εκκλησίας μας.
            Σας ευχόμαστε καλή φώτιση και καλή δύναμη.
Συμπλήρωμα – επεξηγήσεις
στο ψήφισμα-διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο
            Όσον αφορά στην λεγόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης  2016 επισημαίνουμε τα εξής:
1) Δεν υπήρχε ενημέρωση του ορθοδόξου πληρώματος αλλά υπήρχε απόκρυψη των αποφασιζομένων κατά την προσυνοδική διαδικασία.
2) Νομιμοποιεί (αυτή η σύνοδος) κατοχυρώνει και επιβάλλει επίσημα την παναίρεση του Οικουμενισμού.
3) Γίνεται δεκτό εμμέσως πλήν σαφώς ότι όλες οι αιρέσεις είναι «εκκλησίες». Στο τελικό κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον» της λεγομένης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου», στην παράγραφο 6 (έξι), αναφέρεται ότι: « Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν των μη ευρισκομένων εν κοινωνία μετ΄αυτής άλλων ετεροδόξων χριστιανικών εκκλησιών και Ομολογιών». Έτσι γίνεται αναγνώριση εκκλησιαστικού χαρακτήρα, αποστολικής πίστης, αυθεντικών μυστηρίων και αποστολικής διαδοχής, στον Παπισμό και σ΄όλες τις άλλες αιρέσεις.
4) Υποβιβάζει (αυτή η σύνοδος) τον Χριστιανισμό στο επίπεδο του κοινωνισμού.
5) Καταλύει αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων.
6) Αναγνωρίζει το Προτεσταντικό Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (που πρεσβεύει ότι όλες οι «εκκλησίες» έχουν την ορθή πίστη).
7) Δεν αναγνωρίσθηκαν, ως όφειλε, οι προηγούμενες Σύνοδοι και κυρίως η 8η 9η ως Οικουμενικές Σύνοδοι.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ