Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Εκοιμήθη ο ορθόδοξος ιεραπόστολος στην Ινδονησία π. Αθανάσιος Μανάλου !

Η κοίμηση του π. Αθανασίου Μανάλου, ανήμερα των Χριστουγέννων, δημιουργεί μέσα μας αισθήματα χαρμολύπης. Χαρά γιατί γνωρίζουμε ότι ευρίσκεται πλησίον του Τριαδικού Θεού και θλίψη γιατί δεν βρέθηκαν έγκαιρα τα 4.000 ευρώ για την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στην οποία έπρεπε να υποβληθεί ούτε τα 200 δολάρια μηνιαίως για τη φαρμακευτική του αγωγή, την οποία είχε σταματήσει για να προσφέρει στα 5 παιδιά του και την οικογένειά του. Εμείς, ως μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη που δεν καταφέραμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, ως Πατριαρχεία, Μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια, ιεραποστολικοί σύλλογοι κλπ να βρούμε το ποσό, έστω των 200 δολαρίων, για τα φάρμακα του μακαριστού αδελφού μας, τη στιγμή- μάλιστα- που δόθηκαν μεγάλα ποσά για υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαιρικής ομάδας ( από ότι λέχθηκε δημοσίως ),αλλά ούτε τα λεφτά για την άμεση χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό. Λυπούμαστε που η έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης από τους αρμοδίους δεν βοήθησε να γνωστοποιηθεί έγκαιρα  το μέγεθος του ιατρικού προβλήματος και να μπορέσουν οι φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής να προσφέρουν έγκαιρα για τον αδελφό μας, μακαριστό π. Αθανάσιο Μανάλου.

π. Αθανάσιος Μανάλου. Αιωνία η μνήμη του!

 

Καλό Παράδεισο, Καλή Ανάσταση, π. Αθανάσιε Μανάλου , και συγγνώμη εκ μέρους όλων μας. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η Αποστολική Διακονία και άλλοι ιεραποστολικοί σύλλογοι θα φροντίσουν τη σύζυγο και τα 5 παιδιά του εκλιπόντος ορθόδοξου ιεραποστόλου. Είναι ηθικό χρέος για να ξεπληρώσουμε το βαρύ ατόπημα της αδράνειάς μας στο θέμα της υγείας του π. Αθανασίου Μανάλου.

Αναδημοσιεύουμε κείμενο αφιερωμένο στον π. Αθανάσιο Μανάλου.
Κοιμήθηκε σήμερα τα ξημερώματα 25 Δεκεμβρίου 2013, ο ορθόδοξος Ινδονήσιος Ιεραπόστολος π.Αθανάσιος Manalu, για να εορτάζει από φέτος την Γέννηση του Θεανθρώπου στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.
Ο μακαριστός π.Αθανάσιος είναι κατά σάρκα αδελφός του π.Χρυσοστόμου Manalu, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ινδονησίας..Το ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο της Μητρόπολης Σιγκαπούρης στην Σουμάτρα έχασε ένα βασικό και άξιο στέλεχος.
Ο π.Αθανάσιος είχε σοβαρό πρόβλημα καρδιακής ανεπάρκειας και τον τελευταίο χρόνο ήταν σχεδόν κατάκοιτος.Έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στο εξωτερικό… Αλλά τα χρήματα ήταν πολλά και παρόλες τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν οι συγγενείς του να τα συγκεντρώσουν. Η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε ο π.Αθανάσιος ήταν και αυτή ακριβή και έφτανε μηνιαίως τα 200 δολλάρια.Έτσι αναγκάστηκε να σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να καλύψει με τον μικρό μισθό του τα έξοδα των πέντε παιδιών του…
Η κηδεία του θα τελεστεί στο χωριό Siparbue στην εκκλησία της Ανάστασης του Χριστού της ομώνυμης ορθόδοξης κοινότητας.
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του μακαριστού ιεραποστόλου δημοσιεύουμε παλιότερο άρθρο μας από το ιστολόγιο-Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ με τίτλο
“π.Αθανάσιος Manalu-Ένας ακούραστος και αφανής εργάτης της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Σουμάτρα.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να τον κατατάξει μετά δικαίων. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!
πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου