Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ομιλία στην Αγρυπνία κατά της παρελάσεως της ''ομοφυλοφιλικής υπερηφανείας'' [ΒΙΝΤΕΟ 2014]

vlcsnap-2014-06-20-00h05m59s89.jpg
Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ομιλία στην Αγρυπνία κατά της παρελάσεως της ''ομοφυλοφιλικής υπερηφανείας'' [ΒΙΝΤΕΟ 2014]
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε εχθές Τετάρτη 18/6/2014 κάθε σπιθαμή του Ιερού Ναού της Παναγίας Αχειροποιήτου στο, στην Αγρυπνία που αποτέλεσε την πρώτη πράξη των ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για το προετοιμαζόμενο gay pride Θεσσαλονίκης. Η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου, που υπολογίζεται σε περίπου 2500 χιλιάδες λαού, γέμισε ελπίδα τους διοργανωτές (22 ορθόδοξα σωματεία και 12 ορθόδοξα blogs) και έθεσε τα θεμέλια για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής 20/6/2014 στις 20:00 στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου. Δυναμική η παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, παρεβρέθηκε για μία ώρα περίπου, ευλόγησε τους πιστούς, και με λόγο μεστό και περιεκτικό, τόνισε την Ορθόδοξη διδασκαλία περί της ομοφυλοφιλίας. Σχολιάστηκε αρνητικά από τους εκκλησιαζομένους, η θέση που διατύπωσε, ότι θα μπορούσε να είχε συγκεντρωμένους εκεί εκατό πενήντα εφημερίους της μητροπόλεώς του (ελάχιστοι παρέστησαν), "αλλά", όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε"! Δεν εξήγησε επαρκώς όμως γιατί.
Προ της Θ. Κοινωνίας, κήρυξε  ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης. Τεκμηρίωσε την ομοφυλοφιλία ως την χειρότερη αμαρτία επί τη βάσει των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, και στιγμάτισε την απουσία καταδίκης των gay pride από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε αντίθεση με την εκκλησία της Κύπρου που προς τιμήν της το έπραξε. Δεν μπόρεσε να κρύψει την θλίψη που προκάλεσε σε όλο τον πιστό λαό η υποδοχή του εμπνευστή και θερμού υποστηρικτή των gay pride, Ιωάννη Μπουτάρη στο Άγιον Όρος και η στάση των Αγιορειτών πατέρων.
Επόμενο ραντεβού η συγκέντρωση της Παρασκευής στις 8 μμ. το απόγευμα στην αγκαλιά του προστάτη και Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου. Εκεί όλοι πρέπει να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη διαστροφή που πάει να γίνει θεσμός, την αντίθεσή μας στην διαφήμιση της ομοφυλοφιλίας. 

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση.