Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Υποδοχή Πατριάρχου των Αρμενίων κ. Αράμ του Α΄.

Σχόλιο Κατάνυξης: Εκφράζουμε την απεριόριστη λύπη μας, την ιερή οργή μας καθώς και την διαμαρτυρία μας προς την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και τον προκαθήμενο αυτής σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Άνθιμο. Είναι ντροπή σας να αποκαλείτε ως Ορθόδοξη Εκκλησία την εκκλησία των μονοφυσιτών Αρμενίων. Για τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, η εκκλησία των Αρμενίων είναι αιρετική και φυσικά ΟΧΙ Ορθόδοξη, καταδικασμένη από τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων. Επιτέλους, απορούμε με τους υπευθύνους της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, έχουν χάσει εντελώς το κριτήριο της Ορθοδόξου πνευματικότητας; Δε θα βρεθεί κάποιος να διορθώσει τις κατά καιρόν αστοχίες τους; Είναι βεβαίως πασιφανές... Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσφάτως απέδειξε πόσο υπολογίζει τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας σε σχέση με τους αιρετικούς μονοφυσίτες...
19/9/2014,. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Υποδοχή Πατριάρχου των Αρμενίων κ. Αράμ του Α΄.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποδοχή Πατριάρχου των Αρμενίων κ. Αράμ στην Αλεξανδρούπολη
Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 το βράδυ στις 8.00΄ θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ο Προκαθήμενος της Αρμενικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Πατριάρχης κ. Αράμ ο Α΄.
Τον Πατριάρχη Αράμ θα υποδεχθεί ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μαζί με τις Αρχές της πόλεως. Ο Πατριάρχης κ. Αράμ θα ξεναγηθεί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και θα συναντηθεί με επισήμους της πόλεως και με μέλη της Αρμενικής Κοινότητος της πόλεώς μας.
Ο Πατριάρχης των Αρμενίων κ. Αράμ θα μεταβεί το βράδυ της Δευτέρας στην Κομοτηνή όπου την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως