Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Νέα Εποχή (Α΄) [ΚΕΙΜΕΝΟ & ΒΙΝΤΕΟ 2014]

157.2014_03_30-IMG_1207 Natural History Museum of LA.jpg
Ορισμένα από τα βασικά θέματα της ανάρτησης είναι τα εξής:
Η Νέα Εποχή έχει μπει στα σπίτια μας «με τα τσαρούχια» για να αλλοιώσει το ορθόδοξο φρόνημά μας - ξεμάτιασμα, ζώδια, εκπομπές, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, τρόφιμα – Η Νέα Εποχή μας θέλει άβουλα όντα – θα βρει στρωμένη τη γη ο Αντίχριστος – μπερδεμένοι οι ιερείς μας – οι οικουμενιστές εννοούν υπακοή στη διοικούσα Εκκλησία, εμείς λέμε υπακοή στην Αγία Εκκλησία - Όποιος κάνει στα θέματα πίστεως, αντίθετα με τις Οικουμενικές Συνόδους, είναι στην αίρεση – γιόγκα, διαλογισμός, ανατολικές θρησκείες είναι ξένα – Γινόμαστε όργανα της Νέας Εποχής και δεν το ξέρουμε– Πνευματική ζωή, προσευχή και όχι  θετική σκέψη – πώς θα είναι ο Αντίχριστος – γιατί τα παιδιά μας φέρονται σαν δαιμονισμένα – π.Αντώνιος Αλεβιζόπουλος και π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης για τη Νέα Εποχή – Βασικά στοιχεία της Νέας Εποχής -Πατριάρχες και Μητροπολίτες συμφωνούν ότι αλήθεια υπάρχει και σε άλλες θρησκείες! – Μη φοβάστε τις ασθένειες της Νέας Εποχής – Προβολή της Νέας Εποχής από ΜΜΕ, καλλιτέχνες κλπ – Γκουρού κάνουν προσηλυτισμό σε πόλεις μας παρά το ότι αυτό αντίκειται στο νόμο.

"1η Μαχητική Ομιλία", Τετάρτη 15-10-2014

Στην παρούσα ανάρτηση παρακολουθούμε το Α΄ μέρος της ομιλίας του π. Νικολάου Μανώλη για τη Νέα Εποχή.

Εφιστά την προσοχή μας και επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο που εισβάλλει με πολλούς τρόπους, με πολλά μέσα στα σπίτια μας.

Πέφτουμε στις παγίδες του διαβόλου και θα δώσουμε λόγο για όλες αυτές τις ανοησίες που κάνουμε, θεωρούμε ίσως «αθώες» αλλά αλλοιώνουν την χριστιανική μας πίστη.
Μας δίνει στη συνέχεια ορισμένα στοιχεία για το φαινόμενο αυτό της Νέας Εποχής, που δεν γνωρίζουμε και που θα είναι κριτήριο για τη σωτηρία μας, η συμμετοχή μας ή όχι σε αυτό.

Ακόμα και οι ιερείς μας είναι μπερδεμένοι και δεν βλέπουν τον Αντίχριστο που κρύβεται πίσω από τις πράξεις των οικουμενιστών.

Μας ομιλεί περί της απαίτησης των οικουμενιστών για υπακοή στην διοικούσα Εκκλησία ενώ οφείλουμε υπακοή στην Αγία Εκκλησία μας και στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων.

Μας λέει για τις ύπουλες μεθόδους της νέας εποχής να προωθούν και να επιβάλλουν αυτά που θέλουν και παράλληλα να «εξαφανίζουν» αντίθετες φωνές.

Μας λέγει o π. Νικόλαος ότι ο διαλογισμός δεν είναι διδασκαλία των Αγίων Πατέρων μας.

Μας περιγράφει πώς οι παλαιοί χριστιανοί κατάφερναν με προσευχές και γονυκλισίες να κατεβάσουν τον ουρανό στο κελλάκι τους, στο φτωχικό σπιτάκι τους.

Όχι με ξένες θρησκείες αλλά με την αγία ευχή το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» και με τα γόνατα και τα δάχτυλα των χεριών αλλοιωμένα από τις μετάνοιες.

Ενώ σήμερα οι σύγχρονοι χριστιανοί κάνουν φίτνες γιόγκα, αναπνοές είναι μέτοχοι της γκουρουιστικής ινδουιστικής θρησκείας και δεν το ξέρουνε.

Στη γιόγκα δε θα αναφερθεί ο π.Νικόλαος εκτενώς σε ιδιαίτερη ομιλία του.
Επίσης μας περιγράφει τα χαρακτηριστικά του Αντίχριστου και πως θα έρθει να κυβερνήσει.
Πώς εδώ και χρόνια συστηματικά μεταβάλλει τα παιδιά μας σε όργανα της νέας εποχής και δεσμεύει την ψυχή τους.

Μας διαβάζει στη συνέχεια την άποψη του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, του αντιαιρετικού και ομολογητή γέροντα της Εκκλησίας μας που αντιστάθηκε στον οικουμενισμό σε μια δύσκολη εποχή.

Μας μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ιερείς μας στο εξωτερικό που ζούνε τρομοκρατημένοι από τους οικουμενιστές ιεράρχες και ακολούθως μας διαβάζει ένα κατατοπιστικότατο κείμενο του μοναχού Αρσενίου Βλιαγκόφτη σχετικά με τη Νέα Εποχή, τα «σημάδια» της στη ζωή μας, τις ρίζες της, τα βασικά στοιχεία της διδασκαλίας της, τους στόχους της.
Από όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται για τη νέα εποχή προκύπτει ο αντιχριστιανικός χαρακτήρας της και ότι βασικός στόχος της είναι η παγκόσμια κυριαρχία, που αποτελεί όνειρο του Σιωνισμού.

Δεν είναι καθόλου «νέα», είναι το αρχαίο εωσφορικό ψέμα, ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του Θεός και τελικώς η Νέα Εποχή δεν είναι πηγαία αναζήτηση ανθρώπων και κοινωνιών αλλά σχεδιάζεται και επιβάλλεται έξωθεν.

Η Νέα Εποχή υποστηρίζει ότι όλοι οι δρόμοι, όλες οι θρησκείες, οδηγούν στην Αλήθεια.

Υπάρχουν Πατριάρχες που το πιστεύουνε αυτό.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο π. Νικόλαος τη συμμετοχή ορθοδόξων ιεραρχών σε μυστικιστικές τελετές, όπως στο χορό των δερβίσηδων που είναι δαιμονισμός.

Στο σημείο αυτό μας προειδοποιεί ότι σε τέτοιες τελετές (όπως και στην περίπτωση των αναστενάρηδων) δαιμονίζονται και οι συμμετέχοντες και αυτοί που παρακολουθούν, και να προσέχουμε να μη παραβρισκόμαστε ούτε σαν τουρίστες!

Ακόμη μας ενθαρρύνει να μη φοβόμαστε τις ασθένειες της Νέας Εποχής, όπως ο ιός Έμπολα, γιατί η ζωή μας είναι εξαρτημένη από τον Χριστό, Αυτός είναι το Α και το Ω της ζωής μας.

Ας ακούσουμε τις πολύτιμες συμβουλές και προτροπές του για να προφυλαχθούμε εμείς και τα παιδιά μας από τη Νέα Εποχή και ας κρατηθούμε από την ευχή του να μπούμε όλοι μας σε έναν αγώνα δυνατό της πίστης και της ομολογίας, ακούραστα και να μην αδρανούμε. Αμήν!

Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της Ομιλίας του πατρός Νικολάου Μανώλη και στη συνέχεια το σχετικό Βίντεο, ευχόμενοι στους φίλους μας, ψυχική ωφέλεια και την βοήθεια εξ’ ύψους!

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Νέα Εποχή (Α΄) [ΚΕΙΜΕΝΟ 2014]
Εύχομαι σε όλους μας να μπούμε σ’έναν αγώνα δυνατό, της πίστης και της ομολογίας, ακούραστα. Μην κουράζεστε! Μην αδρανείτε! Θα μπω τώρα στο θέμα. Το θέμα το οποίο θα το κάνω σε δυό μέρη και που σας απασχολεί όλους.
Προσέξτε γυναίκες αν εσείς ξεματιάζετε ή βλέπετε τον καφέ ή πιάνετε το χέρι του αλλουνού και του λέτε το μέλλον ή διαβάζετε ζώδια. Προσέξτε! Αν το κάνετε αυτό ή μέσα στο σπίτι σας υπάρχουνε άνθρωποι που το κάνουνε αυτό, και που χαλβαδιάζετε στην τηλεόραση όταν βγαίνουνε αυτές που λένε τα ζώδια, να δείτε το μέλλον, τότε έχετε ανοίξει την πόρτα, στη Νέα Εποχή, που εισβάλλει στο σπίτι σας με τα τσαρούχια.
Και θα δώσουμε λόγο στο Θεό για όλες αυτές τις ανοησίες που κάνουμε. Είναι καθαρά, μέσα της Νέας Εποχής, της τρομερής αυτής λύσσας του διαβόλου που έχει απλώσει τα όπλα του και τις παγίδες του στον κόσμο, για να μας αλλοιώσουν το φρόνημα το ορθόδοξο, τη χριστιανική μας πίστη.
Ξέρετε ότι τα παιδιά μας σήμερα, τα περισσότερα, βγαίνουνε ρομποτάκια, έτοιμα όργανα της νέας εποχής, από τα παιδικά έργα που βλέπουν και που διαβάζουν, που βλέπουν στην τηλεόραση και που διαβάζουν στα περιοδικά.
Ήδη ξεκίνησαν να γίνονται μηχανικά όντα, άβουλα της Νέας Εποχής, που προσπαθούμε με χίλιους κόπους να τα ξυπνήσουμε, να μη γίνουν πρόβατα. Να μη γίνουν πρόβατα. Όχι, δεν φταίνε οι ραντισμοί. Μας ραντίζουν, μας κάνουν, δεν φταίνε αυτά. Φταίνε αυτά που έχουμε στο σπίτι μας μέσα. Θα σας διαβάσω τώρα σχετικά πράγματα για ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζετε και που πονάει και που θα είναι κριτήριο για τη σωτηρία μας. Η συμμετοχή μας σε αυτό ή όχι. Θα είναι κριτήριο στην εποχή που ζούμε. Είναι το φαινόμενο της Νέας Εποχής. Δεν είναι τωρινό, ξεκίνησε το 2001 η Νέα Εποχή αλλά συνεχίζεται και δραστηριοποιούντα τώρα όλα τα όργανα του διαβόλου για να χαράξουν την πορεία προς τον ερχομό του Αντιχρίστου.
Ο Αντίχριστος, μη σας κοροϊδεύει ο διάβολος και οι νεωτεριστές μεταπατερικοί θεολόγοι, ο Αντίχριστος θα είναι υπαρκτό πρόσωπο. Αριθμός ανθρώπου είναι το 666, το χξστ΄ αγιογραφικά, αριθμός ανθρώπου θα είναι. Δεν λέμε εμείς σαν τους ιεχωβάδες ότι το τέλος του κόσμου θα γίνει τώρα ή μετά, αλλά οπωσδήποτε τα χρόνια που ζούμε είναι προάγγελοι και πρόδρομοι του Αντιχρίστου.
Ο Αντίχριστος και τώρα να ερχότανε, να σας το πω έτσι εγώ, και τώρα να έρθει ο Αντίχριστος, θα βρει έτοιμη, στρωμένη τη γη και θα τον υποδεχτούνε όλοι. Και θα τον υποδεχτούμε και χριστιανοί όντες εμείς. Μη σας πω, δεν θα μιλήσω σήμερα για την ιεραρχία, δε θα πω για την ιεραρχία, αλλά πολλοί από τους ιερείς μας, από μας τους ιδίους, είμαστε μπερδεμένοι. Δεν βλέπουμε τον Αντίχριστο που κρύβεται πίσω από τις πράξεις των οικουμενιστών και νομίζουμε πως δεν πρέπει να ελέγξουμε τις πράξεις τους και να κλείσουμε το στοματάκι τους. Μας θέλει πρόβατα η Νέα Εποχή. Άβουλα όντα. Πως θέλουν οι μεγάλες δυνάμεις να έχουν οι μεγάλοι κυβερνήτες στις ομιλίες που κάνουνε, έχουνε τους μπράβους. Που αν κανείς πάει να πει κάτι το αντίθετο, όλοι θέλουμε στο τέλος να μας ρωτήσετε κάτι. Αλλά αν καμιά ερώτηση είναι αντίθετη, όλους μας πονάει. Εκείνους, βάζουν μπράβους εκείνοι και πάνε και πλακώνουν δημοσιογράφους και κόσμο όταν ρωτήσουν κάτι αντίθετο, κάτι έξω από το σύστημα, και τον μπαγλαρώνουν και τον εξαφανίζουνε. Και δεν ξέρουμε, μπορεί να μη τον ξαναβρούμε. Είναι βάσανο αυτό. Είναι όργανα της Νέας Εποχής, μάλλον μέθοδος της Νέας Εποχής, να μας λένε σήμερα οι μεγάλοι ιεράρχες και ιερείς, αρχιμανδρίτες και θεολόγοι, να κλείσουμε το στόμα μας και να μιλάμε μόνο για την υπακοή στην Εκκλησία. Όταν λένε υπακοή στην Εκκλησία εννοούν στη διοικούσα Εκκλησία. Εμείς όταν λέμε υπακοή στην Εκκλησία, λέμε στην Αγία Εκκλησία των Αγίων Πατέρων, των Οικουμενικών Συνόδων. Όποιος κάνει στα θέματα πίστεως, αντίθετα με τις Οικουμενικές Συνόδους, είναι στην αίρεση. Είναι οικουμενιστής και πιο πέρα από ‘κει. Είναι στην αίρεση. Και αυτός που δημόσια εκφέρει λόγο αιρετικό, οικουμενιστικό, θα δεχτεί και την κριτική τη δημόσια. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, μας επιβάλλει να μιλάμε όχι λέει μόνο οι κληρικοί, όχι μόνο οι μοναχοί, αλλά και οι λαϊκοί που αντιδρούν στην αίρεση. Να μιλάμε. Βέβαια το θέμα αυτό έχει πτυχές που τις έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια πολύ. Έχουμε όμως συγκεντρωτική εικόνα πια των πραγμάτων.
Σήμερα θα μιλήσω για τη Νέα Εποχή, που δυστυχώς την κουβαλάμε και πάνω μας, πολλές φορές τη φοράμε και την τρώμε. Ξέρετε πόσος νέος κόσμος σήμερα, γιατί εκεί θα καταλήξω, στη μεγάλη ομιλία για τη γιόγκα, που θα την κάνουμε τον επόμενο μήνα, ξέρετε πόσος κόσμος σήμερα ασχολείται με τη γιόγκα; Με τη γιόγκα; Ξέρετε πόσοι; Χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη μέσα εδώ, ασχολούνται με τη γιόγκα. Έγινε και ένα μεγάλο, μια μεγάλη εκδήλωση, επίδειξη γιόγκα στην παραλία, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από κάτω,  στην παραλία, επίδειξη γιόγκας και πήγε πάρα πολύς κόσμος να παρακολουθήσει αυτή την εκδήλωση. Και όλοι αυτοί τι μάθανε; Αυτό που κάνουνε στο σπίτι τους.
Οι Πατέρες οι Άγιοι, η Άγια Εκκλησία μας, μάς έμαθε εμάς όχι τον διαλογισμό. Μας έμαθε την πνευματική ζωή που μεταφράζεται με τον κανόνα προσευχής. Ξέρετε εμείς τι κάνουμε στα σπίτια μας οι χριστιανοί; Και τι κάνουν οι σύγχρονοι; Οι παλαιοί χριστιανοί τι κάνανε; Κάνανε στα σπίτια τους μετάνοιες. Γονυκλισίες. Τα γόνατα και το κεφάλι χτυπούσαν κάτω στο πάτωμα. Γονυκλισίες. «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» και κάτω, πρησμένα τα γόνατα, τα δάχτυλα των χεριών αλλοιωμένα από τις μετάνοιες. Οι μανάδες, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, οι άγιοι γεροντάδες μας, οι πρόγονοί μας, αυτήν ήτανε η προσπάθεια που κάνανε, να φέρουνε και κατεβάζανε, και καταφέρνανε να κατεβάσουνε τον ουρανό στο κελλάκι τους, στο σπιτάκι τους, στο φτωχικό σπίτι τους. Τώρα οι νέες μητέρες και οι νέοι πατεράδες, κάνουνε φίτνες γιόγκα και πιλάτες. Κάνουνε αναπνοές, γυμναστική με αναπνοές και είναι όργανα της ολιστικής θεώρησης των πραγμάτων, της συγκριτιστικής εποχής, είναι μέτοχοι της γκουρουιστικής ινδουιστικής θρησκείας και δεν το ξέρουνε. Και δεν το ξέρουνε. Καταλύουνε την θρησκεία των Πατέρων και αγκαλιάζουνε τις ανατολικές θρησκείες του Αντίχριστου.
Ο Αντίχριστος θα έρθει με τους εξής τρόπους: Ο Αντίχριστος θα είναι –σας το έχω πει- οικουμενιστής, ομοφυλόφιλος, μασόνος, συγκριτιστής, της Νέας Εποχής αρχηγός φυσικά και όλων των θρησκευμάτων το συνοθύλευμα, αυτός θα είναι ο αρχηγός. Θα είναι οικουμενιστής, ομοφυλόφιλος, μασόνος, αυτά δεν πρόκειται να μην είναι, θα είναι οπωσδήποτε και θα είναι και αρχηγός της συγκριτιστικής θρησκείας της Νέας Εποχής που η Νέα Εποχή μπαίνει στα σπίτια μας με τις τροφές που μας δίνουν, με τα ρούχα που φοράμε, με τα παπούτσια που μας δίνουν, με τα γυαλιά που φοράμε, αν ανοίξουμε τα ντουλάπια μας έχουμε τα περισσότερα από τα προϊόντα που αγοράζουμε, είναι από εταιρείες οι οποίες ενισχύουν οικονομικά οργανώσεις γκουρουιστικής και ανατολικών θρησκειών υφής.
Δεν υπάρχουν παιδιά που να μην έχουν μάθει τον Χάρι Πότερ, που είναι φυσικά ένα εργαλείο στα χέρια αυτών των ανθρώπων για να δεσμεύσουν την ψυχή, αιώνια, την ψυχή των ανθρώπων, των παιδιών μας. Σήμερα παραπονιόμαστε γιατί τα παιδιά μας φέρονται σαν δαιμονισμένα. Ε, όχι, μην παραπονιόμαστε. Όταν τα παιδιά μας 15 ώρες το 24ωρο είναι μπροστά στο κομπιούτερ θα αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Ξέρετε τι κάνουν τα παιδιά σας στα κομπιούτερ; Δεν το ξέρετε. Δεν το ξέρετε! Γίνονται όργανα της Νέας Εποχής. Γίνονται άβουλα όντα, βλαμμένα, που δεν μπορούν να αναπτύξουν μια ολόκληρη πρόταση. Δεν μπορούν να πουν μια άποψη. Τα περισσότερα παιδιά δεν ξέρουν να εκφράζουν λόγο. Και είναι πραγματικά τέτοια όργανα της Νέας Εποχής.
Αυτό που σας λέω είναι μια μικρή εισαγωγή σε ένα τεράστιο θέμα. Για να καταλάβετε όμως πλήρως ποιά είναι η Νέα Εποχή και για ν’αφήσω και χρόνο για να συζητήσουμε, θα σας διαβάσω, συνήθως  σ’αυτό το κομμάτι της ομιλίας θα μιλάμε και θα φέρνουμε εδώ σε γνώσιν σας και θα σας κοινοποιώ την άποψη του μεγάλου, μακαριστού πατρός Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, του αντιαιρετικού και ομολογητή απολογητού της Εκκλησίας μας αυτού γέροντα, που έδωσε ματς για την Ορθοδοξία σε μια δύσκολη εποχή που ο οικουμενισμός τον έκανε πάρα πολύ κόρτε. Κόρτε τον έκανε. Τον έκανε κόρτε. Λουλουδάκια του πήγαιναν, χρήματα τον πρόσφεραν, θέσεις τον πρόσφεραν, για τη φιλοδοξία, για να τον κάνουνε πάρα πολλά πράγματα, να τον ανεβάσουν κι αντιστάθηκε ο π. Αντώνιος. Ο Θεός να τον αγιάσει αυτόν τον άνθρωπο γι’ αυτά που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη σ’ εμάς. Ο πατήρ Αντώνιος, και αυτός ο σύγχρονος πατήρ, μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, ο οποίος δίνει ματς για τη Νέα Εποχή. Συγκεκριμένα επειδή ξέρω τα πνευματικά μου παιδιά και πολλούς από σας που δεν γνωρίζετε την Νέα Εποχή, θα σας διαβάσω σήμερα ένα μικρό κειμενάκι του πατρός Αρσενίου από την Παρακαταθήκη, απ’ το αγωνιστικό αυτό περιοδικό την πήρα αυτή την επιστολή, αυτό το άρθρο –Νίκο μετά αμέσως θα ρωτήσεις αυτό που θέλεις- θα σας το διαβάσω αυτό και θα ενημερωθείτε με απλά λόγια τι είναι Νέα Εποχή και μετά θα ανοίξουμε το μεγάλο κεφάλαιο της γιόγκα. Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ διότι από μικρός ασχολήθηκα με το καράτε και μπλεκόμενος στα γρανάζια αυτά, της νεοεποχίτικης διδασκαλίας πολεμικών τεχνών, με πολύ ενδιαφέρον, ήμουνα και θεωρητικός, διάβαζα, αυτά με ωφέλησαν γιατί ξέρω πράγματα και μπορώ να αντιμετωπίσω και να βοηθήσω ανθρώπους πάνω σ’ αυτό το χώρο.
Θα ανοίξω το κεφάλαιο γιόγκα για να ενημερώσω μέσα από το βίντεο, εσάς και όλους τους ανθρώπους που έχουνε ερωτήματα και δεν έχουν απαντήσεις. Δεν έχουν απαντήσεις. Και καλώ όσους θέλουν απαντήσεις, ας έρθουνε κοντά μας για να ενημερωθούνε. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας. Σας το λέω, δεν κοιμάμαι τα βράδυα, από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί είμαι στο skype. Τι να κάνω, έχω μπλέξει τώρα, γιατί με παίρνουν και παπάδες απ’ το εξωτερικό, ιερείς οι οποίοι ζούνε τρομοκρατημένοι από τους οικουμενιστές ιεράρχες και δεν ξέρουν οι άνθρωποι τι να κάνουνε και βρίσκουν ένα καταφύγιο στο πρόσωπό μου. Με μαθαίνουν τώρα εφόσον έγινα πασίγνωστος από το ίντερνετ. Και δίνω περιθώριο με mail, με facebook, με twitter, με internet, με οτιδήποτε, όλοι να παίρνουνε κάποιες απαντήσεις πάνω σ’ αυτά τα θέματα και κάποιες κατευθύνσεις. Κυρίως, δεν απαντώ εγώ, τους κατευθύνω όμως σε ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν ακόμα και στις πόλεις τους και στις περιοχές τους.
Λοιπόν, να μάθετε πάνω σ’αυτά τα θέματα σχετικά, θα σας διαβάσω αυτό και θα τελειώσουμε με αυτό:
Υπάρχει η χαρακτηριστική φράση του πατρός Αντωνίου του Αλεβιζόπουλου που την κατέβασα από το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο, το ιστολόγιο:
«Η Νέα Εποχή θέλει όχι ν’αδειάσουνε οι Εκκλησίες αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους που θα έχουν αλλοιωμένο το φρόνημα και την ορθόδοξο πίστη. Διαστρέφουν την ιστορία και προσπαθούν να δυσφημήσουν τον Χριστιανισμό σαν εποχή περιορισμού και στενότητας. Σ’αυτήν κυριαρχούσαν οι εντολές, ο έλεγχος των Ιερέων, η δίωξη των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, η εποχή των πολέμων, της αποικιοκρατίας, της καταστροφής της φύσης»
Η αλήθεια για την λεγόμενη «Νέα Εποχή»
Του Μοναχού Αρσένιου Βλιαγκόφτη.
(Θα προσπαθήσουμε, τον πατέρα Αρσένιο, όπως φέραμε πέρυσι τον πατέρα Θεόδωρο, να φέρουμε και τον π.Αρσένιο εδώ, βέβαια τώρα θα δούμε αν, θα δούμε, θα δούμε, θα μας μιλήσει εκείνος γι’αυτό το θέμα).
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε να γίνεται λόγος για «Νέα Εποχή». Όλο και περισσότερο βλέπουμε να χρησιμοποιείται το ουράνιο τόξο (το βλέπετε και σε πολιτικά κόμματα το ουράνιο τόξο και σε gay pride το βλέπουμε το ουράνιο τόξο. Όλα αυτά είναι συνδεδεμένα), την πυραμίδα (βλέπουμε), τον αριθμό 666 (πάρα πολύ πλέον, μη ξεχνάτε ότι το www. τάδε gr ή com, το www είναι ο αριθμός 666. Ναι, δεν το ξέρετε αυτό; Ναι είναι ο αριθμός 666, δεν το λέω εγώ αυτό), ο αριθμός 666, η πεντάλφα, αγαπημένα σύμβολα όλα αυτά της «Νέας Εποχής». Ακούμε επίσης να γίνεται πολύς λόγος για Παγκοσμιοποίηση και για μια ΝέαΤάξη Πραγμάτων. Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μια χρυσή εποχή καθολικής ευτυχίας, ή, μήπως, άραγε κάτι μας κρύβουν;
Οι ρίζες της «Νέας Εποχής» στην αστρολογία και τον αποκρυφισμό
Η λεγομένη Νέα Εποχή βασίζεται σε μια παλαιά σκέψη που συναντάται σε εξωχριστιανικές θρησκείες. Πρόκειται για μια άποψη της αστρολογίας, ότι δήθεν κάθε 2.000 περίπου χρόνια εισέρχεται η ανθρωπότητα σε μια Νέα Εποχή. Η προηγούμενη ήταν -μας λένε- η Εποχή των Ιχθύων, η εποχή του Χριστιανισμού. Τώρα (αφού πέρασαν τα 2.000 χρόνια) εισερχόμεθα -λένε- στη Νέα Εποχή , στην Εποχή του Υδροχόου, μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας, θα έρθουν νέες αλήθειες, θα τις φέρει ο «μεσσίας» ή ο Χριστός της Νέας Εποχής, δηλαδή, ο Αντίχριστος. Και μόνον αυτά, βέβαια, αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι η λεγομένη Νέα Εποχή είναι αντίθετη και ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξο πίστη μας. Τι είναι η «Νέα Εποχή»; Είναι ένα «αόρατο δίκτυο»  παραθρησκευτικών οργανώσεων σ’ όλο τον κόσμο. Οργανώσεις ινδουιστικές, βουδιστικές, γκουρουιστικές, νεογνωστικές, ψυχολατρείες, «θετική σκέψη», μασονία, θεοσοφία, νεοειδωλολατρία, νεοσατανισμός, μαγεία, αστρολογία, υπνωτισμός, πνευματισμός, σουφισμός, «εναλλακτικές θεραπείες», «πολεμικές τέχνες της Ανατολής» κ.ά.
Τον σκληρό πυρήνα της Νέας Εποχής αποτελούν ολοκληρωτικού χαρακτήρας ομάδες, που αποκρύπτουν τους πραγματικούς των σκοπούς και δρουν πίσω από ένα παραπλανητικό προσωπείο. Όλες αυτές τις Οργανώσεις ενώνουν οι κοινοί στόχοι και η κοινή αντίληψη για τον θεό, τον άνθρωπο και τον κόσμο, την οποία αντλούν από τις ανατολικές θρησκείες και τον αποκρυφισμό.
Τι πιστεύει η «Νέα Εποχή»;
(Για να δούμε τι πιστεύει η «Νέα Εποχή»;) Βασικά στοιχεία της διδασκαλίας της Νέας Εποχής είναι η πίστη σε απρόσωπο θεό (σ’έναν απρόσωπο θεό, δεν λένε ο Χριστός, δεν λένε η Αγία Τριάδα, δεν λένε Αλλάχ, δεν λένε Βούδας, δεν λένε Κομφούκιος, δεν λένε Ήλιος, απρόσωπο θεό), σ’έναν απρόσωπο θεό, στο «νόμο» του κάρμα και των μετενσαρκώσεων, και στη δυνατότητα της μετεξελίξεως του ανθρώπου σε κατ’ ουσίαν θεό με τις δικές του μόνο δυνάμεις και με τη βοήθεια και χρήση του «διαλογισμού». Αυτήν είναι η Νέα Εποχή, η διδασκαλία της.
Κεντρική θέση στη διδασκαλία της Νέας Εποχής έχει ο απόλυτος πανθεϊστικός μονισμός («Εν το παν» ότι το όλο, το παν, είναι ένα, της θεοσοφίας – «ολιστικό μοντέλο»). Πιστεύουν επίσης ότι μέσα μας έχουμε «απόκρυφες δυνάμεις» και ότι η Γη είναι εμψυχωμένη (η «Γαία»), ότι δηλαδή έχει ψυχή η Γη. Όλα αυτά είναι επιδράσεις των ανατολικών θρησκειών (βουδισμού - ινδουισμού) μέσω της Μασονίας και της Θεοσοφίας. Το μήνυμά τους συνοψίζεται στο μεγάλο εωσφορικό ψέμα, ότι, δηλαδή, ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός και δεν χρειάζεται τον Θεό για να σωθεί.
Τα μηνύματα της Νέας Εποχής και κυρίως το τρίπτυχο: σεξ, βία και εξοικείωση με τη μαγεία και το δαιμονικό στοιχείο, διοχετεύονται κυρίως από τα Μ.Μ.Ε., τη μουσική (κυρίως τη ροκ), τις λεγόμενες πολεμικές τέχνες της Ανατολής, τις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες, τα «παιδικά» παιχνίδια κ.ά. Έτσι με αυτόν τον τρόπο διοχετεύεται η Νέα Εποχή διοχετεύεται στον κόσμο.
Η Νέα Εποχή καλλιεργεί τη σύγχυση χρησιμοποιώντας όρους όπως Χριστός, προσευχή, αγάπη, ελευθερία, με άλλο νόημα όμως, και μάλιστα πολλές φορές αντίστροφο αυτού που δίνουμε εμείς οι χριστιανοί όταν χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις.
Στόχοι της «Νέας Εποχής»
Αυτοί που κατευθύνουν την κίνηση της Νέας Εποχής έχουν δύο βασικούς στόχους:
1) Την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, με κατάληξη την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης (θυμηθείτε τις δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου περί παγκόσμιας κυβέρνησης, τι είπα, συγνώμη, του Γιώργου, Θεός σχωρέσοι τον Ανδρέα, του Γιώργου, ναι) με επικεφαλής, παγκόσμια κυβέρνηση με επικεφαλής ένα παγκόσμιο κυβερνήτη (δικτάτορα), τον αναμενόμενο από αυτούς «μεσσία» της Νέας Εποχής, εμείς ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός ο δικτάτορας ο παγκόσμιος.
2) Την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο. Όχι σε πολιτικοοικονομικό μόνο αλλά και σε θρησκευτικό επίπεδο. Δηλαδή τη δημιουργία μιας νέας παγκοσμίας θρησκείας ή πανθρησκείας, η οποία θα προκύψει από την συνένωση όλων των γνωστών θρησκειών. Γι’ αυτό και βλέπουμε να βάζουν όλες τις θρησκείες να συζητούν μεταξύ τους για να βρουν αυτά που τις «ενώνουν». (Έτσι δεν γίνεται; Σήμερα συνεχώς γίνονται διάφορα συνέδρια και τελετές για να δουν τι τους ενώνει). Είναι ο Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός συγκρητισμός.
Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για μια δαιμονική επιδίωξη. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός λέγει κατηγορηματικά: «Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή» (Ιω. 14, 6). Κανένας άλλος. Αντιθέτως, η Νέα Εποχή υποστηρίζει ότι όλοι οι δρόμοι, όλες οι θρησκείες, οδηγούν στην Αλήθεια.  (Υπάρχουν σήμερα Πατριάρχες που αυτό πιστεύουνε. Και το λένε, το λένε ελεύθερα ότι δεν είναι μόνο η πίστη μας, στην πίστη μας υπάρχει ένα μέρος της αλήθειας. Υπάρχουνε Πατριάρχες, μεγάλοι, τρανοί, πολύ μεγάλοι, οι οποίοι λένε ότι υπάρχουν αλήθειες, ένα μέρος της αλήθειας είναι στον παπισμό, οπωσδήποτε στον μουσουλμανισμό, το λένε, κι όταν πηγαίνουν και συναντιώνται με τους μουσουλμάνους και συμμετέχουνε στη μυστικιστική τελετή των δερβίσηδων. Δερβίσηδες είναι αυτοί  που φορούν κάτι μακρυά ράσα άσπρα και γυρίζουν έτσι. Και παθαίνουνε μύηση, με τις χατζάρες και κάνουν έτσι και με τα χέρια τους που κάνουν κάτι τέτοια και γυρίζουνε. Και είναι από κάτω κάποιοι Μητροπολίτες και Πατριάρχες και συμμετέχουν στη μυστικιστική αυτή τελετή. Ήρθαν εδώ, στην Μονή Λαζαριστών που λένε και συμμετείχανε όλος ο πνευματικός κόσμος της πόλης μας. Άντε να πούμε για τον Δήμαρχο, δεν πειράζει, για τους Δημάρχους δεν μας πειράζει, τους ξέρουμε. Τώρα θα μάθουμε ότι είναι με τους δερβίσηδες ένα, κολλητάρια; Αλλά να δούμε και άλλους πνευματικούς ανθρώπους μες τα μαύρα ντυμένους; Να συμμετέχουν στις μυστικιστικές τελετές; Προσκυνούνε τον μουσουλμανισμό).
π. Νικόλαος: Ναι, παρακαλώ.
Ακροατ. 1: Ευλόγησον. Αυτό που οργανώσανε στη Μονή Λαζαριστών και σε άλλα τέτοια, μας είχε πει ο κ.Χειλαδάκης που είναι τουρκολόγος και ξέρει, είναι θεατρικό δρώμενο. Βέβαια η κίνηση από πλευράς μας ας πούμε, σίγουρα είναι…
π. Νικόλαος: Ε, καλά ναι θεατρικό δρώμενο είναι…
Ακροατ. 1: …αλλά μας είχε δείξει ένα βίντεο σε μια άλλη εκδήλωση ότι οι δερβίσηδες δεν γυρνοβολάνε έτσι θεατρικά. Δαιμονίζονται κυριολεκτικά μετά από κάποιες κινήσεις…
π. Νικόλαος: Μισό λεπτό, αν ανοίξεις στο YouTube το βίντεο, το ιφτάρ που έγινε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη, έχει τους δερβίσηδες, όχι μόνο γίνανε όπως παθαίνουνε οι αναστενάρηδες, αυτό το ομολογούν οι ίδιοι. Τα δάκρυά τους τρέχουν από δω, να έχουν πάθει έκσταση –σ’ ευχαριστώ παπαδιά- να έχουν πάθει έκσταση και όχι μόνο αυτοί, και πολλοί από τους συμμετέχοντες από αυτούς που παρακολουθούν από κάτω διότι και στους αναστενάρηδες δεν παθαίνουν έκσταση μόνο αυτοί που μπαίνουν στα κάρβουνα, κι αυτοί που είναι από γύρω – γύρω παθαίνουν έκσταση και αλλοιώνονται. Γι’ αυτό σας λέγω αυτοί που είστε στον Λαγκαδά και σε άλλα μέρη μην πηγαίνετε. Ούτε και για τουρισμό.
Ακροατ. 2: Δαιμονισμός, να το λέμε
π.Νικόλαος: Είναι δαιμονισμός. Ναι. Μη πάτε. Δαιμονίζονται και οι συμμετέχοντες εκεί. Κι είναι ντροπή να πηγαίνουνε οι ιερείς, οι ιερωμένοι σ’ αυτά.
Όσοι υποστηρίζουν -όπως π.χ. εμείς οι Ορθόδοξοι- ότι μόνον η δική τους πίστη είναι η αληθινή και σώζει τον άνθρωπο, αυτοί θεωρούνται «κολλημένοι στην παλιά εποχή», θεωρούνται εχθροί της Νέας Εποχής και συκοφαντούνται ως φανατικοί, μισαλλόδοξοι, ρατσιστές, φονταμενταλιστές κ.ο.κ.
Ο Χριστός -λένε οι κήρυκες της Νέας Εποχής - ήταν ένας από τους πολλούς μύστες και διδασκάλους της ανθρωπότητας. Ήταν ένας άνθρωπος που με τις δικές του δυνάμεις ανέβηκε ψηλά. (Έτσι λένε. Αγωνίστηκε όπως έκανε ο Βούδας, ο Κομφούκιος, έτσι κι ο Χριστός).
Από όσα είπαμε παραπάνω (συνεχίζει ο π.Αρσένιος), φαίνεται καθαρά ο αντιχριστιανικός χαρακτήρας της Νέας Εποχής Φαίνεται, επίσης, ότι ο βασικός στόχος της Νέας Εποχής είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Αυτός ήταν και είναι ο βασικός στόχος και το σχέδιο των λεγομένων μυστικών εταιρειών όπως η μασονία, η Θεοσοφία, οι Ιλουμινάτοι (πεφωτισμένοι), και «λεσχών» όπως η Τριμερής Επιτροπή και η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Αυτός ο ίδιος στόχος, η παγκόσμια δηλαδή κυριαρχία, αποτελεί όνειρο του σιωνισμού. Οι σιωνιστές Εβραίοι περιμένουν ακόμη τον μεσσία. Τον περιμένουν ως εκείνον που θα τους εξασφαλίσει την παγκόσμια πολιτικοοικονομική επικράτηση.
Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, κρίνουν οι σχεδιαστές της Νέας Εποχής, ότι θα πρέπει να επιβληθεί ένα σύστημα απολύτου ελέγχου στην παγκόσμια οικονομία, στο εμπόριο και στη διατροφή. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η πολυσυζητημένη παγκοσμιοποίηση, και όχι την μεγιστοποίηση της ευημερίας όπως διαφημίζουν οι προπαγανδιστές της.
Για να γίνει ο κόσμος απολύτως ελεγχόμενος, σχεδιάζεται η κατάργηση του γνωστού μας χρήματος και η καθιέρωση του λεγομένου πλαστικού χρήματος μέσω των καρτών, να επικρατήσει.
(Και φυσικά την εξέλιξή του τη βλέπουμε ήδη, πού πάει αυτό. Ήθελα να πω εδώ κάτι και για τον Έμπολα. Θα σας πω κάτι. Μη φοβάστε. Η ζωή μας είναι εξαρτημένη απ’το Α και το Ω της ζωής μας, τον Χριστό. Αυτός ξέρει τα πάντα. Κι αυτός ξέρει πότε θα μας πάρει. Το Ω, δεν το καθορίζουμε εμείς, το καθορίζει Εκείνος. Δεν θέλω να δω κανέναν από την αδελφότητά μας να τρομοκρατείται, να φοβάται, να κάνει υπερβολικά πράγματα. Όπως ποτέ στην αδελφότητά μας δεν μαζέψαμε τρόφιμα για τον πόλεμο, ποτέ δεν κάναμε εμβόλια για να προφυλαχτούμε από ειδικές,  αυτές τις αρρώστιες της Νέας Εποχής. Αυτές είναι αρρώστιες της Νέας Εποχής. Θα κάνουμε τα στοιχειώδη και όχι υπερβολικά πράγματα πέρα απ’ τα συνηθισμένα. Αυτά που κάνουμε. Δεν θα χαλάσουμε την ζαχαρένια μας. Συνεχίζουμε πέρα απ’αυτό, από το Έμπολα).
Για να ελεγχθούν και κατασταλούν οι αντιδράσεις που αναμένονται, προωθείται ένα καθεστώς παγκοσμίου αστυνομικού ελέγχου μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και του ηλεκτρονικού φακελώματος. Εδώ εντάσσεται και η Συμφωνία Σένγκεν και ο νόμος 2472/97 για την δήθεν «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Περιορίζεται, με στόχο την παντελή εξαφάνιση, η προσωπική ζωή και ελευθερία. Εφιαλτικά σενάρια μιας κοινωνίας ελεγχομένων ανθρώπων - ρομπότ, σαν αυτή που περιγράφει ο Όργουελ στο γνωστό βιβλίο του «1984», αποτελούν σταθερή επιδίωξη της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Τα πάντα υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση του «Μεγάλου Αδελφού».
Η Τακτική της «Νέας Εποχής»
1) Η Νέα Εποχή για να επικρατήσει σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο χρησιμοποιεί κυρίως δύο τρόπους: α) Αφ’ ενός δρα ως οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει γλώσσες, πολιτισμούς, παραδόσεις, εθνικές ιδιαιτερότητες, προωθώντας τον εξαμερικανισμό των εθνών με την έννοια της υιοθετήσεως των υποπροϊόντων του «αμερικανικού τρόπου ζωής». Προωθεί την υποταγή των εθνών, θέτοντας ουσιαστικά τέλος στην εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Ήδη τα εθνικά κέντρα εξουσίας δεν ελέγχουν πλήρως την οικονομική πολιτική. Είναι υποχρεωμένα να προσαρμόζονται στις επιταγές άλλων διεθνών κέντρων (Θυμηθείτε τις δηλώσεις της πρώην προέδρου της Βουλής, της Ψαρούδα Μπενάκη, τι είχε πει για ένα πράγμα το οποίο ήρθε περίπου πέντε χρόνια αργότερα στην Ελλάδα).
Στο πολιτικό επίπεδο υπονομεύονται πολλοί από τους δημοκρατικούς θεσμούς και εξασθενεί η ισχύς, το κύρος και η αποτελεσματικότητά τους (Δεν έχουμε να πούμε τίποτα σε αυτό, οι θεσμοί όλοι ειδικά, δεν υπάρχουν θεσμοί πια στην Ελλάδα και παντού).
β) Αφ’ ετέρου η Νέα Εποχή καλλιεργεί και οξύνει τις εθνικές αντιπαραθέσεις. (Διαίρει και βασίλευε). Τα δικαιώματα των πραγματικών ή, συνηθέστερα, κατασκευασμένων «μειονοτήτων», εθνικών και θρησκευτικών, είναι ο μοχλός για την ανατροπή της παλαιάς και την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Δόγμα του νέου ΝΑΤΟ είναι ότι η εθνική κυριαρχία μπορεί να παραβιάζεται (από το ΝΑΤΟ) οπουδήποτε στη γη κρίνει αυτό ότι παραβιάζονται δικαιώματα μειονοτήτων! Βλέπετε τι γίνεται στη Συρία και παντού.
2) Η Νέα Εποχή για να επικρατήσει σε θρησκευτικό επίπεδο, για να εγκαθιδρύσει τη δαιμονική της πανθρησκεία, υποστηρίζει ότι τάχα όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο και επιδιώκει να διαβρώσει, να αλώσει δηλαδή εκ των ένδων, τον χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας διεθνώς, μια και οι υπόλοιπες «Εκκλησίες» ή θρησκείες, λίγο-πολύ είναι μέσα στο παιχνίδι της Νέας Εποχής, και μάλιστα με επικεφαλής τον πάπα, επίδοξο θρησκευτικό πλανητάρχη. Οι νεοεποχίτες καλλιεργώντας τη σύγχυση -πλανώντες και πλανώμενοι- συνήθως παρουσιάζονται και ως χριστιανοί! Συγχρόνως, σταδιακώς, κατασυκοφαντούν την Αγία Γραφή.
Στόχος τους δεν είναι να αδειάσουν οι εκκλησίες, αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους που θα έχουν αλλοιωμένο φρόνημα! Παραλλήλως, διοχετεύονται μέσω της διαφημίσεως τέτοια πρότυπα που τείνουν να μεταβάλουν τον άνθρωπο σε ένα ον του οποίου «η ζωή και η κίνηση θα περιορίζεται, όπως ελέχθη, μεταξύ δύο συσκευών της τηλεοράσεως και του ψυγείου (δηλαδή το μόνο που θα κάνουμε είναι, θα κάνουμε γυμναστική,  από την τηλεόραση στο ψυγείο - από την τηλεόραση στο ψυγείο, αυτό). Κατ’ αυτόν τον τρόπον ελέγχεται και κατευθύνεται όλος ο κόσμος» («Χριστ. Σπίθα», φ. 543, Ιούλιος 1977).
Συμπεράσματα
Η λεγομένη Νέα Εποχή δεν είναι καθόλου νέα. Είναι το αρχαίο εωσφορικό ψέμα, ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός. Είναι η παλαιά επιδίωξη των σκοτεινών δυνάμεων, των «μυστικών εταιρειών» για παγκόσμια κυριαρχία. Η Νέα Εποχή δεν αποτελεί πηγαία και ενδογενή αναζήτηση των ανθρώπων και των κοινωνιών. Σχεδιάζεται και επιβάλλεται έξωθεν. (Εδώ τελειώνει η ανάγνωση του κειμένου)
Θα πω το εξής πάνω σε αυτά για να το κλείσω λίγο εδώ από την πλευρά μου. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ, δεν θα ανέχεστε στο σπίτι σας από σας τους ίδιους πρώτα και από τους γύρω σας αυτά που είπα στην αρχή να ξεματιάζεστε ή να ματιάζετε με τις δύο έννοιες ενεργητικής και παθητικής αυτής κατάστασης, να τρέχετε σε μέντιουμ και να συμβουλεύετε για τέτοια πράματα, που αυτά έχουν σχέση με τις ανατολικές θρησκείες, δεν είναι δικά μας και δεν θα μιλάτε ούτε για πλάκα οι χριστιανοί, για θετική σκέψη. Δεν θα λέτε «να έχουμε όλοι θετική σκέψη να πάει καλά αυτό», να έχουμε θετική σκέψη, να έχουμε θετική σκέψη, όχι. Εμείς τι λέμε; Προσευχή. Εμείς έχουμε προσευχή. Δεν έχουμε θετική σκέψη. Τι θα πει θετική σκέψη; Ότι με τη δύναμη της σκέψης μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν ενώσουμε όλοι τη σκέψη μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς τι λέμε; Θα παρακαλέσουμε τον Θεό. Εκείνος να ενεργήσει. Με τη δύναμή Του. Δίνουμε αυτά που πρέπει στον Θεό. Δεν αναβιβάζουμε τον εαυτό μας στο επίπεδο του Θεού. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί θα το δούμε μπροστά μας στον επόμενο καιρό. Βλέπετε, ξεκίνησαν τώρα τα τελευταία χρόνια με τα motion, με τις θετικές σκέψεις οι τραγουδιστές και οι καλλιτέχνες να τη διαφημίζουνε, να μας τη φέρουνε, και ήδη στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και σε άλλες Μητροπόλεις Αλεξανδρούπολης, και σε άλλες, οι γκουρού κάνουνε παρέλαση μέσα στις πόλεις, όπως γινόταν στις προηγούμενες δεκαετίες στην Αμερική, τώρα γίνεται στις πόλεις μας, στις ορθόδοξες πόλεις. Κάνουνε προσηλυτισμό με αυτόν τον τρόπο. Περπατούνε ενδεδυμένοι με τα γκουρουιστικά τους ενδύματα, χτυπούνε τα χέρια τους και αλαλάζουνε μέσα και προσκαλούνε προς τον Βούδα τους ανθρώπους και αυτό είναι προσηλυτισμός ο οποίος αντίκειται στις νομοθεσίες του κράτους μας. Ναι. Μόνο η επικρατούσα θρησκεία μπορεί να κάνει λιτανεία και να σηκώσει τα ιερά της και τα άγια και να  κάνει αυτό που κάνουμε εμείς στις μεγάλες πανηγύρεις.  Η επικρατούσα θρησκεία που την στηρίζει το σύνταγμα. Καμμία άλλη θρησκεία δεν μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα. Δεν μπορούν σήμερα οι βουδιστές να βγάλουνε τα ιερά τους και τα όσιά τους και να κάνουνε επίδειξη και παρελάσεις εδώ μέσα. Ούτε οι ιεχωβάδες μπορούν να το κάνουν αυτό, ούτε κανένας. Ούτε και οι πεντηκοστιανοί δεν μπορούν να κάνουν που δεν έχουν και πολλά να δείξουν.

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Νέα Εποχή (Α΄) [ΒΙΝΤΕΟ 2014]
Δείτε το Βίντεο και στην εξής διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=CMS6f2G82ME
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Κάθε Τετάρτη, στις 7.00 μμ., ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, υπεύθυνος του πνευματικού, κηρυκτικού και κατηχητικού έργου του Ι. Ναού, ομιλεί στη ανοιχτή σύναξη όλων των ενηλίκων για ένα ανατρεπτικό και αποκαλυπτικό θέμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ή ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!
Η Ομιλία πραγματοποιείται στον χώρο κατηχήσεως (Ιέρωνος 8), έναντι του Ναού, στο στενό δίπλα στο πνευματικό κέντρο (απέναντι από την είσοδο του συσσιτίου).
Είσοδος ελεύθερη.