Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Aποκλειστικό! Μητροπολιτικό Συμβούλιο ή συμβούλιο των παρανόμων;

222.2014_06_30-IMG_3547Βυζαντινό Μουσείο.jpg
Συνταχθέν υπό των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις

Έχουμε καυτό ρεπορτάζ επί του πιεστηρίου, από το κέντρο των εξελίξεων εμβληματικής Μητροπόλεως της Βορείου Ελλάδος. Το μητροπολιτικό συμβούλιό της, πρόσφατα συνεδρίασε με τη συμμετοχή αρχι-οικουμενιστή καθηγητή της Θεολογίας.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν… μόνον ένα:
Η εκδίωξη γνωστού αντιοικουμενιστή κληρικού από τους κόλπους της ιεράς μητρόπολης.

Συσκέπτεται λοιπόν το συμβούλιο και αποφασίζει να δώσει απολυτήριο στον πιο δραστήριο, τον πιο μαχητικό ιερέα της. Αυτός ο παραδοσιακός ιερέας, έχει κατορθώσει με τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα και με την αντιοικουμενιστική και κατηχητική του δράση, να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τις συνειδήσεις του πιστού λαού, κατά του Οικουμενισμού, σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.
Προβλέπουμε πως θα γίνει μεγάλη ταραχή. Γνωρίζουμε τον ιερέα, τον θαυμάζουμε, βλέπουμε τους αγώνες του και τον πονούμε. Αυτός μας καθησυχάζει· εμείς από σεβασμό θα τον αφήσουμε στην ησυχία του· αλλά θα αναλάβουμε τον αγώνα. Ο αγώνας δεν είναι για τον συγκεκριμένο πατέρα μόνο· είναι για την Ορθοδοξία!
Στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται ο καημός μας για την Πίστη. Την Πίστη που ξεπουλούν οι Οικουμενιστές και οι μασόνοι ιεράρχες με τις αισχρές τους πράξεις. Κηρύττουν τον πόλεμο και θα μας βρουν εκεί. Δεν θα τους περάσει… Δεν πολεμούν έναν παπά, πολεμούν την Πίστη, ένα ιδανικό, ένα σύμβολο, την Ορθοδοξία μας!
Αν επιβεβαιωθεί και αυτήν την φορά το ρεπορτάζ μας, τότε θα αναλάβουμε δράση πλήρους διαφωτίσεως του λαού. Έχουμε στη διάθεσή μας όσα στοιχεία χρειάζονται για να καταδείξουμε την άθλια πολιτική που ακολούθησε ο μητροπολίτης του και οι πέριξ αυτού συμβουλάτορές του επί μία ολόκληρη δεκαετία.
Ο φθόνος τους για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του ιερέως, τους θολώνει το μυαλό. Μεταχειρίζονται άθλια μέσα. Τώρα χρησιμοποιούν ένα πολύ ύπουλο τέχνασμα. Με το τελευταίο τους κατασκεύασμα της κατηγορίας του ομαδάρχη, του δημιουργού οπαδών, δηλαδή άβουλων όντων, τον αποκηρύσσουν ως αποσυνάγωγο. Δήθεν ότι έχει κατασκευάσει οπαδούς όχι του Χριστού, αλλά δικούς του, τον κατηγορούν για δημιουργία παρακράτους. Γνωστό το νεοεποχίτικο κόλπο τους. Το μεταχειρίζονται όλες οι σέκτες αλλά και οι μασονικές στοές...
Αυτό, τέλος,  το ξαναγράψαμε. Αποτελεί σωκρατική ειρωνεία να απεργάζονται σχέδια εξόντωσης, τη στιγμή που στην εν λόγω Μητρόπολη, πυκνώνουν πολύ τα μαύρα σύννεφα επερχόμενης Τροϊκανής καταιγίδας, που αναμένεται να την κάνει φύλλο και φτερό... και τα ανήθικα σχέδιά τους φτερό στον άνεμο. Είναι τραγικό στις ημέρες της οικονομικής κρίσης, να αποδειχτούν, οι φιλόπτωχοι και φιλόπατρεις, φοροφυγάδες.