Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ομολογία σοκ του Γερμανίας Αυγουστίνου: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προκάλεσε τη συνάντηση αυτή στη Λέσβο»

«Ξέρουν όλοι πολύ καλά ποιος είναι ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης. Λυπάμαι γι’αυτούς που διαμαρτύρονται στην Ελλάδα».

Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην επικείμενη κοινή επίσκεψη στη Λέσβο του Οικ.Πατριάρχη, του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρουν όλοι πολύ καλά ποιος είναι ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης. Αυτός προκάλεσε τη συνάντηση αυτή. Σήμερα οι Εκκλησίες πρέπει να έχουν διάλογο. Όταν οι Εκκλησίες έχουν διάλογο και συνεργάζονται τότε προσφέρουν τα μέγιστα στην Ενωμένη Ευρώπη κι αυτό κάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο γενικά. Η επίσκεψη του Πάπα έχει τεράστια σημασία και όχι μόνο συμβολική. Το Βατικανό έχει φοβερή ηθική δύναμη. Επιβάλει την άποψή του παντού. Κι αυτή η επίσκεψη μέσω των ΜΜΕ θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο. Λυπάμαι γι’αυτούς που διαμαρτύρονται στην Ελλάδα».
Αναφορικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας, είπε: «Η Εκκλησία στη Γερμανία είναι η τρίτη επίσημη αναγνωρισμένη Εκκλησία στη χώρα και είναι παράγοντας στη χώρα. Ευτυχώς, τελείωσε το έργο της ανοικοδόμησης. Δεν είχαμε τίποτα, τώρα έχουμε τα πάντα. Στη Γερμανία έχουμε το καλύτερο όνομα. Παρά την κρίση στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπάρχει λόμπι. Αν υπάρχει κάτι που είναι ενωμένο, συμπαγές και μπορεί να μιλά με μια φωνή στη γερμανική πλευρά, είναι η Μητρόπολη, η Εκκλησία. Τα άλλα είναι σωματεία και σύλλογοι που δυστυχώς δεν έχουν δύναμη».
Ερωτηθείς για τη γνώμη που έχουν οι Γερμανοί για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος είπε: «Ξέρουν την κατάσταση στην Ελλάδα. Οι τηλεοράσεις δείχνουν φοβερές εικόνες καθημερινά. Εχω ακούσει ότι θέλουν να στείλουν και προσωπικό και αρκετά χρήματα».
Τέλος, αναφορικά με την Ευρώπη και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, δήλωσε: «Η Ενωμένη Ευρώπη είναι μεν ενωμένη, αλλά η εικόνα που δίνουμε είναι μια εικόνα του ρατσισμού. Ο καθένας για τον εαυτό του. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Όταν λέμε Ενωμένη Ευρώπη, δεν μπορεί να μην υπάρχει αλληλεγγύη και βοήθεια. Γνώμη μου είναι πως η Γερμανία θέλει την ενωμένη Ευρώπη. Τα 56 χρόνια που ζω στη χώρα, κι έχω σπουδάσει εδώ, και αυτό είναι που καταλαβαίνω. Είναι η χώρα που έχει τα πιο μεγάλα συμφέροντα από την Ενωμένη Ευρώπη και εννοώ τα οικονομικά».
Δείτε
 εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου ο οποίος μιλά μετά το 28ο λεπτό…

Διαβάστε επίσης:
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης - Τό ύδωρ το αλλοιούμενον