Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Λυκούργος Νάνης, Θα υπερασπισθούμε τον υβριζόμενο Θεάνθρωπο και το Σταυρό Του

Τεράστια, εν προκειμένω, η ευθύνη της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής απέναντι στο πρωτοφανές αυτό αίσχος. Δυστυχώς οι διοργανωτές του φεστιβάλ της αισχύνης καθώς και οι πάτρωνές τους εν ονόματι και με πρόσχημα την ελευθερία της έκφρασης έχουν καταλειφθεί ασύδοτοι εδώ και κάποια χρόνια να ασχημονούν προσβάλλοντας ανερυθρίαστα τη δημόσια αιδώ και μολύνοντας την πνευματική ατμόσφαιρα της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης.

Υφίσταται, όμως, και μία άλλη, πλέον σοβαρή, πτυχή του όλου ζητήματος. Και αυτή συνίσταται στην αντίδραση του λαλίστατου επί άλλων ζητημάτων μητροπολίτου Θεσσαλονίκης απέναντι σε αυτούς που ανασταυρώνουν αναισχύντως το Θεάνθρωπο.
Πότε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα λάβει ο ποιμήν της Εκκλησίας των Θεσσαλονικέων τα υπό των Θείων και Ιερών κανόνων επιβαλλόμενα πνευματικά μέτρα σε βάρος εκείνων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός και μη εξαιρετέος τοπάρχης, οι οποίοι επί έτη πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις που ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρεπεια και εκμαυλίζουν την κοινωνία;
Εφέτος, απ ό,τι δείχνει η σχετική αφίσα, οι λεγάμενοι έχουν υπερβεί κάθε όριο θρασύτητας, ασέβειας και ξετσιπωσιάς, εμπλέκοντας, τρόπον τινά, στις βρωμιές τους και τον "πάσης επέκεινα καθαρότητος" Υιό και Λόγο του Θεού και το σύμβολο της υπερφυούς θυσίας Του, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό! Πρόκειται, αναντιλέκτως, περί σημείου των καιρών! Για ανήκουστη και πρωτοφανή ενέργεια που προκαλεί τον αποτροπιασμό παντός τιμίου ανθρώπου διαθέτοντος έστω και ίχνη αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού! Περιμένουμε από το μητροπολίτη να αντιδράσει αυτή τη φορά δυναμικά και κατασταλτικά! Αρκετή ανοχή έχει επιδείξει μέχρι τώρα!
Αλλά και ο πιστός λαός που κατέκλυσε το Βελλίδειο στην ανεπανάληπτη εκείνη και συγκλονιστική, προ καιρού, εκδήλωση θα κατέλθει, άραγε, στο "άγιο πεζοδρόμιο" προκειμένου να στηλιτεύσει με τη ζωηρή του διαμαρτυρία το ανήκουστο αυτό αίσχος ή θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια; Ή θα αρκεσθεί μονάχα σε αγρυπνία και προσευχή; Πού ο αγωνιστικός χριστιανισμός; Πού η ζωηρή αντίδραση και αντίστασή μας στις κατά καιρούς χυδαίες ύβρεις που εξαπολύουν τα παντοειδή ενεργούμενα του σατανά σε βάρος του Θεανδρικού Προσώπου του Κυρίου μας καθώς και άλλων ιερών προσώπων και θεσμίων της Πίστεώς μας;
Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, πολλοί θα κατανυγούμε, συγκλονιστούμε και συντριβούμε προ της θέας του Τιμίου Σταυρού αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κενώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού με σκοπό τη σωτηρία του καθενός μας και πιθανώς να αναλυθούμε και σε δάκρυα ευγνωμοσύνης για την ατίμητη Θυσία Του. Σε λίγο, σχετικά, καιρό από τώρα κάποιοι δυστυχείς και τραγικοί συνάνθρωποί μας θα υβρίσουν αναίσχυντα τον Εσταυρωμένο Κύριο της δόξης και θα ευτελίσουν το σύμβολο της ατίμητης Θυσίας Του! Θα υπερασπισθούμε τον υβριζόμενο Θεάνθρωπο και το Σταυρό Του ή θα μείνουμε απαθείς ανασταυρώνοντάς Τον με τη στάση μας; Ιδού το ερώτημα!
Λ.Ν.
Σχόλιο από εδώ 
Δείτε σχετικά: