Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Επιβεβαίωση του Ιστολογίου Κατάνυξις: Στα χέρια Ιερώνυμου επιστολή-απόρριψη της Πανορθόδοξης από τους Βούλγαρους

boulgariasneofitos.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Όπως είχαμε πρώτοι και κατ'αποκλειστικότητα δημοσιεύσει, η Εκκλησία της Βουλγαρίας απορρίπτει την σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης. Όπως αποκαλύπτεται στο σημερινό ρεπορτάζ από τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε στο σώμα των Ιεραρχών, πως έχει λάβει την επιστολή της Βουλγαρικής Εκκλησίας. Αναμένουμε να δούμε αν και πως, αυτό το δεδομένο θα επηρρεάσει, τις αποφάσεις της Συνόδου.
  
Μια σημαντική παράμετρος τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας έρχεται στο φως… Τη στιγμή που οι Έλληνες Ιεράρχες συζητούν για την Αγία & Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, στα χέρια του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται επιστολή της Βουλγαρικής Εκκλησίας με την οποία την απορρίπτει βάζοντας φωτιά στο εκκλησιαστικό διπλωματικό τοπίο!
Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας κατέληξε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με τη Σύνοδο της Κρήτης και τις αποφάσεις της, επιμένοντας στην απόρριψή τους.
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος μάλιστα έχει ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με επιστολή στην οποία περιλαμβάνεται η εν λόγω απόφαση της βουλγαρικής Συνόδου, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σύντομα.