Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Κοντοπός, Αγιορείτικη κατάντια...

esfigmenou.jpg
Γιάννης Κοντοπός
Στις 25 Ιανουαρίου και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης γίναμε θεατές της απείρου αγιότητας αδελφών Αγίου Όρους. Ιερομόναχοι και μοναχοί εναντίον Ιερομονάχων και μοναχών. Ξεχείλισε αγάπη η αίθουσα του δικαστηρίου. Ψεύδη εκ στόματος ρασοφόρων και προσπάθεια προκειμένου να καταδικαστεί ο αδελφός εκ μέρους αδελφού...

Ω! της παραφροσύνης.....!!!!!! Θέλω όμως να σταθώ και να ρωτήσω τον φερόμενο ως ηγούμενο των νεοεσφιγμενιτών-ψευτοεσφιγμενιτών κύριον Βαρθολομαίον αν κατά την διάρκειαν που κατέθετε "πήρε χαμπάρι" ότι απέναντι του  πάνω από το προεδρείο και τους ενόρκους  ευρίσκετο η εικών του Κυρίου, γιατί σίγουρα μέσα του δεν Τον είχε.
Άκουσα ασυναρτησίες και ψεύδη που ούτε λαϊκός θα ξεστομούσε. Άκουσα να απαντάει  σε ερώτηση της προέδρου ότι όλα αυτά τα προκάλεσαν οι πραγματικοί μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου για να μη χάσουν τα προνόμια!
Βρε αθεόφοβε Βαρθολομαίε, για ποια προνόμια μιλάς? Αυτοί οι άνθρωποι, οι ρακένδυτοι, αλλά πλούσιοι σε πίστη, ζουν ένα διαρκές μαρτύριο που τους επέβαλε η "αγάπη" και η ευσπλαχνία του συνονόματος σου Παναγιωτάτου, γιατί διέκοψαν το μνημόσυνο του και καλά έκαναν.
Αυτοί προσκυνούν μόνο Τον Χριστό και όχι τους μεγαλόσχημους αιρετικούς. Αυτοί εναγκαλίζονται μόνο με τη Μητέρα τους την Υπεραγία Θεοτόκο, αυτοί σέβονται τιμούν και υμνολογούν μόνο τους Θεοφόρους Πατέρας και Αγίους της Εκκλησίας μας και δεν δέχονται προσβλητικές καταστάσεις και ενέργειες που αφορούν την Ορθόδοξη πίστη τους. Ουαί ψευδοηγούμενε, που όταν ερωτήθηκες αν γνωρίζεις την τραγική κατάσταση των μοναχών της Εσφιγμένου σχετικά με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, απάντησες ελαφρά τη καρδία ότι έχουν φάρμακα και γιατρό. Ταρακουνήθηκες όμως στο ξετίναγμα που σου έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης, αλλά δεν είδα να κοκκινίσεις από ντροπή. Ξέρω ότι θα διαβάσεις αυτά που σου γράφω αφού με υπερηφάνεια ανέφερες ότι παρακολουθείς το διαδίκτυο και το facebook.!
Εκεί λοιπόν αναλώνεις τις ώρες της προσευχής και του κομποσχοινίου? Συγχαρητήρια "άγιε γέροντα"......!!!!!
Η Ορθοδοξία και η Ελλάδα βάλλονται ανηλεώς και παντοιοτρόπως. Ο Ορθόδοξος λαός μας παρηγορείται με το περιβόλι της Παναγίας και εσείς το καταντήσατε αρένα προσωπικών σας διαφορών. Ο δε Πατριάρχης, το θεωρεί τσιφλίκι του. Αυτή είναι η αγάπη που ταχθήκατε να υπηρετήσετε?
Μόνο ντροπή προκαλούν οι ενέργειες σας και επιτέλους πάψτε να βασανίζεται την ήδη ρημαγμένη Μονή Εσφιγμένου...