Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Προκαλούν ξανά οι Αλβανοί! Κατέστρεψαν ελληνική σημαία στην Δρόπολη (φωτό)

proklisi (1).jpg
Με στόχο τον εκφοβισμό της ελληνικής μειονότητας, μέλη του εθνικιστικού κόμματος «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία» του Ταχίρ Βελίου, εισήλθαν στο μειονοτικό χωριό και κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε δίπλα σε παρεκκλήσι και στη συνέχεια την έσκισαν, ανεβάζοντας στη συνέχεια το προκλητικό υλικό στην ιστοσελίδα τους.

Η Δρόπολη θεωρείται το κέντρο της αναγνωρισμένης μειονοτικής περιοχής, που επίσημα τα Τίρανα αναγνωρίζουν πως πλειοψηφεί ελληνικός πληθυσμός, με δικαίωμα χρήσης ελληνικής γλώσσας και εθνικών συμβόλων.  Ωστόσο το τελευταίο διάστημα –και λόγω της εθνικιστικής ρητορικής του πρωθυπουργού Ράμα- Αλβανοί εθνικιστές επιχειρούν να εκφοβίσουν τους εκεί ομογενείς.
Νέα πρόκληση Αλβανών: Κατέστρεψαν ελληνική σημαία στην Δρόπολη
Με ανακοίνωση του ο Βελίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Ε.Α. (LBSh) αναφέρει πως έδωσε εντολή στα … «παλικάρια» του να απομάκρυνουν την ελληνική σημαία από την Δρόπολη, επειδή η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των … Τσάμηδων. : «Εφόσον οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας».
Βέβαια ο Βελίου λεσμονεί εσκεμμένα πως η Δρόπολη αποτελεί μέρος της επίσημης αναγνωρισμένης μειονοτικής ζώνης από τα Τίρανα, που ο ελληνικός πληθυσμός έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί όπως θέλει τα επίσημα εθνικά του σύμβολα όπως είναι η ελληνική σημαία.
«Αυτοί οι κύριοι ξεχνάνε πως κατ’ αυτό τον τρόπο καταπατούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Σε άλλη χώρα θα τους είχαν συλλάβει αλλά εδώ τους στέλνει το κράτος γιατί ο ίδιος Πρωθυπουργός της χώρας τους ταΐζει μίσος» σχολιάζει χαρακτηριστικά η ενημερωτική πύλη himara.gr.
Οι ελληνικές Αρχές, έχουν χαρακτηρίσει  τον Ταχίρ Βελίου «persona non grata» στην Ελλάδα και του έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας. Τον περασμένο Αύγουστο, επιχείρησε να παρουσιάσει στα Ιωάννινα βιβλίο σχετικά με την αποκαλούμενη «Μεγάλη Αλβανία».