Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Το πολιτικό "ρεπορτάζ", είχε έντονο άρωμα Ορθοδοξίας με πολλές αποκαλύψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

πατπυλη.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Είναι θλιβερό και εξαιρετικά ανησυχητικό, όταν την ενημέρωση για ζητήματα Ορθοδοξίας την αναλαμβάνουν διασκεδαστές, σελέμπριτις πολιτικοί και "γραφικοί" δημοσιογράφοι.
Θλιβερό, γιατί οι "διαρροές"-πληροφορίες από τα επιτελεία για ζητήματα πίστεως, επιβάλλεται να δίδονται στα κοσμικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν αποδείξει στο μέλλον, πως δεν τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό στην αλήθεια των πραγμάτων και ανησυχητικό γιατί, η πολιτική συμμαχία του Φαναρίου για την πραγματοποίηση της "συνόδου" του Κολμπαρίου, έχει κάποιο τίμημα.
Στα χωριά μας λένε μια παροιμία για εκείνους που ανακατεύονται με τα πίτουρα, πως τους τρώνε οι κότες. Όταν μπλέκονται μυστικές υπηρεσίες, σε μια σύνοδο, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και όλοι όσοι κιότεψαν και δεν κατήγγειλαν τις ξένες προς την Ορθοδοξία μεθοδεύσεις, δε θα ξέρουν που να κρυφτούν...

Στην τελετή της Οικουμενικής Προσευχής που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον και όπου παρέστησαν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο νέος Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς, συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. 
Παρουσία τριακοσίων ατόμων, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων προσευχήθηκαν για παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη και ενότητα όλων των εθνών.
Στην καθιερωμένη τελετή η οποία πραγματοποιείται μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ.Δημήτριου, εκπροσωπώντας την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης Γερουσιαστές, Κυβερνήτες και μέλη του Κογκρέσου.
O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέβασε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Εκπροσωπώντας την αυτοδιοικητική οικογένεια της Ελλάδας ενώνω και εγώ τη φωνή μου με όλους όσους προσευχήθηκαν σήμερα για ένα κόσμο πιο ειρηνικό, πιο αλληλέγγυο και με έμφαση στον ανθρωπισμό. Ευχή όλων μας είναι να μη ζήσει η παγκόσμια κοινότητα άλλους πολέμους, απόρροια των οποίων είναι η προσφυγική κρίση που εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά τις θλιβερές συνέπειες της.
Ελπίζουμε να ξημερώσει μία καλύτερη και πιο αισιόδοξη μέρα για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τη χώρα μας [...] Aπό τις συνομιλίες που είχα με επιφανείς προσωπικότητες της ομογένειας που βρίσκονται στο επιτελείο του νέου Προέδρου των Η.Π.Α Ν.Τραμπ, εξέλαβα ένα ισχυρό δέσιμο με τη μητέρα-πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Προσδοκία μας είναι από τη νέα τους θέση να συμβάλλουν στην δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να βγει από το τούνελ της κρίσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Giorgos Patoulis @George_Patoulis Στο National Cathedral στη Ουάσινγκτον προσευχόμαστε για την ειρήνη, την αλληλεγγύη &την ενότητα των Εθνών, μετά την ορκωμοσία του @DonaldTrump
http://www.pronews.gr/portal/20170122/world/diethnis-politiki/39/stin-teleti-tis-oikoymenikis-proseyhis-paroysia-n-tramp