Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΣ, ΦΡΙΞΟΝ ΗΛΙΕ - ΣΤΕΝΑΞΟΝ ΓΗ

9c089d5651e68d08b50515cf1b767ea1.jpg
Απευθύνομαι προς τον συντάκτην του υπ'αριθμ. πρωτ 115/20-2-2017 εγγράφου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης προς τον αιδεσιμ. πρωτοπρεσβύτερον π.Νικόλαον Μανώλην.
Φυσικά το έγγραφο υπογράφει ο μητροπολίτης κ.Άνθιμος, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι σε άλλον "θεόπνευστον" αρχιμανδρίτην ανήκει η πατρότης αυτού.
Ποιος αλήθεια χριστιανός διάβασε αυτό το έγγραφο και δεν έφριξε; Είναι δυνατόν με ανυπόστατους ισχυρισμούς και παραπλανητικές αναφορές σε αποφάσεις συνόδων να γράφονται τέτοια έγγραφαΛοιπόν κ.κ.της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η ανάρτησις της 20ης Φεβρουαρίου 2017 με επικεφαλίδα "Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ "ΜΟΛΟΤΟΦ" ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΝΙΚΟΛΑ", γράφτηκε από εμένα και κακώς αποδίδεται στον π.Νικόλαο. Ακολουθούν διάφορα σχόλια ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ αναγνωστών σε σχετικές αναρτήσεις και τα οποία βεβαίως αναφέρονται στον μητροπολίτην και προς υμάς. Πού και πως διαπιστώσατε ύβριν και συκοφάντησιν; Αποτελεί ντροπή δι' υμάς η προσβλητική προς τον πρόσωπον του σεβαστού τοις πάσι πνευματικού μας πατρός Νικολάου Μανώλη τοποθέτηση σας όταν χαρακτηρίζεται αυτόν διακατεχόμενον "εωσφορικού εγωϊσμού".
Ψάξτε αλλού να βρείτε τοιούτους μέσα στο κλήρο.
Εμείς δηλαδή,τα πνευματικά του τέκνα εξομολογούμεθα στον διάβολον ;;;;;!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!
Επικαλείσθε κανόνας της εκκλησίας μας ενώ γνωρίζεται πολύ καλά ότι ουδεμίαν σχέση έχουν με την υπόθεση αυτήν, εκτός και αν είστε θεολογικώς τόσο μακράν νυχτωμένοι.
Αλλά όχι.... Η εμπάθεια σας πλέον απέναντι στον παπά-Νικόλα σας έχει τυφλώσει και ο αέρας της εξουσίας σας πήρε τα μυαλά και τα σήκωσε. Του αποδίδεται τη "ρετσινιά" του σχισματικού. Ξέρετε μήπως τι σημαίνει "σχίσμα";
Τον κατηγορείτε ότι ηγεμονικώς προσπαθεί να επιβάλει δικές του απόψεις. Σας μετέφερε κάποιος ότι μας εξαναγκάζει δια μαστιγίου ή μήπως όλες του οι αναφορές, διδαχές και ομιλίες έχουν βάση στις διδαχές και τα κείμενα των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας;
Ξαναδιαβάστε τα κηρύγματα του, ακούστε τις ομιλίες του και βρείτε που θεολογικώς σφάλει.
Σκανδαλίζει ο παπά-Νικόλας επειδή ελέγχει αλλά σας διαφεύγει (μάλλον δεν το γνωρίζεται) άτι ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος μακάριζε αυτούς που ελέγχονται και ήθελε να είναι ανάμεσα σε αυτούς.
Διαβάστε λίγο πατερικά κείμενα και αν κάτι δεν καταλαβαίνετε απευθυνθείτε στον διωκόμενον σας να σας διαφωτίσει.
Επικαλείσθε τον ΠΔ' κανόνα των Αγίων Αποστόλων, ότι δηλαδή αν κάποιος κληρικός απευθύνει ύβριν κατά του βασιλέως ή του άρχοντος να καθαιρεθεί, εάν δε είναι λαϊκός να αφορισθεί....!!!!!
Εσείς δηλαδή ερμηνεύετε όπως σας βολεύει.....
Ο παπά-Νικόλας επικρίνει με βάση τους κανόνας των Θεοφόρων Πατέρων.... την ύβριν πού την διαβάσετε; Ποιος τώρα σκανδαλίζει, εσείς ή εκείνος; 
Θέλετε να σταυρώσετε στους χρυσούς επιστήθιους σας σταυρούς έναν αδελφό σας προκειμένου να είστε αρεστοί στον άρχοντα-βασιλιά.
Αλήθεια, το ράσο γιατί το φοράτε όταν δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε αυτούς των οποίων διάδοχοι επικαλείσθε;
Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να αλληλοσυγχωρεθούμε κατά τον κατανυκτικόν εσπερινόν της Κυριακής ούτως ώστε να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με καθαρά τη καρδία. Αυτό για σας ισχύει ή μόνον για εμάς τους αμαρτωλούς (ων πρώτος ειμί εγώ) λαϊκούς; Την Μεγάλη Πέμπτη θα ακούσουμε στο δεύτερο από τα δώδεκα Ευαγγέλια την "ανάκριση" του Χριστού υπό του αρχιερέως. "Ταύτα δε Αυτού ειπόντος εις των υπηρετών παρεστηκώς έδωκε ράπισμα τω Ιησού ειπών, ούτως αποκρίνει τω αρχιερεί; Απεκρίθη αυτώ ο Ιησούς. Ει κακώς ελάλησα μαρτύρησον περί του κακού… ει δε καλώς τί με δέρεις;"
Αυτό λοιπόν θέλετε να κάνετε στον παπά-Νικόλα; Γιατί τον "δέρνετε" αφού δεν ομίλησε κακώς;
Τελειώνοντας θέλω να σας πω ότι ο πνευματικός μας στον αγώνα του δεν είναι μόνος. Η ιστορία θα τον δικαιώσει. Έχει την ευλογία του Δεσπότου Χριστού και τον Σταυρόν του μαρτυρίου του θα τον σηκώσει αγόγγυστα. Όταν καταλάβετε το λάθος να θυμηθείτε τον Ιούδα όταν επέστρεψε τα τριάκοντα αργύρια.
"Ημαρτον, παραδούς αίμα αθώου. Οι δε είπον, τι πρός ημάς, σύ όψει".